به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این رویداد علیاکبر صادقی درباره موضوع نقاشیها با نام «دیوهای مقدس» درباره چرایی انتخاب دیوها برای نقاشی عنوان کرد: تمام نقاشیهای من دیو بود. به من میگفتند چرا همیشه دیو میکشی و من معتقدم در جهانی زندگی میکنیم دیوها زیادی (نظیر داعش و طالبان و…) دارد. آنها مردم را با همه آرزوها، عشق و علاقهشان به زندگی و خانوادهشان میکشند؛ اینها برای من بسیار غمانگیز است.
وی افزود: در این وضعیت دیوهایی طراحی کردم که مقدسند و پشت برخی از آنها هاله نور است. به نظر من تمام لحظههایی که زنده هستیم و نفس میکشیم باید به جهان و موجودات آن عشق بورزیم. کشور ما ایران، جایی که در آن زندگی میکنیم برای من بسیار عزیز است. به خلیج همیشه فارس آن قسم میخورم. شهرها و کشورهای زیادی را دیدهام ولی هیچ جا به زیبایی ایران عزیزمان ندیدهام.
این هنرمند در ادامه گفت: من همیشه معتقدم بدیها میتوان به خوبی تبدیل کرد، این وظیفه شما جوانان است. شعری دارم که در آن گفتهام: «من نقاش هستم و همه مردم دنیا را با هر دین و مذهب و عقیدهای که دارند، دوست دارم. من دیگر گلها و مناظر دلپذیر نقاشی نمیکنم. من خواب کودکان را نقاشی میکنم که پدرانشان در راه آزادی ایران شهید شدند.» دوست ندارم درباره نقاشی صحبت کنم. هر کسی کارهایش را برای من میآورد و نشانم میدهد، به آنها میگویم هنر در بی نهایت است؛ اگر میخواهید هنرمند و نقاش شوید هنر خود را بینهایت پرورش دهید.
۷۰ پروژه در طول ۱۰ سال افتتاح گالری ایرانشهر
در بخش دیگری از این مراسم، بهمن امیریان. مدیر گالری ایرانشهر گفت: حدود ۱۰ سال پیش در همین روزها گالری ایرانشهر افتتاح شد و پروژه مفصلی برای انتشار و تکثیر آثار هنرمندان فاخر و تاثیرگذار ایران را در نظر داشت. خوشحالم امروز فهرست این پروژهها به بیش از ۷۰ عدد رسیده است و امروز یکی از مهمترین پروژهها را داریم.
وی افزود: مازیار مصور رحمانی، (مدیر انتشارات M.M.bookly) بیشترین تجربه را در طول اجرای این پروژه دارد. برای گالری ایرانشهر و هر گالری هنری دیگری در جریان هنر معاصر موضوع تکثیر و تداوم آن مهم است. «دیوهای مقدس» ساخته شدهاند، به موزهها میروند و به نوعی با فضای هنری خداحافظی میکنند. چیزی که ارزش زیادی به موضوع چاپ و تکثیر میدهد ادامهدار کردن تداوم این آثار است.
چاپ و تکثیر یک اثر هنری ادامه حیات آن اثر است
در ادامه مازیار مصور رحمانی، (مدیر انتشارات M.M.bookly) گفت: این پروژه ۴ سال طول کشید و از علی اکبر صادقی تشکر میکنم که به طور منسجم و مداوم کنار ما بود.
وی افزود: چاپ و تکثیر یک اثر هنری ادامه حیات آن اثر است و نشر آن در نسخههای چاپی و نفیس قسمت پررنگی از این ماجرا را دنبال میکند. چاپهای دستی بعد از امضا توسط هنرمند تبدیل به اثر هنری میشود. نمونه کتابی که در اینجا میبینید کتابی تماماً چاپ دستی و امضا شده است.
مصور رحمانی با اشاره به انتشار آرتیستبوک در موضوعات مختلف گفت: از سال ۱۳۹۰ کار انتشار را آغاز کردیم. همه جای دنیا رایج است که چنین کتابهای با تیراژ محدود چاپ میشود اما در ایران به صورت منسجم چاپ نشده بود. ناشران بزرگ در دنیا این کار را کردهاند اما مشخصه کار ما این است که کار اصل را در کتاب قرار دادیم یعنی کسی که کتاب را تهیه میکند یک اثر اصل هنری دارد.
وی ادامه داد: این کتاب دوره دیوهای استاد علیاکبر صادقی بود که ۱۶ اثر سیلک اسکرین و ۱۴ اثر به صورت ایچینگ تهیه شده است. اتفاقی که برایم جالب بود درست کردن یک آرتبوک برنزی بود. خوششانس بودم که با تیم حرفهای کار کردم. خریداران این کتابها معمولاً مجموعهدارها هستند و قیمتگذاری آن بر اساس تیراژ متفاوت است. قیمتی که برای این کتاب در نظر گرفته شده حدود بیست هزار دلار است.
نظر شما