برگزیده
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
-
بنیاد ملی پاکستان «معنویت اسلامی و صوفیسم» منتشر کرد؛
اسرار معنوی و مکاشفه دریا
«معنویت اسلامی و صوفیسم» به قلم محمد طاهر نویسنده پاکستانی و دانشآموخته ادبیات انگلیسی از دانشگاه پنجاب است که به همت بنیاد ملی پاکستان منتشر شده است.
تازهها
-
سیاست جنایی تقنینی ایران در خصوص بانوان در معرض خطر برگزار میشود
نشست تخصصی مشورتی درباره خشونت علیه زنان
دومین نشست تخصصی_مشورتی موسسه مطالعاتی بشیریه و دفتر بررسیهای امور حقوقی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با عنوان سیاست جنایی تقنینی ایران در خصوص بانوان در معرض خطر برگزار میشود.
-
نمایشنامه اکوئوس (اسب) توسط نشر نیلا منتشر شد
نمایشنامه اکوئوس (اسب) به نویسندگی پیتر شفر و با ترجمه مجید مصطفوی به بازار کتاب آمد.
-
دوشنبهها با شاهنامه - ۳۸
از اسارت تا شهریاری؛ سیر اسطورهای «کیخسرو» در شاهنامه
خراسانرضوی- داستان پادشاهی کیخسرو از مهمترین، پررمز و رازترین و عرفانیترین فصلهای شاهنامه است. او از بزرگترین، عادلترین و خردمندترین شاهان شاهنامه فردوسی، فرزند سیاوش و شاه ایران است که با شجاعت و تدبیر، تورانیان را شکست داد و انتقام خون پدرش سیاوش را، از افراسیاب گرفت.
-
توسط سخنگوی دولت انجام شد؛
رونمایی از تندیس زندهیاد حسن نظریان در نیشابور
خراسان رضوی - تندیس زندهیاد حسن نظریان چهره فرهنگی و پژوهشی نیشابور با حضور سخنگوی دولت و استاندار خراسان رضوی رونمایی شد.
-
نویسنده کتاب «سینما هشت» در گفتوگو با «ایبنا»؛
توانستم با کتابم صدای نسل سینما آزاد باشم
فیلمساز و نویسنده کتاب «سینما هشت» گفت: این کتاب حافظ اندیشههای سینماگران آزاد در کشور است.
-
در انتشارات سرو منتشر شد؛
بازخوانی جنایات فراموش شده در «زندان دولهتو»
کتاب تازه منتشر شده «زندان دولهتو» تالیف رضا رستمی با استناد به روایتهای عینی و اسناد تاریخی، به بررسی سرگذشت اسرای ایرانی در یکی از مرموزترین زندانهای دوران جنگ تحمیلی میپردازد.
-
نشر روزنه منتشر کرد؛
روایتی از رویا، عشق و فوتبال در «مارادونا محاکمه میشود»
رمان «مارادونا محاکمه میشود» شامل روایتی از رویا، عشق و فوتبال در گذر از ایران تا برزیل به قلم علیرضا حسنزاده توسط نشر روزنه به بازار کتاب آمد.
-
ادبیات اقلیمها- ۱۵
ضرورت استمرار حمایت از ادبیات بومی ایلام/ اغلب نویسندگان با طبیعت قهر کردهاند
ایلام- توجه به ادبیات بومی و اقلیمی در استان ایلام طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده و اهالی قلم تلاش میکنند که از ظرفیتهای فرهنگ بومی، در آثارشان استفاده کنند تا نقشی اثرگذار در ادبیات کشور داشته باشند اما با این حال هنوز هم جای کار زیادی در این حوزه وجود دارد.
-
نجیب مایل هروی در گفتوگو با ایبنا:
ادبیات عرفانی، بنمایه نویسندگان برای تالیفات جدید قرار گیرد
نجیب مایل هروی، نسخهشناس و پژوهشگر برجسته ادبیات عرفانی، با اشاره به اهمیت بازنویسی و بازآفرینی متون کلاسیک، بر لزوم توجه نویسندگان به زبان و نیازهای نسل امروز تأکید میکند و معتقد است که آثار بزرگان عرفان مانند سنایی، عطار و مولانا میتوانند الهامبخش داستانهایی جذاب و آموزنده برای کودکان و نوجوانان باشند.
