مجموعه شعر «نقشهی فرار» اثر محمد عسکری ساج و مجموعه شعر «دیوار» اثر شیرکو بیکس، با ترجمه بابک زمانی از انتشارات فصل پنجم منتشر شد.
محمد عسکری ساج در مجموعه شعر «نقشهی فرار» به شعرهای اجتماعی و گاه عاشقانه خود پرداخته است. این شاعر کرمانشاهی در اشعارش مخاطب را به دنیایی جدید میبرد و ناگهان مخاطب را در دنیای خودش رها میکند.
مخاطب در این کتاب با 28 شعر روبهرو است که «بنبست»، «زندان ـ دریا»، «سایه»، «وزیدن»، «خالی»، «آینده»، «آلزایمر»، «دهان ابر»، «رنج»، «گمنام»، «اعتراف»، «بالا»، «شمردن تنهایی»، «تماس»، «ابعاد گرفتار»، «مسافرخانه»، «پرندهی آبی»، «ادامه»، «سنگ»، «پرنده باز»، «اجتماع»، «سوال»، «بزرگ»، «دایره»، «انبار کاه» و «دست» نام برخی از این شعرهاست.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم:
«شاید روزی
بیآنکه نامت را بدانم
باهم از خیابانی گذشتهایم
و بیآنکه بدانیم
سایههایمان
همدیگر را در آغوش کشیده باشند»
مجموعه شعر «نقشهی فرار» اثر محمد عسکری ساج در 64 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و بهبهای 8 هزار تومان توسط انتشارات فصل پنجم راهی نمایشگاه کتاب شده است.
دیگر کتاب جدید این انتشارات مجموعه شعر «دیوار» اثری از اثر شیرکو بیکس است. شیرکو از عشق و آزادی مینویسد. عشق و آزادی که تا عمق استخوانشان درد کشیدهاند و صورتشان غوطه در خون است. همین است که هر گوشهی دنیا مردم با جان و تنشان، با قلب و روحشان شعرهایش را میفهمند.
در مقدمه کتاب و به نقل از شیرکو آمده است: «فرق شعرهای من با دیگر شاعران این است که آنان، با کلماتی سخت و سخیف، همچون طوفان و کولاک برای معشوقههایشان شعر میسرایند، به این دلیل عشق، زبان آنها را نمیفهمد؛ اما من با کلماتی همچون آب روان از عشق حرف میزنم، و به این دلیل، عشق هر جای دنیا هم که باشد، زبان مرا نمیفهمد.»
این کتاب از 52 شعر کوتاه و بلند تشکیل شده است که «پاییز»، «بچه که بودم»، «زن»، «آزادی»، «جدایی»، «واگن»، «ریشهها»، «نامه»، «سرزمین»، «مجسمه» و «طوفان» نام برخی از شعرهای این کتاب است.
در شعر پشت جلد این کتاب میخوانیم:
«نامم «دیوار» است
دیواری در معبری عمومی.
درازایم بهاندازهی تنفر است و
بلندایم به قامتِ خشم.
آه
چه شعارها که بر من نمینویسند...»
مجموعه اشعار «دیوار» اشعار شیرکو بیکس، با ترجمه بابک زمانی در 96 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و بهبهای 10 هزار تومان توسط انتشارات فصل پنجم راهی بازار نشر شده است.
نظر شما