سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری ضمن تکمیل عملکرد یکماهه وزارتخانه درباره برگزاری سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: دبیرخانه گفتگوی فرهنگی و هنری با توجه به فقر گفتگو در بین اهالی فرهنگ و البته هنرمندان با سایر کنشگران تشکیل شده است.
صالحی ضمن گرامیداشت هفته دفاعمقدس و ایام عزای حسینی گفت: رسانه رکن چهارم دموکراسی است. مسئولان باید بگویند چه کردهاند تا در معرض داوری قرار بگیرند. رسانه چشم بیدار و هوشیار مسئولان است و هرچه بیشتر در معرض قضاوت قرار بگیرند بیشتر بهرهمند خواهند شد. بنابراین از انتقاد تند و گزنده رسانهها ناراحت نمیشوم.
وی درباره عملکرد یکماه گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در یک ماه گذشته فصل نخست کار من به برنامه ارایه شده به مجلس معطوف بود. برنامه تدوین شده بعد از دریافت نظرات اصلاحی و مستندسازی دقیقتر با اسناد بالادستی ویرایش نهایی شد. سه هدف، 9 مسئله و همچنین 40 برنامه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم با شعار «گفتگو، حقوق و هویت فرهنگی» پیشبینی شده است.
صالحی افزود: برنامهها در سه بسته «هویت ایرانی اسلامی» شامل 2 مساله و 9 برنامه، «تولید و مصرف فرهنگی» شامل 4 مساله و 19 برنامه و بسته «مناسبات فرهنگی بینالمللی» با 3 مساله و 12 برنامه تدوین شده است. معاونتهای وزارت ارشاد اقدامات خود را برای اجرای این برنامهها آغاز کردهاند. امیدواریم در این مسیر برای تحقق اهداف به 3 تا 5 اقدام اساسی از جمله اقدامات مهم و برخی برنامههای جاری روزآمد نائل شویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: پیشبینی میشود تا پایان مهرماه نقشه راه اجرای بستهها و برنامهها کامل و تعهدات در قبال مجلس شورای اسلامی و حوزه فرهنگ تعریف شود.
صالحی گفت: براساس تاکیدات دکتر روحانی متعهد اجرای بسته 100 روزه عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم. این بسته صدروزه محورهای مختلفی را شامل میشود. بهبود فضای کسب و کار فرهنگی، هنری و رسانهای مانند شناسایی قوانین، مقررات و ساختارها، شفافسازی هزینهها و انتشار بودجه برنامههای فرهنگی و قراردادهای حمایتی از جمله موارد این بسته است.
وی ادامه داد: دبیرخانه گفتگوی فرهنگی و هنری با توجه به فقر گفتگو در بین اهالی فرهنگ و البته هنرمندان با سایر کنشگران تشکیل شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به دیدگاههای اهالی فرهنگ گفت: با 5 تا 7 نفر از هنرمندان حوزههای مختلف از جمله عکاسی، نقاشی، رسانه، مجسمهسازی و موسیقی مصاحبههایی نزدیک به دو ساعت تهیه و تنظیم شده است. تا براساس دیدگاههای این هنرمندان از مشورت آنها بهره بگیریم. در یکماه گذشته 10 کارگروه داخلی با هدف ایجاد انسجام میانی، حوزهای و فراحوزهای تشکیل شده است. تغییر و ثبات از نگاه من اصالت ندارد بلکه برنامه و کارکرد از هر دوی این نکات ارزشمندتر است.
صالحی درباره زیرساختهای مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب افزود: مجموعه شهر آفتاب در نخستین سال میزبانی از نمایشگاه کتاب کمبودهایی داشت که البته قابل اغماض بود. شرایط زیرساختی این مجموعه در دومین سال برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب به مسئولان منتقل شد. علاوه بر این در جلسه هفته گذشته نیز نکاتی مطرح و تاکید شد اگر تا پایان مهر زیرساختها تأمین نشود در برگزاری نمایشگاه در مجموعه شهرآفتاب تجدیدنظر خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره حضور ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت ادامه داد: گزارشات نسبتا خوبی درباره حضور ایران در این رویداد فرهنگی از سوی مسئولان ارایه شده است. بازتابهای قابل توجهی از حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه پکن بهدست آمده است. اما برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. امیدوارم در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت حرفهایتر حاضر شویم.
نظر شما