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با محمد اصغری؛
فلسفه راهی برای ارضای نارسیسیسم فرهنگی نیست
اصغری: امروز برخی برای کسب پرستیژ و بهظاهر روشنفکری سراغ فلسفه میروند، بیآنکه با جدیت به عمق آن وارد شوند
-
بررسی ایستایی طرحهای کتابمحور در بوشهر؛
پایتختی کتاب در بوشهر رنگ باخت
بوشهر - قرار بود پایتخت کتاب شدن بوشهر جریانساز یک اتفاق باشد؛ اتفاقی که کتاب را نزد مردمانش خواندنیتر کند و در سبد خرید ماهانهشان جا دهد و بخشی از روزشان را بسازد اما چه عواملی موجب شد که این خیزش فرهنگی به یکباره رنگ ببازد؟
-
بررسی عملکرد ناشران دفاع مقدس؛
نگاهی به غرفه شهید کاظمی در نمایشگاه کتاب تهران
انتشارات شهید کاظمی با رونمایی از ۳۰ عنوان جدید و بیش از ۵۰۰ کتاب متنوع در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضوری فعال داشت.
-
به همت انجمن تصویرگران؛
آیین بدرقه استاد غلامعلی مکتبی برگزار میشود
«جاودانگی رنگین است»، عنوان نشستی است که روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پاسداشت جایگاه علمی و فرهنگی استاد غلامعلی مکتبی و به همت انجمن تصویرگران برگزار خواهد شد.
-
داریوش رحمانیان در گفتوگو با ایبنا؛
تاریخ درباره آدمهاست نه درباره فرشتهها و دیوها
تاریخ در کشور ما موضوع کار و فعالیت کسانی قرار میگیرد که بیشتر به دنبال آرمانهای حزبی و فرقه خودشان و به دنبال منافع شخصی و یا حزبی هستند و کار دقیق علمی انجام نمیدهند. نه بلد هستند و نه میخواهند یاد بگیرند. تاریخ خواندن سختترین کارهاست.
-
در بندرعباس؛
کتاب «منابع آلمانی درباره ایران عصر صفوی» رونمایی شد
هرمزگان - کتاب «منابع آلمانی درباره ایران عصر صفوی» ترجمه محمد آقاجری در بندرعباس رونمایی شد.
-
گفتوگوی ایبنا با جوخه الحارثی، برنده جایزه ادبی من بوکر:
آثار غلامحسین ساعدی، عباس معروفی و جلال آلاحمد را دوست دارم
جوخه الحارثی، برنده جایزه ادبی «من بوکر» در گفتوگو با ایبنا گفت: آثار نویسندههایی مثل غلامحسین ساعدی، عباس معروفی، جلال آلاحمد، صادق هدایت، صمد بهرنگی و عالیه عطایی را دوست دارم و از میان شاعران نیز به احمد شاملو و فروغ فرخزاد علاقه زیادی دارم. آثار تمام این نویسندگان و شاعران را خواندهام و مرا تحت تأثیر سبک نوشتن و فکر زیبای خود قراردادهاند.
-
به همت ادارهکل ارشاد هرمزگان؛
فراخوان پنجمین دوسالانه کتاب سال خلیج فارس رونمایی شد
هرمزگان - به همت ادارهکل ارشاد هرمزگان، از پوستر فراخوان پنجمین دوسالانه کتاب سال خلیج فارس رونمایی شد.
-
در سفری یکروزه؛
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز راهی کرمانشاه میشود
کرمانشاه- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفری یکروزه امروز به استان کرمانشاه سفر میکند تا با فعالان فرهنگی دیدار و از مراکز هنری بازدید کند.
-
در آیین بزرگداشت خیام مطرح شد؛
خیام فلسفه زیست اخلاقی را به بشر آموخت
خراسان رضوی - سخنگوی دولت در آیین بزرگداشت روز خیام گفت: خیام، حکیمی است که فلسفه زیست اخلاقی را به بشر آموخت.
-
توسط گروه کتابخوانی ماندلا برگزار شد؛
نقد کتاب «دلهرههای کودکی» در کرمان
کرمان- کتاب «دلهرههای کودکی» نوشته آلیس میلر به همت گروه کتابخوانی ماندلا در کرمان نقد و بررسی شد.
نظر شما