کاظم کوکرم ضمن معرفی کتاب برای علاقهمندان به نجوم و کیهانشناسی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر کتابهای بی کیفیت در حوزه علم نجوم و کیهانشناسی زیاد منتشر شده است و به نوعی برای مردم سردرگمی به وجود آمده است.
سردبیر ماهنامه نجوم به مناسبت سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کتابهایی را برای اهالی دانش به ویژه علاقهمندان به اختر فیزیک پیشنهاد کرد و گفت: توصیه میشود افرادی که میخواهند به تازگی شروع به مطالعه در حوزه نجوم و کیهانشناسی کنند، کتابهایی مانند «نجوم به زبان ساده»، نوشته مایردگانی از انتشارات گیتاشناسی، «فرهنگ نامه نجوم» تالیف بابک امینتفرشی و «ستارهشناسی به زبان آدمیزاد» به قلم استفن پی ماران از نشر هیرمند را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: همچنین افرادی که به کیهانشناسی علاقه دارند «آشنایی با نظریه رسیمان» از انتشارات مازیار، «پیام آور ستارگان از دوران گالیله» نوشته امیرحسن موسوی از نشر مرکز و «دایرههای مینایی» از امیرمحمد گمینی مه در حوزه تاریخ نجوم منتشر شده است، جزو کتابهایی هستند که میتواند در سبد خریداران کتابهای علمی در نمایشگاه سیویکم جا بگیرد.
به گفته کوکرم از میان کتابهایی که تازه منتشر شده، کتاب«نجوم امروز» نوشته استیو مکمیلان با ترجمه فرزانمومنی به نوبه خود جز بهترین کتابها در حوزه اخترفیزیک و ستارهشناسی که در سال گذشته منتشر شده است.
وی افزود: همچنین افرادی که اطلاعات آنها در حوزه علم فیزیک در سطح مقدماتی است میتوانند کتابهایی مانند «جهان در پوست گردو» و یا «تاریخچه زمان» از استیفن هاوکینگ برای مطالعه خود انتخاب کنند.
سردبیر ماهنامه نجوم در ادامه درباره وضعیت نشر کتابهای علمی به ویژه کیهانشناسی گفت: به لحاظ آمار کمی در حوزه نجوم هم مانند دیگر کتابهای حوزه دانش میزان ترجمه در سالهای اخیر افزایش زیادی یافته است. کتابهای با کیفیت در حوزه نجوم شاید هر چند سال یک بار وارد بازار کتاب شود. اغلب کتابهایی که منتشر میشوند دارای مباحث تکراری هستند و به مباحثی از علم نجوم و کیهانشناسی پرداخته شده است که تا حدود زیادی در کتابهای قبل از خودشان هم به آن اشاره شده بود که کماکان دارای اشتباهات علمی هم هستند.
وی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر کتابهای بیکیفیت در حوزه علم نجوم و کیهانشناسی زیاد منتشر شده است. در این شرایط به نوعی سردرگمی برای مردم به وجود آمده است و برخی افراد نمیتوانند کتابهای خوب را از میان آنها تشخیص دهند.
کوکرم اظهار کرد: درواقع کتاب خوب به یک کالایی تبدیل شده است که مشابههای تقلبی و بی کیفیت آن در بازار بسیار یافت میشود. همین امر باعث میشود مخاطبان قید مطالعه را بزنند چراکه تصور میکنند شاید پول به کتابی میهند که چندان ارزش علمی ندارد و یا چندان لذت خواندن را برای آنها ایجاد نمیکند. به عقیده من باید سامانههایی که مخاطبان بتوانند به کتابها امتیاز دهند، رواج پیدا کند.
نظر شما