یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸
دعوت به صلح در «بازاندیشی تمدن، ارتباطات و ترور در دهکده جهانی»

«بازاندیشی تمدن، ارتباطات و ترور در دهکده جهانی» نوشته زنده‌یاد پروفسور مجید تهرانیان منتشر شد. وی در این کتاب با یاری گرفتن از نظریه‌های موجود این حوزه به نتایج امیدبخشی درباره صلح و عدالت جهانی رسیده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «بازاندیشی تمدن، ارتباطات و ترور در دهکده جهانی» با سه مقدمه ناشر، مترجمان (داوود آقارفیعی و مرجان اردشیرزاده) و دکتر حسام‌الدین آشنا، استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در هفت فصل ارایه شده است. تهرانیان در این کتاب یک نوع تمدن‌پژوهی کاربردی ارایه داده و با رویکرد انتقادی‌ در حیطه مسایل ارتباطات بین‌الملل به تحلیل تمدن کنونی بشر پرداخته است. 

دکتر آشنا درباره پروفسور مجید تهرانیان می‌گوید: «تهرانیان به عنوان موسس پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه ایران و استاد دانشگاه هاوایی بیشترین تدریس و تحقیق خود را در عرصه ارتباطات توسعه و ارتباطات بین‌الملل به انجام رسانده بود. تعریف او از تمدن به عنوان سفر بشریت به سمت صلح و عدالت و عرفان او را در شمار فیلسوفان خوشبین تاریخ قرار می‌دهد. راهکار نهایی او برای صلح جهانی مردم سالار کردن نهاد‌های حکمرانی در جهان است، در نهایت تهرانیان تمدن دیجیتال را به مثابه فرصتی برای همه‌گیر شدن آگاهی و خواست عمومی برای مشارکت در تصمیمات بزرگ تلقی می‌کند.»

داوود آقارفیعی و مرجان اردشیرزاده در پیشگفتار کتاب نوشته‌اند: «استاد تهرانیان در آثار خود ضمن انتقاد از نابرابری، تبعیض، فقر و ناهنجاری‌های جهانی که از نظر وی زاییده زیاده‌خواهی و خودرایی نوع بشر و به ویژه قدرت‌های هژمون جهان است مبادرت به ارایه راهکار‌هایی برای اجتناب از جنگ و برخورد و پرهیز از قضاوت‌های ناورا و پیشداوری‌های مغرضانه در مورد اقوام دیگر کرده است. در چنین شرایطی نویسنده هدف خود را بازاندیشی در مفهوم تمدن قرار می‌دهد و آنچنان که خود بیان می‌کند، با الهام از نظر اندیشمندان دیگر سعی در ارایه راهکاری معتدل دارد که در آن گونه‌های تمدنی می‌بایست خود را مقید به احترام به نوع بشر بدانند و از پنجره همزیستی و تحمل به هم بنگرند.»
 
بخش نخست کتاب به مشکلات عصر حاضر از منظر طولانی و ناهموار بودن فرایند انتقال از تمدن کوچ‌نشینی به روستانشینی، تجارتی، صنعتی و دیجیتال می‌پردازد. بخش دوم بر مشکلات فعلی ناشی از ترویسم تمرکز دارد. در این بخش انواع تروریسم شامل ساختاری، دولتی، وابسته به منتظران مسیح، هرج و مرج و تضادگرایی بررسی می‌شود. 

بخش سوم مشکلات ناشی از اعمال قدرت جهانی را دربردارد، در این بخش تکامل روابط بین‌الملل از پیمان صلح 1648 وست فالیا تا توافق اروپا، جامعه ملل و سازمان ملل متحد مرور می‌شود. تمرکز بر روزنامه‌نگاری صلح به عنوان یک دیدگاه‌ رسانه‌ای فصل چهارم کتاب را تشکیل می‌دهد، نویسنده معتقد است که می‌توان به افزایش درک بین‌المللی و مدنیت جهانی امید داشت. 

توجه به مشکلات همیشگی انسان‌ها در بخش پنجم کتاب مطرح شده است. شکی نیست که تمدن بدون نیرو‌های مخرب در طبیعت بشری می‌تواند کامل باشد. در بخش ششم به مشکلات معنویت در وضعیت نامناسب جدایی و اتمیزه‌شدن انسان‌ها، نژاد‌گرایی و اغتشاش جهانی می‌پردازد. 

در بخش پایانی کتاب به نتیجه‌گیری بر اساس نظریه‌های موجود پس از جنگ سرد پرداخته شده است. به رغم برخی پیشگویی‌ها مبنی بر برآمدن دوره‌های تاریک، تمدن پایانی ندارد. این سیاه‌نمایی را تنها تا حدودی می‌تـوان جدی تلقی کرد. سرانجام خانواده بشر بر همه موانع فائق خواهد آمد و اگر این‌گونه نشد انواع و شیوه‌های دیگر مدنیت آغاز خواهد شد. 

چاپ نخست کتاب «بازاندیشی تمدن، ارتباطات و ترور در دهکده جهانی» تالیف زنده‌یاد پروفسور مجید تهرانیان با ترجمه داوود آقارفیعی و مرجان اردشیرزاده در 272 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 24 هزار تومان از سوی انتشارات سیمای شرق منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها