مجموعه داستان «جیبهای بارانیات را بگرد» نوشته پیمان اسماعیلی بعد از نه سال دوباره منتشر شد.
در این کتاب که اولین اثر منتشر شده از اسماعیلی است گرهافکنی و ایده خلاقانه به خوبی دیده میشود و البته در این ایدهها تکرار آنچنانی به چشم نمیخورد. در بخشهایی از این کتاب لحن خوب در نیامده اما لحن در کل این اثر بسیار موثر است. همچنین کتاب به شدت تصویری است، به این معنا که خواننده میتواند تمام صحنههای نوشته شده را ببیند.
پشت کتاب «جیبهای بارانیات را بگرد» آمده است: پیمان اسماعیلی مجموعه داستان جیبهای بارانیات را بگرد را برای اولینبار در 1384 منتشر کرد. کتابی که نخستین اثر منتشرشدهی این نویسنده است و توانست او را به عنوانِ داستاننویسی با ذهنیتی نوگرا به مخاطبان معرفی کند. این کتاب در جایزهی ادبی اصفهان تقدیر شده است و شاملِ هشت داستان است. داستانهای این کتاب تفاوتهای مهمی با داستانهای کتابهایی مانندِ برف و سمفونی ابری و همین امشب برگردیم دارد و به همین دلیل مخاطب با وجهِ دیگری از ذهنِ این داستاننویس روبهرو خواهد شد. اسماعیلی در این داستانها عمدتاً تصویری از گم شدن و تنهایی را در وضعیتهایی بکر و گاهی خشن روایت کرده است. از مردی که طی فرایندی یاد زنش میافتد تا زن و شوهری که کارشان گوش دادن است به حرفهای زوجی در همسایگیشان... مردگان نقش مهمی در اکثرِ داستانها بازی میکنند و قهرمانهای روایت به شکلی با این مردگان گمشده در زمان پیوند میخورند. اسماعیلی در بیشترِ داستانهای کتاب تلاش میکند از عنصرِ غافلگیری استفاده کند تا مخاطبِ خود را در موقعیتی بهتآور قرار دهد. بهتی که در اعماقِ متن رقم میخورد و نشان دارد از پریشانی درونی آدمهای او. اسماعیلی بیتردید یکی از بهترین داستانکوتاهنویسان روزگار ماست.
مجموعه داستان «جیبهای بارانیات را بگرد» نوشته پیمان اسماعیلی، در 101 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و به بهای 9000 تومان منتشر شده است. این مجموعه داستانهای سیم، اتاق خلوت، مگس، جمع کردن برگها وقتی روی زمین ریخته باشند، سایه سرباز، حتمب دیو به روی دست چپ، بازی غیررسمی و جیبهای بارانیات را بگرد را در بر میگیرد. این مجموعه اولین اثر منتشر شده از اسماعیلی است که در سال 84 توسط انتشارات ققنوس به بازار آمده بود.
پیمان اسماعیلی نویسنده و روزنامهنگار سال 1356 در تهران متولد شد. او نوشتن را از مطبوعات آغاز کرد اما بعدها تنها به نوشتن داستان کوتاه و رمان روی آورد. بسیاری کار مطبوعاتی او را با مصاحبههایش با نویسندگان مطرح جهان همچون کورت وونه گات و آرونداتی به یاد دارند.
«جیبهای بارانیات را بگرد»، «برف و سمفونی ابری»، «نگهبان» و «همین امشب برمیگردم» آثاری است که تا کنون از او منتشر شده است. «برف و سمفونی ابری» در سال 1387 جوایز بهترین مجموعه داستان جایزه گلشیری، جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات، جایزه مهرگان ادب و جایزه روزیروزگاری را به دست آورد. او امسال نیز برگزیده اولین دوره جایزه ادبی چهل شده است.
نظر شما