یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸
نخستین نمایشنامه از «جان پاتریک شنلی» به ایران آمد

نمایشنامه «شک: یک تمثیل» نوشته جان پاتریک شنلی با ترجمه آزاده شاهمیری، مترجم شایسته تقدیر جایزه پروین اعتصامی منتشر شد. این نمایشنامه که در سال 2005 جایزه معتبر پولیتزر را از آن خود کرد، نخستین اثری است که از این نویسنده معاصر آمریکایی به فارسی ترجمه شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نمایشنامه «شک: یک تمثیل» چهار شخصیت دارد. این چهار شخصیت «پدر برندن فلین»، «خواهر الویشس بوویر»، «خواهر جیمز» و «خانم مولر» هستند. رویدادهای این اثر در «سنت نیکلاس» کلیسا و مدرسه کاتولیک در برانکس نیویورک در سال 1964، رخ می‌دهند.
 
جان پاتریک شنلی، نویسنده این نمایشنامه در سال 1950 در نیویورک به دنیا آمد. او در سال 1987 برای نگارش فیلمنامه «ماه زده» جایزه اسکار بهترین فیلمنامه را به خود اختصاص داد. 

شنلی نمایشنامه‌نویسی را از سال 1982 آغاز کرد و تاکنون 24 نمایشنامه نوشته است که از میان آن‌ها می‌توان به «به کره ماه خوش آمدید»، «زنان منهتن»، «سلینی»، «داستان کثیف»، «دزد دریایی» و «دیو خوابیده» اشاره کرد. 

نمایشنامه «شک: یک تمثیل» در سال 2005، تقریبا تمام جوایز معتبر نمایشنامه‌نویسی چون پولیتزر، تونی، درامادسک، حلقه منتقدان درام و اوبی را برای شنلی به ارمغان آورد. 

شنلی این نمایشنامه را به راهبگان کاتولیکی تقدیم کرده که «زندگی‌شان را در بیمارستان‌ها، مدرسه‌ها و خانه‌های سالمندان وقف خدمت به دیگران کردند. هرچند که بیشتر بدنام و ریشخند شده‌اند، اما کدامیک از ما به قدر آنان بخشنده بوده است؟» 

نویسنده در بخشی از مقدمه خود بر این اثر نوشته است: «... زمانه آشفته‌ای است که در آن ایمان به لغزش افتاده و ریاکاری هنوز فرمانرواست؛ خودآگاهی مختل شده اما هنوز اخته نشده. این دوران خطرناک‌ترین، مهم‌ترین و جاری‌ترین تجربه زندگی است. لحظه شک سرآغاز تغییر است. همان لحظه سرنوشت سازی که یا انسانیتم را احیا می‌کنم یا به دروغ بدل می‌شوم...» 

نمایشنامه «شک: یک تمثیل» نوشته جان پاتریک شنلی به ترجمه آزاده شاهمیری با شمارگان 400 نسخه، 90 صفحه و بهای چهار هزار و 500 تومان از سوی نشر قطره روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

شاهمیری دانشجوی دکترای «پژوهش هنر» در دانشگاه الزهرا است. به قلم او پیش‌تر کتاب‌ «نظریه و نقد پسا استعماری» از سوی نشر علم منتشر شده است. این کتاب در پنجمین جایزه پروین اعتصامی به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد.

شاهميری همچنین یکی از داوران سی و سومین دوره‌ فستیوال تئاتر «اسپکتکل» در سوییس بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط