حجتالاسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری این سازمان برای هفته وقف گفت: وقف نسبت به سایر امور خیریه برتری دارد؛ مانند وقف قرآن و کتاب که برکات آن مادامی که از آن قرآن و کتاب استفاده میشود به وقفکننده میرسد.-
مخاطب حجتالاسلام محمدی، خبرنگاران حاضر در این نشست بود و اینکه آنان چگونه میتوانند درباره ارزش وقف در جامعه اطلاعرسانی کنند.
وی در ابتدای سخنانش به بیانات مقام معظم رهبری درباره وقف اشاره کرد و گفت: ایشان در بیانات خود نفرمودهاند که «سازمان اوقاف» باید وقف را زنده نگه دارد بلکه فرمودند «ما» باید سعی کنیم وقف را زنده نگه داریم و اینکه وقف یک نهاد ممتاز دینی است. حال باید دقت کنیم که رسانهها تا چه اندازه به گفته مقام معظم رهبری توجه داشتهاند.
محمدی افزود: باید وقف را به عنوان یک حکم الهی جامع در نظر بگیریم که تنها به اسلام اختصاص ندارد و در سایر ادیان الهی نیز موجود است. از اهالی رسانه تقاضا دارم که وقف را به صورت هنرمندانه و عالمانه و متناسب با نیاز جامعه تبلیغ و مطرح کنند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه به میانگین موقوفات مردمی در چهار سال اخیر اشاره کرد و گفت: در سال 88 دویست موقوف مردمی داشتیم اما این رقم به دلیل تبلیغات خوب رسانهها در سال 89 پنج برابر و در سال 90 هفت برابر شد. در شش ماهه نخست سال جاری نیز نسبت به دو سال گذشته تعداد موقوفات مردمی افزایش داشته و به 800 موقوفه رسیده است. بخشی از این افزایش نتیجه کار رسانههای در معرفی و تاکید بر ارزش و جایگاه وقف است.
این مقام مسوول تاکید کرد: ظرفیت ملت ایران در حوزه وقف بیش از اینهاست، زیرا ملتی که جان خود را در راه خدا و جبهههای حق علیه باطل وقف میکند در وقف مال نیز این ظرفیت را دارد. در دوران صفویه آمار وقف بسیار بالا بود این در حالی است که نظام فعلی ایران از تمامی نظامهایی که تاکنون بر این کشور حاکم بودهاند بهتر است و باید در وقف نیز نمونه باشد.
وی معرفی آثار و برکات وقف و همچنین جهتدهی به اقدامات خیر مردم را از دیگر فعالیتهایی دانست که رسانهها میتوانند در حوزه وقف انجام دهند. به گفته وی اکنون مدرسههای وقفی داریم که دانشآموزان آن مدارس از وقفی بودن اطلاعی ندارند.
محمدی تاکید کرد: وقف تنها مختص پولدارها نیست و هر شخصی به اندازه تمکن خود میتواند وقف کند، به شرطی که عین مال او حفظ شود و ماندگار باشد؛ مانند وقف زمین برای مدرسه و کتابخانه یا وقف کتاب و قرآن که آثار و برکات آن تا سالها ادامه دارد.
وی وقف را نسبت به سایر امور خیریه دارای برتری دانست و گفت: برای مثال فردی که قرآن یا کتاب وقف میکند آثار و برکات این وقف مادامی که از آن قرآن و کتاب استفاده میشود به وی میرسد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه به وقف سهام اشاره کرد و گفت: پس از ماهها کار فقهی و حقوقی بسته پیشنهادی آماده شده که بر اساس آن شهروندان می توانند سهام خود را وقف کنند.
محمدی با تاکید بر معرفی و اشاعه وقف صنفی و خانوادگی گفت: گاهی وقف توسط یک فرد ممکن نیست و افراد یک صنف یا خانواده میتوانند با نیتی واحد مالی را وقف کنند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا درباره وقف در حوزه فرهنگی و کتاب و کتابخانه گفت: برنامههایی که در امامزادهها و همچنین در ایام فراغت دانشآموزان مانند تابستان انجام میشوند در حوزه فرهنگ جای میگیرند. در مناسبتهایی مانند 9 دی نیز محصولات نمایشگاهی تولید و ارایه میشوند که کتاب نیز جزئی از آن است.
وی همچنین گفت: 50 هزار مرکز آموزش عالی، 90 دارالایتام 600 شعبه جامعه القرآن و 130 موسسه قرآنی از املاک موقوفاتاند.
نظر شما