در مراسم نقد این کتاب علاوه بر نویسنده، سردار علیمحمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و جمعی از فرماندهان سپاه و پژوهشگران حوزه جنگ نیز حضور داشتند.
انتشار اولین اطلس تخصصی سپاه
در ابتدای این مراسم سردار نائینی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بهویژه شهدای پدافند هوایی به سالروز شهادت طهرانی مقدم نیز اشاره کرد و یاد وی را گرامی داشت.
وی در ادامه با توجه به نزدیک بودن این مراسم رونمایی کتاب به سالروز شکست حصر آبادان این عملیات را یک عملیات بزرگ در تاریخ دفاع مقدس عنوان کرد.
در ادامه هم از نویسنده کتاب «اطلس پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس» و بنیانگذاران یگان پدافند هوایی که سردار احمدی یکی از آنها بود تقدیر کرد.
وی سپس گفت: این کتاب به شکل مشترک با سازمان هوافضا سپاه شکل گرفت و در هفده حوزه تخصصی دفاع مقدس که در مرکز اسناد تعریف شده به عنوان اولین اطلس تخصصی دفاع مقدس منتشر شده است.
تعریف 3 هزار کار پژوهشی در مرکز اسناد
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با بیان اینکه در نقشه جامع پژوهشی مرکز حدود سه هزار اثر تعریف شده گفت: یک بخش از کارهای مرکز مربوط به کارنامههای تخصصی است. همچنین کتابهای تخصصی به شکل اطلس، تاریخ شفاهی فرماندهان و... هم تعریف شده است. در بعضی حوزهها کارهای تاریخ شفاهی خوب پیش رفته و در برخی دیگر کارنامهها و کتابهای دیگر؛ در حال حاضر 70 الی 80 درصد کارها فعال هستند و پژوهشگر و محقق دارد.
وی افزود: در آینده برای همه حوزهها کتاب اطلس، شناسنامه و کارنامه و... تعریف میشود و این کارها یک الگو هستند. تلاش میشود کارهای اسنادی و عالمانه باشد و مصاحبههای تکمیلی هم برای کارها گرفته شوند.
سردار نائینی تاکید کرد: پدافند هوایی یک بخش خوب و تعیینکننده بود و نقش تعیینکنندهای هم داشت.
رئیس مرکز اسناد ضمن تعریف خاطراتی از حضورش در جبههها و فعالیت یگان پدافند در پایان هفته کتاب و کتابخوانی را به نویسندگان و اهالی فرهنگ نیز تبریک گفت.
هفت سال زمان برای آماده سازی کتاب
دریادار دوم محمدعلی احمدی، نویسنده کتاب «اطلس پدافند هوایی سپاه در دوران دفاع مقدس» نیز در بخش دیگری اظهار داشت: نوشتن کتاب اطلس پدافند در نیروی هوافضای سپاه هفت سال قبل شروع شد و با همکاری فرماندهان و جمع آوری اسناد در هوا فضا و نیروی زمینی سپاه انجام گرفت.
وی با اشاره به اینکه بعد از چند وقت کار به مرکز اسناد منتقل شد، افزود: کتاب شامل 11 فصل است. در فصل اول توانمندی پدافندی ایران و عراق در دوران جنگ مطرح شده است که برای آشنایی مخاطب است. در فصل دوم تاریخچهای از پدافند هوایی مطرح شده است و در فصل سوم به 37 عملیات از میان 200 عملیات کوچک و بزرگ سپاه پرداخته شده که در ان پدافند هوایی سپاه نقش آفرینی کرد.
احمدی درباره دیگر فصلهای کتاب نیز توضیحات مختصری داد و تاکید کرد: فصل یازدهم کتاب درباره شهداست. حدود 850 شهید پدافند هوایی دارد که 450 شهید با یگان آنها شناسایی شدهاند. پیشبینی میکنیم بین 850 تا 900 شهید در مناطق عملیاتی شهید پدافند هوایی باشند.
سردار غلامپور: پدافند هوایی مظلوم است
سردار احمد غلامپور، استاد دانشگاه امام حسین (ع) و فرمانده قرارگاه کربلا نیز در بخشی از این مراسم تاکید کرد پدافند هوایی مظلوم واقع شده و اگر با رستههای زرهی، بهداری و توپخانه مقایسه شود خیلی کمتر از حد انتظار به آن ورود شده و شناخت جامعه درباره آن کمتر است.
وی با بیان اینکه بیشترین آسیبپذیری ایران در دوران جنگ از محل حملات نیروی هوایی عراق بود و این موضوع بعد از حمله شیمیایی عراق سختتر شد گفت: تا آخر جنگ نتوانستیم خلاء برتری هوایی عراق را پر کنیم اما بعد از ان با سختی توانستیم پدافند هوایی تشکیل دهیم و آن را به یک سازمان رزم رساندیم.
سردار غلامپور تاکید کرد: در حوزه پدافند هوایی در مظلومیت بودیم و اگر امکاناتی هم از عراق میگرفتیم اینطور نبود که –بتوانیم- سازمان رزم تشکیل دهیم.
در پایان این مراسم از خانواده شهدای پدافند هوایی نیز تقدیر شد و با حضور جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس کتاب «اطلس پدافند هوایی سپاه در دوران دفاع مقدس» رونمایی شد.
نظر شما