سه‌شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۰
جوانان در «ايستگاه آخر» داستان‌هاي اجتماعي مي‌خوانند

مجموعه داستان «ايستگاه آخر» نوشته مهدي محدثي از سوي موسسه بوستان كتاب منتشر و روانه بازار نشر شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر، در قالب داستان و با نثر محاوره‌اي به مساله مدگرايي، فرار از خانه، كنكور، فرار مغزها، ازدواج، بيكاري جوانان و ساير دغدغه و مشكلات آنان مي‌پردازد.

متن اين كتاب با اين سوالات كه «آيا تاكنون شده كه از قصه‌اي تاثير پذيرفته باشيد؟ آيا شده به نويسندگان قصه‌ها انديشيده‌ باشيد كه چه هدفي دارند؟» دريچه‌اي را براي گفت‌وگويي صميمي با مخاطبان خود باز مي‌كند.

بر اساس مضامين اين نوشتار، گروهي مي‌پندارند «قصه‌نويسان» افراد بيچاره‌اي هستند كه فكر و ذهنشان از مرحله تخيلات و اوهام فراتر نرفته و از بد روزگار به اين كار رو آورده‌اند؛ چرا كه اگر غير از اين بود، به كارهاي مهم‌تري مي‌پرداختند و نگارش كتاب‌هاي علمي، سودمند و حجيم را سرلوحه كارهاي خويش قرار مي‌دادند. متاسفانه چنين تفكري در بسياري از مردم اجتماع به چشم مي‌خورد. اگر بگوييم «يكي از دلايل كمبود كتاب‌هاي ديني سودمند، نتيجه چنين نگرشي است» سخني گزاف نگفته‌ايم.

استاد شهيد مرتضي مطهري، در مقدمه كتاب «داستان راستان» به اين معضل اشاره دارد و چنين انديشه‌اي را در جامعه، نوعي بيماري اجتماعي و انحراف از آموزه‌هاي عالي اسلام مي‌داند.

همچنان كه محدثي، نويسنده اين كتاب عنوان كرده است، نويسندگان غربي به اهميت داستان و رمان و تاثير آن بر ذهن و شخصيت خوانندگان آگاهي كامل دارند، از اين‌‌رو، با رعايت همه جنبه‌هاي هنري و حرفه‌اي داستان‌نويسي، بر جذابيت نوشته‌هاي خود افزوده‌اند و چه بسا با نگارش داستان‌هاي غير اخلاقي و غير ديني خود و تزريق آن به پيكره جامعه خود و حتي مسلمانان، آنان را دچار «برهنگي فرهنگي» كرده‌اند.

از سويي كم نيستند كتاب‌هايي كه همه روزه به صورت كارهاي موازي و با نام اثر علمي جديد چاپ و منتشر مي‌شوند، بدون اينكه براي جامعه مفيد باشند و تنها براي تزيين قفسه‌هاي كتاب، طراحي و چاپ مي‌شوند.

با كمي تامل در آيات قرآن كريم، درمي‌يابيم كه خداوند هرگاه خواسته است مطلبي را به بشر بفهماند، آن را در قالب مثل‌ها و داستان‌هايي جذاب و آموزنده آورده، آنگاه از مردم خواسته تا از سرگذشت گذشتگان پند بگيرند و دچار اشتباه آنان نشوند. همچنين داستان ضرب‌المثل‌هاي قديمي، اسطوره‌ها و قهرمانان، همواره در ذهن خواننده، ماندگارتر و اثرگذارترند.

آنچه در اين كتاب مي‌خوانيم، شامل برخي دغدغه‌هاي روزمره جوانان بوده كه در قالب داستان به آن پرداخته مي‌شود. در اين كتاب سعي شده است مطالب به شكل داستان‌وار، عاميانه و قابل فهم براي همه ارايه شوند تا خوانندگان جوان با آن بيگانه نباشند و خود را در آن فضا حس كنند.

اين قصه‌ها پيش از گردآوري در اين مجموعه، به صورت پراكنده در مجله‌هاي «زن روز»، «ديدار آشنا» و «افق خانواده» و ... نيز چاپ شده‌اند.

نويسنده درباره هدف خود از نگارش اين اثر نوشته است: «هدف از جمع‌آوري آنها در يك كتاب، اين است كه جوانان آينده‌ساز كشور، با خواندن اين داستان‌ها عبرت بگيرند و در مسير خداپسندانه گام بردارند.»

در اين مجموعه، 21 داستان جاي دارد.

چاپ نخست كتاب «ايستگاه آخر» را موسسه بوستان كتاب با شمارگان 2000 نسخه، 116 صفحه و بهاي 22000 ريال راهي بازار نشر كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط