طرح تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی راهاندازی شد
امیرزاده: 6500 کلاس درس تا هفته آینده به کتاب مجهز میشوند/ کفاش: کتابخانه کلاسی، بهترین نوع استفاده از کتاب است
همایون امیرزاده، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم راهاندازی مرحله نخست تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی استانها و مناطق مرزی کشور، از تجهیز 6 هزار و 500 کلاس درس به کتاب تا هفته آینده خبر داد.
وی ادامه داد: حجم اعتباری این طرح، 8 میلیارد و 600 میلیون ریال است که 3 میلیارد ریال آن توسط وزارت آموزش و پرورش، 3 میلیارد ریال دیگر آن توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و 2 میلیارد و 600 ریال آن، توسط 175 ناشر تأمین شده است.
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این طرح 16 استان کشور اعم از اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام، کردستان، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، گیلان و مازندران به کتابخانه کلاسی تجهیز خواهند شد که از آن میان، 65 منطقه، عشایری و مرزی و 125 منطقه، روستایی هستند.
امیرزاده افزود: تا هفته آینده، 6 هزار و 500 کلاس درس به 175 هزار جلد کتاب مجهز میشوند؛ همچنین نزدیک به یک هزار و 700 واحد آموزشی شامل این طرح خواهند شد. معدل ریالی هر آموزشگاه حدود 5 میلیون ریال است.
حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از دیگر سخنرانان این مراسم بود، وی با بیان اینکه اگر سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ، از مدارس آغاز شود، تأثیر زیادی در ارتقای مطالعه خواهد داشت، اظهار کرد: بدون تردید این حرکت (تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی) در سطح کشور توسعه مییابد و تعداد زیادی از مدارس مناطق محروم را دربرخواهد گرفت.
کفاش ادامه داد: مؤسسه منادی تربیت بار اصلی زحمت این طرح را بر دوش دارد. این موسسه صادقانه کار را تا این مرحله پیگیری کرد و امیدوارم همچنان نیز به این تلاش خود ادامه دهد. در سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش نیز خانم کیا و مجموعه ایشان، کار انتخاب کتابها را بر عهده داشتند.
وی توضیح داد: این طرح در سه مرحله اجرا خواهد شد؛ در مرحله نخست، استانهای مرزی، عشایری و مناطق محروم تحت پوشش قرار میگیرند، چرا که مردمان این مناطق با وجود علاقهمندی بسیار به مطالعه دسترسی کمتری به کتاب دارند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معتقدیم کتابخانه کلاسی، بهترین نوع استفاده از کتاب است، اظهار کرد: ما به این طرح، نسبت به طرحهای دیگر تفاهمنامه همکاری ارشاد و آموزش و پروش، امید بیشتری داریم چرا که در کتابخانههای کلاسی کتابهای مرتبط با مقاطع سنی دانشآموزان در دسترس قرار میگیرند و معلم نیز این فرایند را مدیریت میکند.
کفاش عنوان کرد: در این طرح، انتخاب کتابها بر اساس کار کارشناسی شده انتخاب شدهاند در نتیجه والدین مطمئن باشند که کتابهای مناسب در اختیار فرزندانشان قرار میگیرد اما ناگفته نماند که کار ممیزی کتابها وظیفه وزارت آموزش و پرورش نیست بلکه این مهم، وظیفه وزارت ارشاد است. وزارت آموزش و پرورش در این طرح، کتابها را از میان کتابهای منتشر شده و دارای مجوز از سوی وزارت ارشاد، انتخاب میکند.
نظر شما