علیمرادی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) توضیح داد: پژوهشی در حوزه شعر شفاهی جنوب استان کرمان و گزینش و ترجمه اشعاری از این منطقه را در کتابی با عنوان «لیکوهای رودباری» برای چاپ به انتشارات سوره مهر سپردهام. این کتاب تا حدود یک ماه دیگر راهی بازار کتاب میشود.
وی گفت: لیکوها کوتاهترین سرودههای شفاهی جهان به حساب میآیند و یکی از اشکال مهم آوازی دو منطقه رودبار و بلوچستان هستند. برهمین اساس دو نوع لیکو، یکی لیکوهای رودباری و دیگری لیکوهای بلوچی در ادبیات شفاهی این منطقه وجود دارد.
این شاعر افزود: لیکوهای رودباری پنج هجایی و لیکوهای بلوچی ده هجایی هستند. لیکوها در حقیقت یک شعر چهار کلمهای موزون و مقفی هستند که از رهگذر آنها جهانی از مفاهیم و رویدادها در ذهن مخاطب شکل میگیرد.
وی با تاکید بر این موضوع که هر لیکو یک لحظه از یک فضا را به تصویر میکشد اظهار کرد: لیکو نام پرندهای هماندازه گنجشک و بسیار خوشآواز در جنوب استان کرمان است و در حقیقت این نوع شعر بازمانده شعر شفاهی قدیم ما پیش از اسلام است.
علیمرادی در پایان گفت: در حقیقت کتاب «لیکوهای رودباری» دربرگیرنده گزیدهای از این نوع شعر، ترجمه آنها و مقدمهای درباره لیکو و ویژگیهای آن است.
منصور علیمرادی متولد 1356، شاعر، روزنامهنگار و طنزپرداز است. پیشتر یک مجموعه شعر محلی «شروگِ ماه» با گردآوری علیمرادی، مجموعه شعر «آوازهای عقیم باد» و یک مجموعه داستان با عنوان «زیبای هلیل» از وی به چاپ رسیده است.
یکشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما