مراسم نکوداشت عزتالله سامآرام برگزار شد
سام آرام: یکصد کتاب برای علم مددکاری تالیف شده است / آقاجانی: سام آرام علم و اخلاق را باهم دارد
مراسم نکوداشت دکتر عزتالله سام آرام، مؤلف کتابهای دانشگاهی و پیشکسوت مددکاری اجتماعی عصر امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. سام آرام در این مراسم گفت: اکنون یکصد کتاب با موضوع علم مددکاری در کشور تولید شده است که بیشتر آنها تالیف است.
وی با اشاره به سابقه رشته مددکاری در کشور اظهار کرد: 57 سال قبل رشته مددکاری در کشور در مقطع کاردانی تاسیس شد و امروزه با پیشرفتهای قابل توجه در این عرصه مواجه هستیم.
مولف کتاب «فقر عاطفی در خانواده» ادامه داد: تولیداتی مانند کتب و نرمافزار میراث گذشتگان برای نسل حاضر است که بهطور قطع نسل حاضر نیز میراثی برای آیندگان خواهند داشت.
علم و اخلاق نزد سام آرام
در ادامه نکوداشت عزتالله سام آرام، دکتر حسین آقاجانی با اشاره به کتاب «پنج اقلیم حضور» گفت: داریوش شایگان در این کتاب ایرانیان را فرانسویهای آسیا نامیده است چرا که همواره به اهالی فضل و کمال احترام میگذارند.
آقاجانی، در معرفی سام آرام گفت: دکتر سام آرام سرد و گرم روزگار را چشیده و اهل معاشرت و همواره تکیهگاه دوستان خود است.
وی ادامه داد: اخلاق و علم توامان در دکتر سام آرام وجود دارد، وی دانشها را با یکدیگر ملحوظ کرده است و به این دلیل یکی از سرمایه های اجتماعی و علمی برای جامعه ایران بهشمار میآید.
تالیف؛ علاقهمندی استاد
لیلی ارشد یکی از دانشجویان سابق سام آرام در این مراسم تالیف و ترجمه از سوی استاد خود را یکی از علاقهمندیهای سام آرام برشمرد و گفت: سال اول که وارد دانشکده شدم افتخار شاگردی استاد را داشتم.
ارشدی ادامه داد: سام آرام با صبوری که خاص وی است با دانشجویان برخورد میکند و در حرفه خود عنوان یکی از استادان بیحاشیه است.
دکتر حسین فکر آزاد یکی از همکاران قدیمی دکتر سام آرام دیگر سخنران این مراسم بود. وی خطاب به حاضران گفت:برگزای این مراسم اتفاق بزرگی است، باید بگویم امروزه علم و رشته مدکاری یکی از خوشنامترین رشتهها بهشمار میآید که این خوشنامی به یُمن حضور استادانی مانند دکتر سام آرام است.
فکرآزاد در ادامه سخنان خود به نقل خاطرهای از خود و سام آرام پرداخت و اظهار کرد: بعد ازانقلاب در مجتمعی در بیسیم در میدان خراسان مشغول به کار بودیم، با دکتر سام آرام درباره برگزاری نشستی درباره دستاوردهای انقلاب مشورت میکردم، یادم می آید هنوز چهره ظاهری من و لباسهایم اروپایی بود، دکتر که ظاهر من را و موضوع نشست را شنید طوریکه به من برنخورد گفت، تو سراپایت غربی است آن وقت چطور میخواهی از دستاورد انقلاب بگویی. ابتدا کمی ظاهرت را اصلاح کن.
احمد جبارزاده دیگر دانشجوی سابق دکتر سام آرام نیز در ادامه مراسم نکوداشت استاد خود گفت: بیانگیزگی در بخشی از مددکاری دیده میشود که این امر میتواند هشداری برای این عرصه باشد.
وی ادامه داد: مددکاری علمی است که اهداف آن با تغییر جامعه تغییر میکند و مددکاران نیز در عین داشتن اختلافنظر در بین خود همچنان بهعنوان خانواده بزرگ مددکاری شناخته میشوند.
دکتر عزتالله سام آرام یکی از پیشکسوتان مددکاری در کشور است که عضو هیات علمی دانشگاه علامهطباطبایی است و تا امروز 10 کتاب مرجع و دانشگاهی را تالیف کرده است. از میان آثار وی میتوان به «مددكاری اجتماعی(كاربافرد)»، «فقر عاطفی در خانواده»، «مددكاری اجتماعی با تاكيد برمحيطهای كارگری» اشاره کرد.
مراسم نکوداشت مقام علمی و فرهنگی دکتر عزتالله سام آرام عصر امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
نظر شما