نقد و بررسی کتاب «تاریخ هرودوت» عنوان نشستی است که از سوی کارگروه تاریخ و باستانشناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری نشر کتاب پارسه با حضور منتقدان و باستانشناسان چهارشنبه (5 آذر) برگزار میشود.
در این نشست کامران فانی (نویسنده و نسخهپژوه ایران)، حکمتالله ملاصالحی (پایهگذار دانش فلسفه باستانشناسی در ایران و عضو هیات امنای بنیاد ایران شناسی)، مهرداد ملکزاده (باستانشناس، نویسنده و منتقد کتاب) و اسماعیل سنگاری (عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و مترجم کتاب) حضور دارند و درباره این کتاب به بحث و گفتوگو میپردازند.
کتاب «تاریخ هرودوت» (مادها و هخامنشیان تا فرجام کوروش کبیر) با ترجمه اسماعیل سنگاری از مجموعه «هزارههای دنیای باستان» منتشر شده است و برگزیدهترین آثار پژوهشگران، محققان و ایرانشناسان داخلی و خارجی را در حوزه مطالعات تاریخ و تمدن ایران باستان و دیگر سرزمینها شامل میشود.
تاریخ هرودوت، یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی یونان در حوزه پژوهشهای تاریخ ماد و تاریخ نخستین پادشاهان هخامنشی است که از دیرباز در کانون توجه دانشمندان و محققان بوده است. این اثر از زبان یونانی کهن به بیشتر زبانهای دنیا و از سده نوزدهم میلادی به بعد، به تمام زبانهای اروپایی ترجمه شده است.
نخستین ترجمه فارسی تاریخ هرودوت، اثری است به چاپ سنگی که زیرنظر محمدحسن خان اعتماد السلطنه، وزیر انطباعات دولت ناصری، به اختصار انجام گرفت و سپس مشیرالدوله پیرنیا در کتاب «تاریخ ایران باستان» بخشهایی از آن را ترجمه کرد.
این نشست چهارشنبه (پنجم آذر) ساعت 16 تا 18 در خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان استاد نجات الهی (ویلا)، نبش ورشو برگزار میشود و حضور برای علاقهمندان آزاد است.
نظر شما