جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵
«سیاه مشق» با پرونده ادبی هنری «نجف دریابندری» منتشر شد

در این پرونده برای نخستین بار مقدمه کتاب «رساله‌ای در طبیعت انسان» اثر دیوید هیوم که سال‌ها پیش توسط دریابندری نیمه‌کاره ترجمه شد، منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در يازدهمين شماره مجله «سیاه مشق» که با عکس روی جلد از دوران جوانی نجف دریابندری و یادداشتی کوتاه از سردبیر پیرامون رواج کاسبکارانه برخی از جوایز ادبی آغاز می‌شود، بخش‌های زیر را می‌خوانیم:
در بخش ادبیات ایران، داستان‌هایی از نجف دریابندری، مصطفی مختاباد، سهراب دریابندری، محسن توحیدیان، مژده شیرزاد، محمد جانبازان و همچنین اشعاری از هرمز علیپور، فرامرز سه دهی، نیلوفر شریفی، الهام صادقی، فرناز فرازمند، سیما منصوری، محمد صفایی و طناز تقی‌زاده را می‌خوانیم.

بخش ادبیات جهان با معرفی زندگینامه، آثار و اشعاری از ایلما راکوزا (ترجمه علی عبداللهی) و نجاتی جومالی(ترجمه ابوالفضل پاشا)، اشعاری از محمد الماغوط،احمد مطر و علی احمد سعید(آدونیس) با ترجمه احمد دریس آغاز و در ادامه به داستان‌هایی از بریس دی جی پنکیک( ترجمه علی معصومی)، کیت شوپن( ترجمه فهیمه الویریان)، و داستان مردگان از کوین بروکمییر( ترجمه حسام جنانی) ختم می‌شود.

«از سیر تا پیاز» عنوان پرونده ادبی- هنری نجف دریابندری در این شماره است که به مناسبت ثبت ملی شخصیت ادبی و هنری دریابندری به عنوان گنجینه زنده بشری در میراث خوراک و انتشار «کتاب مستطاب آشپزی -از سیر تا پیاز-» که با یادداشت‌ها و مقالاتی از  محمدرضا شفیعی کدکنی، صفدر تقی‌زاده، سیروس پرهام، ایرج پارسی‌نژاد، سیروس علی‌نژاد، احمد پوری، منوچهر انور، فرهاد نظری و نهال حق‌دوست به بررسی ابعاد و نوشتار پیرامون شخصیت ادبی و آثار این مترجم نامدار پرداخته‌اند. در این پرونده برای نخستین بار مقدمه کتاب «رساله‌ای در طبیعت انسان» اثر دیوید هیوم که سال‌ها پیش توسط دریابندری نیمه‌کاره ترجمه شد، منتشر شده است.

در ادامه پرونده این شماره و در بخش گفت‌وگو، بدلیل کسالت و احوال نامساعد استاد دریابندری، مجتبا نریمان به گپ و گفت مفصلی با سهراب دریابندری پسر استاد، پیرامون زندگی، آثار و شخصیت پدر پرداخته است که از بخش‌های خواندنی «سیاه مشق» یازدهم می‌باشد.

 بخش دوم از مقاله «در آمدی بر وضعیت شعر معاصر ایران» (دکتر مهدی سالاری نسب)، اندیشه رمانتیسم و مدرنیسم در تقویت جریان نمایشی(حامد هوشیاری) و نظریه ادبی در شعرهای زن در سایه(فیض شریفی)، معرفی و نقد رمان «جا ماندیم» اثر بهناز علیپور گسکری(مسعود هوشیار)، سرگردانی در فرایند استحاله شدن(سعید ناظمی) دو بخش مقالات و نقد این شماره را تشکیل می دهند.

در بخش میراث یادداشت هایی با عنوان «ظهور شیوه زندگی در زاگرس میانی» از قباد باقری و «خانه ماپار» از سورن شیرانی آمده است.

برداشت آزاد، عنوان بخش انتهایی مجله است که ضمن معرفی چند عنوان کتاب، یادداشت‌هایی آزاد از فرزاد موتمن(ریتم همه چیز نیست)، به طبال چه؟(محمد مالی) و گزارشی از نشست تاثیر رضا براهنی در ادبیات معاصر با عنوان آواز دیگران(محمد رضا اکبرلو) را در بر می‌گیرد.

گفتنی است شماره یازدهم ماهنامه «سیاه مشق» با تغییرات مختصری در قیمت و ساختار تحریریه در 184 صفحه و به قیمت 10000 تومان روانه بازار نشر شده است و در کتابفروشی‌های سراسر کشور و کیوسک‌های روزنامه‌فروشی تهران قابل تهیه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها