مراسم یادبود زندهیاد عبدالحسین حائری با سخنرانی حجتالاسلام مرتضی مداح و با حضور برخی از چهرههای فرهنگی و سیاسی در مسجد نور برپا شد.
در این مراسم برخی از چهرههای فرهنگی، تاریخی و سیاسی حضور داشتند. مصطفی پورمحمدی(وزیردادگستری)، دکتر غلامعلی حدادعادل(نماینده مجلس شورای اسلامی)، دکتر محمدرضا عارف(معاون اول دولت هشتم)، مصطفی محققداماد(حقوقدان و عضو فرهنگستان علوم ایران)، سید عبدالله انوار(نسخهشناس)، محمدجواد حجتی کرمانی(نماینده اسبق مجلس خبرگان رهبری)، دکتر سیدمحمود مرعشی نجفی(نسخهشناس و مدیر کتابخانه آیتالله العظمی مرعشی نجفی)، علیمحمد بشارتی(وزیرکشور دولت دوم آیتالله علی اکبر هاشمی رفسنجانی)، سیدمحمدعلی ابطحی(رئیس دفتر دولت هشتم و رئیس موسسه گفتگوی ادیان) دکتر اکبر ایرانی(مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب)، دکتر علی ططری(مدیر مرکز اسناد کتابخانه و موزه مجلس شورای اسلامی) و... برخی از این چهرههای تاریخی و فرهنگی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
زندهیاد استاد عبدالحسین حائری یزدی تیرماه ۱۳۰۶ در شهر قم به دنیا آمد. پدرش آقا میرزا احمد حائری از علمای روزگار خود بود و پدربزرگش (پدر مادرش) آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم بود. وی در همان اوان کودکی قرآن و قدری خواندن و نوشتن را در مکتب فراگرفت. بعد هم نزد پدر مقدمات عربی و بعضی کتابهای لغت و دروس مدرسهای را خواند. سپس سطوح عالی فقه و اصول را تا سن 19 سالگی نزد استادانی چون آیات عظام حاج شیخ مرتضی حائری (داییاش)، حاج شیخ محمد صدوقی، حاج سید محمدرضا گلپایگانی به پایان رساند.
بعد از آن نزد مراجع عالیقدری همچون آیات عظام حاج سید محمد تقی خوانساری، حاج سید صدرالدین صدر، حاج سید محمد حجت و حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی دروس خارج را گذراند و در سن 24 سالگی به درجه اجتهاد نائل شد.
وی در سال 1330 به دلایل مختلف به تهران مهاجرت کرد. در آنجا به طور اتفاقی با آقای تفضلی، معاون وقت کتابخانه مجلس آشنا شد و ایشان از وی دعوت کرد به کتابخانه مجلس بیاید. در آنجا نسخههای خطی را به ایشان نشان دادند و از همان موقع شروع به نسخهشناسی و فهرستنگاری کرد.
پس از تأسیس اداره بررسی و تحقیق در کتابخانه، در سال 1343، مسئولیت آنجا به عهده وی گذاشته شد. در سال 1354 ریاست کتابخانه را عهدهدار شد و در سال 1363 نیز ریاست کتابخانه شماره دو مجلس به وی واگذار شد. در سال 1368 هم به عضویت هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور درآمد.
استاد عبدالحسین حائری بیش از نیم قرن (از سال 1331 تا کنون) در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بود و نزدیک به 20 سال از این دوران را عهدهدار سمت ریاست کتابخانه مجلس بوده است. همچنین وی 17 سال عضو هیات مؤلفان لغتنامه دهخدا بود و بر چاپ چند جلد از آن نیز نظارت داشت. وی صاحب نظریه «بازنویسى تاریخ علم بر اساس بازنویسى فهارس نسخ خطى» است که جایزهای جهانی را نیز برای وی به ارمغان آورده است.
استاد عبدالحسین حائری نسخهشناس، فهرستنویس و رئیس پیشین کتابخانه مجلس (1354 - 1374) بامداد یکشنبه، یکم شهریور دارفانی را وداع گفت.
نظر شما