یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۴
نمایشگاه کتاب، شاخص‌ترین رویداد فرهنگی استان کرمان

کرمان- مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان با اشاره به رویکرد جدید مدیریت استان در حوزه فرهنگ، نمایشگاه کتاب را مهم‌ترین و شاخص‌ترین رویداد فرهنگی کرمان دانست و گفت: کرمان در مسیر تبدیل شدن به استانی رویدادمحور قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از کرمان، مجید زنداقطایی عصر یکشنبه در نشست هماهنگی برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کرمان با اشاره به سیاست‌های فرهنگی استاندار و همراهی مدیران دستگاه‌ها اظهار کرد: توجه جدی به فرهنگ و رویکرد برنامه‌محور در استان باعث شده کرمان به سمت برگزاری رویدادهای اثرگذار فرهنگی حرکت کند و نمایشگاه کتاب می‌تواند در صدر این رویدادها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی برای بازنمایی هویت فرهنگی کرمان است، افزود: زیرساخت‌ها و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری این رویداد انجام شده و اکنون تمرکز اصلی باید بر برنامه‌ریزی برای حضور گسترده شهروندان و بهره‌مندی اقشار مختلف جامعه از این ظرفیت فرهنگی باشد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، فراهم‌سازی زمینه بازدید دانش‌آموزان و علاقه‌مندان کتاب از سراسر استان را از اولویت‌های این دوره عنوان کرد و گفت: لازم است شرایطی فراهم شود تا شهروندان شهرستان‌ها نیز بتوانند به‌صورت حداکثری از نمایشگاه کتاب استفاده کنند.

وی همچنین بر توجه به مناطق کمتر برخوردار و محلات حاشیه‌ای شهر تاکید کرد و افزود: نمایشگاه کتاب ظرفیت بالایی برای گسترش عدالت فرهنگی دارد و باید برنامه‌هایی برای بهره‌مندی این مناطق از این رویداد پیش‌بینی شود.

نمایشگاه کتاب، شاخص‌ترین رویداد فرهنگی استان کرمان

هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، پشتوانه برگزاری نمایشگاه کتاب کرمان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این جلسه، برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کرمان را نتیجه تعامل و مشارکت جدی دستگاه‌های اجرایی استان دانست و آن را یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی سال‌های اخیر کرمان توصیف کرد.

حسین اسحاقی گفت: پس از شش سال وقفه، نمایشگاه کتاب بار دیگر به کرمان بازگشته و از ۲۷ آذر تا ۳ دی‌ماه با شعار «لبخند کتاب به کرمان» و در چارچوب برنامه «کرمان برفراز» در تالار فرهنگ و هنر میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

وی با اشاره به وقفه ایجاد شده در سال‌های گذشته اظهار کرد: شیوع کرونا و برخی تغییر رویکردها باعث شد نمایشگاه کتاب کرمان برای چند سال برگزار نشود، اما امسال با حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این رویداد در ۱۴ استان کشور برنامه‌ریزی شده که کرمان نیز در میان استان‌های میزبان قرار دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ادامه داد: کرمان پس از خراسان شمالی و کیش، سومین استان برگزارکننده نمایشگاه کتاب در سال جاری است و این میزبانی فرصتی برای تقویت جریان فرهنگی و ترویج کتاب‌خوانی در استان محسوب می‌شود.

اسحاقی با قدردانی از حمایت‌های استاندار کرمان و مجموعه مدیریتی استان گفت: تحقق این رویداد بدون همکاری و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ممکن نبود و هدف اصلی آن فراهم‌کردن دسترسی ساده‌تر مردم به تازه‌ترین آثار نشر کشور است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه امسال با ساختاری متفاوت برگزار می‌شود، توضیح داد: برخلاف دوره‌های گذشته که غرفه‌محور بود، در این دوره فروش کتاب به‌صورت متمرکز انجام می‌شود و یارانه‌های خرید کتاب از طریق سامانه فروش و با ثبت کد ملی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: انتخاب آثار ناشران معتبر کشور و پرهیز از عرضه کتاب‌های تکراری از جمله مزیت‌های این دوره است که به افزایش کیفیت نمایشگاه کمک می‌کند.

وی ساختار نمایشگاه را متشکل از سه بخش حضوری، مجازی و بین‌الملل دانست و گفت: در بخش حضوری ناشران استانی و منتخب کشور حضور دارند، بخش مجازی با محوریت کتاب‌فروشان عضو سامانه بازار کتاب کرمان فعال است و در بخش بین‌الملل نیز ناشران و مهمانان فرهنگی از کشورهایی چون تاجیکستان، ارمنستان و لبنان حضور خواهند داشت.

اسحاقی همچنین از پیش‌بینی بخش ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی خبر داد و افزود: در این بخش آثار مرتبط با حوزه مقاومت، دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت در معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برنامه‌های جانبی نمایشگاه گفت: نشست‌های تخصصی، رونمایی کتاب، دیدار با نویسندگان، کارگاه‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان و رادیو کتاب از جمله برنامه‌هایی است که فضای نمایشگاه را پویا و زنده خواهد کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در پایان به نقش دستگاه‌های همکار اشاره کرد و گفت: استانداری، فرمانداری، صداوسیمای مرکز استان، آموزش و پرورش، شهرداری کرمان، نهاد کتابخانه‌های عمومی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرماندهی انتظامی، حوزه هنری، دانشگاه‌ها و سایر نهادهای فرهنگی و اجرایی استان هر یک در بخش‌های مختلف پشتیبانی، اجرایی و اطلاع‌رسانی این رویداد مشارکت دارند.

به گزارش ایبنا، نشست هماهنگی برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کرمان، یکشنبه با حضور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، فرماندار کرمان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، در دفتر معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری برگزار شد.

در این نشست، مدیران دستگاه‌های اجرایی استان گزارشی از برنامه‌های حوزه مسئولیت خود برای همراهی با نمایشگاه ارائه کردند.

نوزدهمین نمایشگاه کتاب کرمان با شعار «کرمان برفراز، بخوانیم برای کرمان» از ۲۷ آذر تا سوم دی‌ماه از ساعت ۹ تا ۲۱ در تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و وزرات فرهنگ و ارشاد پذیرای علاقه‌مندان به کتاب و فرهنگ خواهد بود.

این دوره از نمایشگاه در سه بخش حضوری با حضور ناشران مطرح کشور و ناشران استانی، بخش مجازی ویژه کتاب‌فروشان استان کرمان و بخش بین‌الملل با مشارکت مؤسسات توزیع کتاب‌های خارجی و حضور مهمانان فرهنگی خارجی برگزار خواهد شد.

همچنین بخش ویژه‌ای با عنوان «شهید حاج قاسم سلیمانی» به عرضه آثار حوزه مقاومت اختصاص دارد و در بخش جنبی نمایشگاه نیز برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری تدارک دیده شده است.

براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان ۳۳۵ ناشر داخلی و خارجی در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کرمان حضور دارند و با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان، یارانه خرید کتاب در قالب تخفیف ویژه در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها