سه‌شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
خانه کتاب فضای گفت‌و‌گو بین هنرمندان را بیشتر کند

سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد شب گذشته در نشست خود با هنرمندان دارای نشان درجه يك گفت: یکی از کارکردهای خانه کتاب و سرای اهل قلم می‌تواند این باشد که چنین نشست‌هایی را بیشتر كند. باید با فراخ نظری اجازه دهیم که صحبت‌های هنرمندان مطرح شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست صمیمانه معاون امور فرهنگی ارشاد با هنرمندان دارای نشانه درجه 1 شب گذشته (27 آبانماه) در سرای اهل قلم برگزار شد. محمود حکیمی، محمدرضا بایرامی، راضیه تجار، افسانه شعبان‌نژاد، صادق کرمیار، علیرضا قزوه، محمد بهمنی، حسین فتاحی، فریدون عموزاده خلیلی، جعفر ابراهیمی و احمد شاکری نویسندگان و هنرمندان حاضر در این جلسه بودند.

این هنرمندان به دلیل تالیفات فراوان و بیش از سه دهه ممارست در عرصه فرهنگی به این مقام نایل شده بودند و شب گذشته از دغدغه‌های فرهنگی خود با معاون فرهنگی سخن گفتند.

صالحی در ابتدا درباره برگزاری این جلسه گفت: در جلسه‌ای که پیش از این در جمعی با دوستان داشتیم عنوان شد که نشستی را با هنرمندانی که نشان درجه 1 را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده‌اند، داشته باشیم. از آنجا که کفگیر ارشاد این روزها به ته دیگ رسیده است دیدیم که حداقل می‌توانیم در دیداری دوستانه در خدمت عزیزان باشیم و از محضر آن‌ها استفاده کنیم!

وی افزود: این نشست برای آن است که من از دغدغه‌های نویسندگان و شاعران دارای این درجه هنری مطلع شوم. این نشست برای آن برگزار شده که از آن‌ها چیزی یاد بگیرم و از دیدگاه‌های حاضران بهره برم. امیدوارم در این نشست دوستان با کمال ارادت حرف‌های خود را بزنند و با اطمینان می‌توان گفت که حرف‌های تازه آن‌ها می‌تواند بر  جهت‌گیری‌ها ما تاثیر بگذارد. هر چه در دل دارید دریغ نکنید و امیدوارم این گپ و گفت بهانه‌ای برای نشست‌هاي دیگر با هنرمندان باشد.

در ادامه جلسه هر یک از این نویسندگان و شاعران از دغدغه‌های فرهنگی خود سخن گفتند.

پس از گذشت قریب به دو ساعت صحبت‌های هنرمندان به پایان رسید و صالحی گفت: نکاتی را که دوستان در این جلسه عنوان کردند می‌توان در چند بخش طبقه‌بندی کرد؛ در وهله اول صحبت‌های دوستان درباره نشان فرهنگی و کاربرد نداشتن آن بود. ما تلاش خواهیم کرد در نخستين جلسه هیات ارزشیابی صحبت‌های هنرمندان عزیز را منتقل کنیم و تصمیمی شایسته در این زمینه بگیریم. بخش دوم صحبت‌های دوستان در حوزه ادبیات و شعر بود و من با دقت آن‌ها را یادداشت کردم و به بررسی آن‌ها خواهم پرداخت.

وی افزود: این نشست نشان داد که باید با اهالی هنر گفت‌و‌گوهای بیشتری داشته باشیم و تلاش کنیم که این گفت‌و‌گوها تلطیف شوند. همچنین در این جلسات باید همدلی بیشتر شود و فاصله میان هنرمندان کاهش یابد و ظرفیت فکری و فرهنگی اهل فرهنگ پرورش پیدا کند.

صالحی با اشاره به کارکرد این جلسات گفت: برگزار نشدن چنین نشست‌هایی موجب شده تا هنرمندان کمتر یکدیگر را درک کنند، در حالی که نقاط اشتراک بیشتری با یکدیگر دارند. یکی از کارکردهای خانه کتاب و سرای اهل قلم می‌تواند این باشد که چنین نشست‌ها را بیشتر كند. باید با  فراخ نظری اجازه دهیم که صحبت‌های هنرمندان مطرح شود. اگر ادبیات گفت‌و‌گو میان هنرمندان تلطیف نشود ممكن است در آینده ادامه گفت‌و‌گوها سخت‌تر شود.

معاون امور فرهنگی افزود: چرا باید تا این اندازه فضای گفت‌و‌گوها در بین هنرمندان کم باشد. این ضعف حاکمیتی است و به مدیریت ما مربوط می‌شود. فضای حکومت باید بستری را برای چنین گفت‌و‌گوهایی فراهم کند نه این‌که به تولید کتاب و رقابت با دیگران بپردازد. همه ما زیر چتر ولایت هستیم و قرار نیست فاصله بگیریم بلکه شیوه‌ها و روش‌های برخی هنرمندان متفاوت از گروه دیگر است. 

وي در پايان اظهاركرد: رای دادن به آقای روحانی و غیر آن اصلا ملاک نیست، بلکه باید بتوانیم با سلیقه‌های مختلف کنار هم جمع شویم و به گفت‌و‌گو بپردازیم و از گفته‌های خود بیم نداشته باشیم. همدلی‌ بین هنرمندان باید تقویت شود و برخی از این فاصله‌ها کاهش پیدا کند. ادامه این نشست‌ها موجب می‌شود تا گفت و‌گوها مثمر ثمرتر از پیش باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها