به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل ازروابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، دوازدهمین ویژه برنامه «شب خاطره» با موضوع نقش مخابرات در دوران دفاع مقدس بویژه عملیات بیت المقدس با حضور سردار سرتیپ پاسدار عبدالرسول مهوری، معاون فاوای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ دوم بسیجی مهدی امیریان، مدیر موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، امیر سرتیپ یدالله عسگری، معاون فاوای ارتش، محمد جعفرپور، مدیر عامل شرکت مخابرات، سردار علیرضا عظیمی جاهد، رئیس کانون پیشکسوتان سپاه و جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان فاوا و شرکت مخابرات ایران در دوران دفاع مقدس در سالن همایش خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم سردار حسین بهشتی، سردار مجید بنیاحمدی و سردار قاسم یساول خاطراتی از دوران دفاع مقدس را برای حاضرین بیان کردند.
سردار قاسم یساول از فرماندهان فاوای نیروی دریایی سپاه در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس هر عملیاتی می خواست انجام شود نیروهای مخابرات با هم کشتی می گرفتند و هرکس برنده می شد در عملیات شرکت میکرد.
وی افزود: خدایار رضایی برای عملیات سنندج همان ابتدا به ما گفت اگر میشود من در عملیات شرکت کنم، چون من در کشتی توان مقابله با شما را ندارم و ما هم موافقت کردیم.
سردار یساول گفت: یکی از همرزمان ما همان زمان که در عملیات از نفربر پیاده شد به شهادت رسید و زمانی که خبر را به پدرش رساندیم گفت ایرادی ندارد فقط به مادرش خبر ندهید.
سردار حسین بهشتی از فرماندهان مخابرات پادگان امام حسین در دوران دفاع مقدس نیز اظهار کرد: یازده روز قبل از عملیات خیبر من که هنوز تجربه عملیاتی نداشتم با یکی از دوستان تقسیم کار کردیم؛ ما باید کد رمزها را به گردانها میدادیم شهید همت به من گفت کد رمز که من گفتم کد رمز را به گردان ندادم و همت به من گفت میخواهم کدها را اعلام کنم و من به سرعت یک ماشین برداشتم تا کد رمزها را به گردان برسانم که تویوتا چپ کرد و به قرارگاه بازگشتیم و شهید همت به من گفت چه شد که من گفتم نتوانستم که او خودش کارها را انجام داده بود و عملیات را کلید زده بود.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس از نظر امکانات بسیار ضعیف بودیم و حتی گاهی شارژر برای موتور برق و بیسیم نداشتیم؛ چون شارژر نداشتیم ارتباط با عقبه برقرار نشد و بالاخره با چه زحمتی پس از ۳۶ ساعت نتوانستیم شارژر تهیه کنیم که ارتباط ما با عقبه لشکر قطع شد؛ ما یک هفته آب و غذای درستی نداشتیم و پس از یک هفته غذا آمد و پس از آنکه غذا را به حاج همت تعارف کردم اول مطمئن شد همه خوردند و سپس غذا خورد.
سردار مجید بنیاحمدی از فرماندهان فاوای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: عملیات بیت المقدس عملیات بزرگی بود که بعد از «طریق القدس»، «ثامن» و «فتحالمبین» انجام شد و برادران ارتش پل را زدند و سپس یگانهای ارتش و سپاه از طریق این پل مرحله اول آزادسازی به خوبی انجام شد؛ یگانها ۲۰ کیلومتر پیادهروی کردند تا مرحله اول عملیات با موفقیت انجام شود و این در حالی بود که عراقی ها همه شهر را خاکریز زده بودند.
وی افزود: شهید محمود و حسین همدانی از مسئولان خط مقدم عملیات بودند که در این عملیات دو سه گره محکم خورد که حقیقتاً در این عملیات صحنههای عجیب و غریبی رقم خورد؛ با وجود آتش سنگین دشمن و با وجود عدم جانپناه توانستیم بر دشمن غلبه کنیم و ارتش رژیم بعث عراق با تانکهای «تی ۷۲» سعی می کرد خط را حفظ کند؛ تانکهایی که آرپیجی روی آن عمل نمیکرد. وقتی شهید گوجهای به یکی از نیروها گفت دو نفر بیایند و تانکها را با آرپیجی بزنیم نیروی او میگوید کسی نیست که برویم و «حسین گوجهای» گفت: ای کاش دو تیر هم به من بخورد و راحت شوم که همان زمان دو تیر خورد و به شهادت رسید.
در ادامه محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران طی سخنانی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس مجاهدتهای زیادی برای دفاع از کشور صورت گرفت.
وی ادامه داد: حضرت امام خمینی رحمهالله علیه یک آرامش فوقالعاده داشتند که همین موضوع نشاندهنده اطمینان ایشان از پیروزیهای دفاع مقدس داشت.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران عنوان کرد: رزمندگان اسلام نشان دادند که کمبود تجهیزات کارها را روی زمین نمیگذارد و رزمندگان با وجود امکانات کم در میادین نبرد حق علیه باطل کارها را پیش بردند.
جعفرپور اضافه کرد: ما امروز در سطح بالایی از تامین تجهیزات مخابراتی هستیم؛ اگرچه در ابتدای جنگ امکانات خوبی نداشتیم اما در انتهای جنگ تجهیزات انبوهی در حوزه مخابرات توسط مهندسین ارتش و سپاه تولید شد.
او تاکید کرد: اگر امروز پیامرسانهای بومی داریم و اگر امروز علیرغم تحریمهای ظالمانه اینترنت با شبکه قابل قبولی داریم به دلیل همان روحیه جهادی و تولید و مرهون همان روحیه دوران دفاع مقدس هستیم.
تجلیل از پیشکسوتان فاوا در دوران دفاع مقدس یکی از مهمترین بخشهای برگزاری این مراسم بود که پیشکسوتان فاوا در این حوزه مورد تکریم قرار گرفتند.
همچنین در این مراسم از نماهنگ ویژه فاوا نیز با حضور سردار سرتیپ پاسدار عبدالرسول مهوری رونمایی شد.
نظر شما