سهشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین نکوداشت مصطفی رحماندوست در بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که دوشنبه 26 آذر 1397 با حضور فریدون عموزاده خلیلی، غلامرضا امامی، مصطفی رحماندوست، مجتبی رحماندوست، فرهاد حسنزاده،فاضل نظری؛ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا زمردیان؛ رییس بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی و معاون فرهنگی کانون، احترام برومند، لیلی رشیدی، منصور ضابطیان، علی خانجانی، مجید قناد و هشت قصهگوی خارجی جشنواره در سالن شهید بهنام محمدی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
رحماندوست با شعر به جهان زیبایی میبخشد
غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم با بیان اینکه بیش از ۵۰ سال است که از دوستیاش با مصطفی رحماندوست میگذرد و نمیتواند در عرض ۵ دقیقه درباره این دوستی دیرینه صحبت کند، گفت: شعر به جهان رنگ میدهد و دنیای ما را زیبا و آسمان را آبیتر و زمین را سبزتر میکند. مصطفی عزیز ما شاعر است و به جهان زیبایی میبخشد، از غمها میکاهد و به شادیها و بازیهای کودکان میافزاید.
به گفته وی کار بزرگ مصطفی رحماندوست این است که زندگی را آسان گرفته، او همیشه مشکلگشای دوستانش بوده و آنچه در توان داشته انجام داده است. دوست دارم به او بگویم «آقا مصطفی باز هم برای بچهها قصه و شعر بگو».
فریدون عموزاده خلیلی نویسنده و مدیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان نیز در این مراسم با طرح سوالی مبنی بر تفاوت یک شاعر و قصهنویس با یک انسان معمولی، گفت: آدمهای معمولی از امکانهای معمولی دنیا استفاده میکنند؛ هوایی وجود دارد که نفس میکشیم، زمینی است که روی آن زندگی میکنیم و... اما شاعر یا قصهنویس به دنیای ما امکانهای جدید اضافه میکند تا دنیا زیباتر شود، بنابراین دنیای جدیدی برای ما خلق میکند و میزان سنجش یک شاعر یا قصهنویس خوب بر این اساس است که چه اندازه دنیا را زیباتر، مهربانتر و بزرگتر کرده است.
این نویسنده افزود: اگر مصطفی رحماندوست دهها قصه نوشته که جهانهای جدیدی را خلق کند، یعنی او بیشتر از یک انسان معمولی به گردن ما حق دارد. آنچه که برای یک شاعر و نویسنده ارزش دارد، این است که مخاطبانش آثار او را بشناسند و به حافظه سپرده باشند.
قصهگویی نسبت به گذشته رواج بیشتری دارد
مصطفی رحماندوست نیز درباره قصهگویی گفت: حدود ۴۰ سال پیش به فکرم افتاد قصهگویی را سروسامان دهم که درسی در دانشگاه علامه طباطبایی راهاندازی کردم و بعد از آن، به دلیل اهمیت قصهگویی، یک کتاب با موضوع قصهگویی نوشتم که بارها تجدید چاپ شده است.
وی با انتقاد از اظهارنظرها درباره از رونق افتادن قصهگویی به دلیل گسترش فضای مجازی و اینترنت، بیان کرد: به نظر من قصهگویی نسبت به گذشته رواج بیشتری پیدا کرده است و شاهد این ادعا برگزاری جشنوارههای قصهگویی و مادران قصهگو است، البته هنوز توجه ما به قصهگویی به اندازه دنیا نیست، اما وضعمان خیلی بهتر از زمانی است که فقط پدربزرگها و مادربزرگها برای بچهها قصه میگفتند.
به گفته رحماندوست، ما ظرفیت بیشتری برای گسترش قصهگویی داریم تا گسترش مطالعه. گسترش قصهگویی سبب خواهد شد مطالعه و کتابخوانی گسترش یابد.
نظر شما