به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «اقتصاد بانکداری» در 14 فصل به قلم کنت ماتیوس و جان تامسون و ترجمه مشترک علی حسنزاده، پرستو شجری و مژده بادیالهی به به چاپ رسیده است.
از مهمترین فصلهای این کتاب میتوان به «روندها در بانکداری داخلی و بینالمللی»، «واسطهگری مالی: تاثیر بازار سرمایه»، «بانکها و واسطهگری مالی»، «گونهشناسی بانکداری» و «بانکدای بینالمللی»اشاره کرد. در این فصلها از موضوعاتی همچون مقرراتزدایی، نوآوری مالی، بانکداری عمده و خرد، نقش بازار سرمایه و ویژگیهای عمومی بانکداری بحث به میان آمده است.
نویسندگان در بخشی از محتوای کتاب، در تشریح مقرراتزدایی آوردهاند: «مقرراتزدایی در بازارهای مالی و بهخصوص بانکها، بهعنوان یک نیروی منسجم، نقش مهمی را در توسعه بخش مالی اقتصادهای پیشرفته در طول ربع اخیر قرن بیستم بر عهده داشته است. مقرراتزدایی، بازارهای مالی و بانکها را به سمت فعالیتهای رقابتی هدایت نموده است. مقرراتزدایی شامل دو جنبه است: رفع تکالیفی که از دستگاههای دولتی تحمیل میشود و دوم محدودیتهای خودتحمیلی همانند آنهایی که اتحادیه انجمنهای ساختمانی همانند اعمال نرخ سپرده یکسان اعمال میکنند.»
مولفان کتاب، همچنین در طرح گونهشناسی بانکها، به ویژگیهای عمومی بانکداری اشاره کرده و معتقدند که سررسید، نسبت داریی ذخیره و ریسکهای پیش روی بانکها از ویژگیهای عمومی بانکداری است.
درتشریح مبحث ماهیت بانکداری بینالمللی و درباره تصمیمگیری در مورد موقعیت مکانی برای ارایه تسهیلات بانکی در یک کشور خارجی نیز در این اثر به این موارد اشاره شده که این نوع تصمیمگیری به ترکیب عوامل کشور میزبان، هزینهها و منافع موقعیت موردنظر بستگی دارد. برای مثال عوامل کشور مبدا میتواند تنظیماتی جاری سازد که هزینههایی را به بانک تحمیل نماید یا هزینههای اولیه از قبیل هزینه پرسنل بامهارت را افزایش دهد.
نخستین چاپ کتاب «اقتصاد بانکداری» با شمارگان یکهزار و 500 نسخه در 424 صفحه، به بهای 18 هزار تومان به همت انتشارات پژوهشکده پولی و بانکی منتشر شده است.
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۳
نظر شما