کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس:
کتابخانهها در ایام عید نمایشگاه کتاب برگزار کنند/ پیشنهاد بازید از کتابخانه آستان قدس
کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس گفت: کتابخانهها در ایام نورز با برگزاری نمایشگاههای کتاب به صورت فیزیکی و حضوری میتوانند منابع خود را به مخاطبان معرفی کنند و در ضمن منابع مازاد خود را به بازدیدکنندگان حضوری اهدا کنند.
کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس با بیان اینکه علاقه به کتاب میان همه مردم ممکن است وجود داشته باشد، اظهار کرد: باید بستری را فراهم کرد تا مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان با انواع کتابها و تفاوت چاپ آنها با حضور در کتابخانههای مهم کشور آشنا شوند و عید فرصت خوبی برای این آشنایی است.
کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس با بیان اینکه بسیاری از مردم تفاوت انواع چاپهای سنگی و سربی و خطی را نمیدانند، اظهار کرد: کتابخانهها میتوانند با برگزاری این نمایشگاههای کتاب در ایام عید، ضمن آشنایی مردم با منابع کتابخانهای، شرایطی را هم برای اهدای کتابهای مازاد به بازدیدکنندگان، مخصوصا گروه کودک و نوجوان، فراهم کنند. اهدای کتاب در این نمایشگاهها میتواند فرهنگ عیدی دادن و عیدی گرفتن کتاب را هم میان مردم ترویج و در عین حال مردم نسبت به بازدید از کتابخانه تشویق کند.
فهرست نویسی منابع نوروزی کتابخانهها
محمدنبی با بیان اینکه کتابخانه مجلس به عنوان یکی از کتابخانههای مهم کشور می تواند در ایام عید یک نمایشگاه کتاب مجازی را در سایت خود ایجاد کند، عنوان کرد: سایت کتابخانه مجلس در ایام عید میتواند با ایجاد یک نمایشگاه کتاب مجازی مردم را با انواع کتابهای چاپی، سنگی، سربی و نشریات این کتابخانه آشنا کند.
این کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس گفت: فهرستنویسی منابع نوروزی کتابخانههای عمومی یکی از راهکارهای خوبی است که میتواند مراجعهکنندگان را زودتر به هدف برساند و در عین حال مخاطبان و اعضای کتابخانهها را با منابع نوروزی یا درباره نوروز آشنا کند.
کاهش حضور افراد به کتابخانهها در روزهای آخرسال
محمد نبی با اشاره به تجربه 20 ساله خود در کتابخانه مجلس گفت: تجربه این سالها نشان میدهد مراجعه به کتابخانه مجلس در روزهای پایانی سال همواره کاهش مییابد. یکی از سختیهایی که محققان و پژوهشگران برای حضور در کتابخانه مجلس دارند، قرار گرفتن کتابخانه مجلس در مرکز شهر و وجود ترافیک سنگین در این منطقه است که معمولا رفت و آمد را برای محققان و پژوهشگران به این کتابخانه سخت میکند اما کتابداران در این کتابخانه تلاش میکنند منابع را تا حد امکان به صورت دیجیتال در اختیار مراجعهکنندگان قرار دهند تا دسترسی آنها به منابع کتابخانه تسهیل شود.
محدودیت امانت در کتابخانهها آخر سال کاهش پیدا کند
محمدنبی با پیشنهاد امانت بیشتر کتاب ازسوی کتابخانهها در روزهای پایانی سال اظهار کرد: کتابخانههای تخصصی و عمومی بهتر است شرایطی را فراهم کنند تا محققان پژوهشگران و اعضای فعال کتابخانهها بتوانند با تمهیدات خاص، کتابهای بیشتری را در آخر سال به امانت ببرند. امانت کتاب به صورت ارسال کتاب در ایام عید هم میتواند ارتباط مخاطبان را با کتابخانههای عمومی و تخصصی را حفظ کند.
این کارشناس کتابداری بخش کاوش کتابخانه مجلس درباره حفظ ارتباط کتابخانه با مخاطبان در ایامی مانند نوروز گفت: یکی دیگر از راهکارهای ارتباط کتابخانهها با مخاطبان در ایام تعطیلات و نوروز، ارائه خدمات به صورت مجازی است و این راه حل با توجه به شرایط کتابخانه مجلس و الزام به بسته بودن آن در ایامی مانند نوروز میتواند ارتقا پیدا کند تا محققان و پژوهشگران بتوانند در همه زمانها از جمله تعطیلات و عید از منابع کتابخانه استفاده کنند.
وی درباره استفاده محققان و پژوهشگران از منابع کتابخانه مجلس در ایام عید و تعطیلات گفت: البته درحال حاضر هم محققان و پژوهشگران در ایام عید میتوانند از طریق سایت کتابخانه (mirasebaharestan.ical.ir) منابع خطی، سنگی و سربی و منابع دیجیتالسازی شده کتابخانه مجلس را با توجه به سطح دسترسیها؛ استفاده کنند.
بازدید از کتابخانهآستان قدس و کتابخانه عبدالعظیم حسنی شهرری
این کتابدار کتابخانه مجلس با پیشنهاد بازدید از کتابخانه آستان قدس رضوی درشهر مشهد و کتابخانه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری تهران گفت: ایام عید فرصت خوبی برای بازدید از کتابخانههای مهم کشور است. پیشنهاد میکنم، مردم در صورت سفر به مشهد از کتابخانه آستان قدس و در صورتی که به تهران آمدند، از کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم در شهرری تهران بازدید کنند.
محمد نبی با اشاره به رسم اهدای کتاب به اعضای فعال کتابخانه مجلس در سالهای قبل از کرونا گفت: کتابخانه مجلس در سالهای گذشته و قبل از کرونا، ضمن تجلیل از اعضای فعال کتابخانه مجلس در روزهای پایانی سال، به آنها کتاب اهدا میکرد.
نظر شما