شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۲
تالیف «جامعه‌شناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری» با نگاهی میان‌رشته‌ای

دکتر احمد بخارایی تالیف کتاب «جامعه‌شناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری»‌ را به اتمام رساند. وی در این اثر با رویکری جامعه‌شناسی ـ سیاسی به تحلیل رفتارهای مردم در انتخابات سال 88 پرداخته و نظریه‌هایی را برای بررسی احتمالی انتخابات سال 92 بیان کرده است.-

بخارایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره محتوای اثرش عنوان کرد: مضامین این کتاب را با نگاهی گذرا به انتخابات ریاست جمهوی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون آغاز کردم. سپس با نگاهی ویژه به انتخابات دوره‌های هشتم و نهم پرداختم. به این معنا که تحلیلی مختصر از مواضع و کاندیداهای انتخابات ارایه کرده‌ام.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور ارایه روزشماری از انتخابات دهم به همراه گفته‌ها و مواضع افراد و احزاب را از دیگر موضوعات اثرش معرفی کرد و گفت: برای دست‌یابی به اطلاعات دقیق در نگارش کتاب «جامعه‌شناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری»‌ در نخستین هفته بعد از انتخابات که هنوز هیجانات و مسایل پس از آن پدید نیامده بود و مردم به راحتی عنوان می‌کردند که به چه کسی رای داده‌اند، تحقیقاتی انجام دادم و بر اساس تلفیقی از تئوری‌های پارسونز، کارل شوسلر و هابر ماس تحلیلی جامعه‌شناختی ارایه کردم.

این دکترای جامعه‌شناسی درباره ضرورت تالیف اثرش گفت: با مطالعه این کتاب و تحلیل داده‌ها به این نکته پی خواهیم بود که اکنون در چه جایگاهی قرار داریم و در انتخابات سرنوشت‌ساز سال 92 که از اهمیت بالایی برخوردار است به چه سمتی حرکت خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان پدیده‌ای سیاسی نظیر انتخابات را از منظر جامعه‌شناسی بررسی کرد؟ گفت: حوزه جامعه‌شناسی سیاسی محل اشتراک علوم اجتماعی و علم سیاست است. در این کتاب با نگاهی اجتماعی ـ سیاسی انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری را با روش‌های علمی و دانشگاهی بررسی و تحلیل کردم.

بخارایی یکی از نکات قابل تامل اثرش را بررسی انتخابات دهم و رفتارشناسی جامعه ایران در نخستین روزهای پس از انتخابات یاد کرد که هنوز جامعه ما دچار هیجانات و مسایل پس از انتخابات نشده بود و فضای کشور در آرامش به سر می‌برد. 

وی توضیح داد: در این اثر کوشیدم با ارایه آمارهای تحقیقاتی تحلیل‌های جامعه‌شناسان در رفتارشناسی مردم در انتخابات بیان کنم. نتایج این پژوهش علاوه بر جامعه دانشگاهی و علمی کشور، برای مسوولان اجرایی نیز نکات ارزشمند و قابل استفاده‌ای را دربر دارد.

کتاب «جامعه‌شناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری»‌ در 6 فصل با عناوین «نگاهی گذرا به روند انتخابات ریاست جمهوری»، «مطالعات انجام گرفته در مورد رفتارشناسی رای‌دهی»، «جامعه‌شناسی انتخابات»، «روش‌شناسی»، «تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش» و «خلاصه و نتیجه‌گیری» تنظیم شده است. این کتاب به به زودی به همت انتشارات پژواک جامعه منتشر و از سوی انتشارات جامعه‌شناسان پخش و عرضه خواهد شد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمود حاجی شریف ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۲
    احمد جان سلام . کجایی؟ اتفاقی اینطوری به برکت مرحوم نخودکی یافتمت. مشتاق زیارتت هستم . محمود حاجی شریف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها