سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۶
۴۵ سال شاعری در مسیر عشق؛ از دفاع مقدس تا نغمه‌های ماندگار

خراسان جنوبی- شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی از نقش انقلاب در تغییر مسیر شعرش گفت و افزود: جوانانِ جبهه، مرا شاعر حماسه و عشق کردند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): علی‌اکبر حسامی، شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی که از روزگار جوانی تا امروز که مویی سپید کرده، در مسیر انقلاب و دفاع مقدس و شعر آئینی قرار داشته و آرزو دارد که همچنان در این مسیر باقی بماند.

او که از ۲۶ سالگی یعنی سال‌های دهه ۶۰ تا به امروز که ۷۵ سال دارد، شعر گفته، چهار کتاب شعر منتشر کرده و در زمره شاعران نامی خراسان جنوبی قرار گرفته است.

با او به بهانه ۴۵ سال شاعری به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

انقلاب مسیر شاعری من را تغییر داد

شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی به خبرنگار ایبنا گفت: هر چند قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با دیدن دیوان ابن حسام و خواندن اشعار او علاقه به شعر و شاعری پیدا کردم ولی انقلاب اسلامی مسیر شعری من را تغییر داد.

حسامی اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با شروع دفاع مقدس و آن حماسه‌هایی که جوانان ایرانی در دفاع از دین و وطن و ناموس و اعتقادات خود خلق کردند، من نیز به سمت اشعار حماسی و انقلابی رفتم و تاکنون نیز تلاش کردم در آن مسیر باقی بمانم.

وی درباره رمز ماندگاری یک شعر به ویژه شعر آئینی و انقلابی گفت: شعری می‌تواند ماندگار باشد و در ذهن‌ها حک شود که از نظر لفظ و معنا متحد باشد به این معنا که هم معنا و مفهوم آن برجسته و هم از نظر سبک و صنایع شعری حرفی برای گفتن داشته باشد.

شعر باید با اعتقادات مردم هماهنگ باشد

این شاعر اهل خراسان جنوبی ادامه داد: از طرف دیگر مفهوم یک شعر باید با اعتقادات مردم آن جامعه هماهنگ باشد تا مردم از صمیم قلب آن را بپذیرند.

حسامی بیان کرد: من تاکنون چهار کتاب شعر به نام‌های گلستان عارفان، عشق امیدواران، سیب سرخ انقلاب و نغمه ایثار را به چاپ رسانده‌ام ولی اگر شرایط مهیا باشد به لحاظ محتوایی و تعداد شعر می‌توانم چهار کتاب دیگر را نیز به چاپ برسانم.

وی گفت: آن چیزی که مانع چاپ می‌شود، هزینه‌های بالای چاپ کتاب است که این موضوع مانعی بر سر راه انتشار اشعار و یا نوشته‌های نویسندگان و شاعران به وجود آورده است.

شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی که سال‌ها دبیر مدارس استان بوده و این روزها ایام بازنشستگی را می‌گذراند، اظهار کرد: در زمینه ترغیب و تشویق به شعر و شاعری یکی از معلمانم به نام آقای مؤیدی بسیار نقش آفرین بودند و من نیز رشته‌ام را به ادبیات تغییر داده بودم و ایشان برای تشویق من مرتب درخواست می‌کردند که شعری بخوانم.

مرحوم راشد محصل بر کتاب‌هایم مقدمه می‌نوشت

حسامی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی بزرگانی همچون مرحوم راشد محصل را به خود دیده است، گفت: مرحوم راشد محصل بر کتاب‌های من مقدمه می‌نوشتند و براساس لطفی که به من داشتند می‌گفتند خوشحالم که بعد از ابن حسام فردی از او، یعنی خوسف اینگونه در عرصه ادبیات ورود پیدا کرده است.

شاعر خراسان جنوبی افزود: از نظر اینکه محتوای اشعار من با آیات قرآن و روایات تطبیق دارد نیز آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه در استان آن را تایید کردند.

وی درباره مفهوم هنر انقلاب اظهار کرد: هنر انقلاب امتداد همان مسیری است که شهدای ما به ویژه شهید آوینی رفتند و آن استفاده از ذوق و استعداد درونی در مسیر ترویج و تبیین اسلام اصیل و آرمان‌های انقلاب است.

با شعر آئینی مأنوس باشید

این شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی یادآور شد: توصیه من به همه جوانان و به ویژه جوانان علاقمند به ادبیات این است که با شعر انقلاب و شعر آئینی مأنوس باشند چرا که این اشعار است که بر روح و جان انسان تأثیر می‌گذارد.

حسامی درباره فعالیت‌های این روزهایش گفت: این روزها همچنان با شعر و ادبیات انس دارم و به توفیق الهی برای اهل بیت (ع) شعر می‌گویم و در مجالس میلاد و یاد شهادت آن بزرگواران شعرهای خود را برای اهل مجلس می‌خوانم.

وی ادامه داد: ما شعر را در مسیر انقلاب و دین شروع کردیم و امیدواریم تا آخرین لحظه‌ای که شعر می‌گوئیم همچنان شاعر اهل بیت (ع) باقی بمانیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین