چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۲
کتاب «چگونگی بازنمایی شهر در ادبیات و سینما» به نمایشگاه رسید

سیدابوالحسن ریاضی نویسنده کتاب «چگونگی بازنمایی شهر در ادبیات و سینما» عقیده دارد فضای شهری به دلیل پرتکرار بودن در فیلم و سینما و داستان، امروزه تبدیل به یکی از شخصیت‌های مهم و کلیدی عناصر روایت تبدیل شده است.

سیدابوالحسن ریاضی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از ارائه کتاب «چگونگی بازنمایی شهر در ادبیات و سینما» در سی‌وچهارمین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: این کتاب مقایسه دو داستان و دو فیلم در فضای ایران و پاریس است آخرین تانگو در پاریس اثر برناردو برتولوچی و داستان خانم رویا پیرزاد. من و دکتر صالح این دو مجموعه را مقایسه کردیم.
 
وی افزود: طبیعتا در تهران نگاه نویسنده و فیلمساز معطوف به متغیرهایی است که در پاریس فیلمساز و نویسنده متغیرهای دیگری را در نظر دارد. تحلیل این دو تمایز نشان می‌دهد که وجوه ثابت در بررسی شهر چه وجوهی است. مضاف بر اینکه به هر صورت هم سینما و هم داستان ملزم به این هستند که در مکان یا به عبارتی دقیق‌تر در فضا داستانشان را نقل کنند بنابراین فضای شهری می‌شود یک شخصیت داستان یا فیلم.
 
وی گفت: این فضا هست که کمک می‌کند به روایت و چگونگی شکل‌گیری آن. به هر حال در این مقایسه‌ای که انجام شد دیدیم که شهر همواره به صورت یک شخصیت برجسته در داستان یا فیلم حضور دارد.

به گزارش ایبنا؛ سی‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران از 20 تا 30 اردیبهشت‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها