مباحثی مانند امید، عشق، محبت در زندگی، گذشت از اشتباهات در زناشویی و کارکردن از جمله موضوعهایی است که در این کتاب با ذکر مثال از ضربالمثلهای ژاپنی، چینی، آلمانی، آلبانیایی، نروژی، استرالیایی، ولزی، استونیایی، دانمارکی و یونانی بیان شدهاند.
تمام داستانهایی که در این اثر آمدهاند، وجه مشترکی برای تقویت روحیه و افزایش امید به زندگی در افراد دارند و تلاش نویسنده بر این بوده که موضوعها را به تناسب مباحث تفکیک کند.
همچنین از دیگر داستانهایی که در این کتاب میخوانیم، میتوان به خودخواهی، نفرت، مشقت، خوشبختی، اهمیت آموزش مداوم، تاثیرگذاری بر دیگران، شباهتها، مرگ دیگ، چوب خدا صدا ندارد، فکر اقتصادی، نامه به خدا، محبت از جنس پرتقال اشاره کرد.
در یکی از داستانهای این کتاب با عنوان «اشتباه سلطان» میخوانیم: «زمانی که سلطان سنجر به دست غزان گرفتار شد و امپراطوری او واژگون گردید، از او پرسیدند که به چه دلیل پادشاهی به این عظمت و باشکوهی را از دست دادی؟ او در جواب گفت که تنها به این دلیل که انجام کارهای بزرگ را به افراد کوچک و کارهای کوچک را به اشخاص بزرگ سپردم. به طور حتم، افراد حقیر از عهده انجام کارهای بزرگ برنمیآمدند و افراد بزرگ نیز از انجام کارهای کوچک ننگ و عار داشتند. بنابراین هر دو دسته از کارهایشان بازمانده و نتیجه کارها تباه شد و نقصان آن کمکم در مملکت پدیدار گشت و کارهای کشوری و لشکری رو به فساد گذاشت و در نتیجه شد آنچه که نمیبایست شد.»
کتاب «داستانهای کوتاه، پیامهای بلند» در 184 صفحه، شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای شش هزار و 500 تومان از سوی انتشارات بهار سبز منتشر شده است._
نظر شما