به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پیوستن به قانون کپی رایت جهانی و امضاي کنوانسیون «بِرن» یکی از موضوعاتی است که بارها محل مناقشه میان موافقان و مخالفان بوده است. برخی بر ضرورت پیوستن به این قانون تاکید دارند و از مزایای آن سخن به میان میآورند و گروه دیگر از مشکلات پذیرش این کنوانسیون سخن میگویند. در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد در حال بررسی لایحه کپی رایت است و قرار است در آینده نزدیک این لایجه به مجلس برده شود.
کنوانسیون «بِرن» تمام مفادش درباره مالکیت فکری و معنوی و رعایت حقوق رایت و خالقان آثار هنری و ادبی است. این کنوانسیون آن قدر اهمیت دارد که اگر کشوری بخواهد عضو سازمان تجارت جهانی(WTO) شود باید مفاد کنوانسیون «بِرن» را پذیرفته باشد. مساله کپی رایت در کشور ما محل بحث است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، برای آگاهی از نظر مخاطبان درباره پیوستن ایران به کنوانسیون برن (قانون کپی رایت جهانی) در صفحه اصلی خود دیدگاه مخاطبان را درباره این موضوع جویا شده است.
این نظر سنجی که به مدت 10 روز برای اعلام نظر در سایت خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود، به شرح زیر است:
1 - موافقم، چون نشر آثار ترجمهای و کیفیت آن در ایران ضابطهمند میشود: 63.7%
2- مخالفم، چون با پذیرش آن؛ آثار و محصولات خارجی در اختیار ایرانیان قرار نمیگیرد: 36.3%
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن تشکر از بیان دیدگاههای بازدیدکنندگان این سایت اعلام می کند گرچه این نتایج بيانگر يک جامعه آماري نسبتاً وسيع و در برگيرنده سلايق مختلف است که طبيعتاً در جاي خود ميتواند مورد تحليل و بررسي قرار گيرد، اما مدعي اعلام نظر از همه اهالی فرهنگ و هنر نيست.با اینهمه میتواند در سیاستگذاریهای کلان هیات موردنظر، لحاظ شود.
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
نظر شما