بنیانگذار انجمن در حال تاسیس علوم و فناوری چاپ ایران:
طرحهای پیشنهادی صنعت چاپ در هیات دولت و مجلس بررسی شوند
محمد بیطرفان، بنیانگذار انجمن در حال تاسیس علوم و فناوری چاپ ایران گفت: با توجه به اینکه صنعت استراتژیک اقتصادی چاپ قابلیتها، توانمندیها و ظرفیتهای بالفعل و بالقوهای در افزایش تولید ملی، توسعه صادرات غیرنفتی و اشتغالزایی پایدار دارد، پیشنهاد میکنم از سوی متولی این صنعت تمهیدات لازم برای بررسی و تصویب لوایح، طرحها و پیشنهادهای حوزه صنعت چاپ در هیات دولت و مجلس شورای اسلامی فراهم شود.-
دبیر کمیسیون تعیین تعرفه اتحادیه چاپخانهداران تهران گفت: به دلیل اینکه متولیان صنعت چاپ، توانمندیها و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این صنعت را بهطور جامع و بر اساس اصول علمی، صنعتی و اقتصادی به مجموعه دولت و نظام معرفی نکردهاند جایگاه حقیقی آن نیز به درستی تبیین نشده است.
وی ضمن اشاره به جایگاه صنعت چاپ در کشور افزود: متاسفانه امروزه جایگاه صنعت چاپ جایگاه حقیقی، واقعی و در خور شأن آن نیست. مهمتر از آن این است که صنعت چاپ برای مسوولان، دولتمردان و حتی کارشناسهای علمی کشور شناخته شده نیست.
بیطرفان تاکید کرد: صنعت چاپ یکی از صنایعی به شمار میآید که شاخصههای یک صنعت پیشرو را در اختیار دارد و در واقع یک صنعت استراتژیک اقتصادی محسوب میشود که تا امروز از نظر دولتمردان، سیاستگذاران و برنامهریزان امر تولید مغفول مانده است و متاسفانه برای آن اولویتی قایل نیستند. بنابراین بهتر است که نسبت به جایگاه و نگاه به صنعت چاپ در کشور، بازنگری و مهندسی مجدد صورت بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که ضرورت و فواید بازنگری و مهندسی مجدد صنعت چاپ در چیست؟ گفت: با توجه به قابلیتها، توانمندیها و ظرفیتهای بالفعل و بالقوه و همچنین واقعیاتی مانند گردش مالی سالیانه 800 میلیارد دلاری در جهان، برخورداری از جایگاه اقتصادی دوم تا پنجم در کشورهای بزرگ و صنعتی، تکنولوژی بسیار بالا در حوزه علوم و فناوری، شاکله قدرتمند و بسیار مستحکم، ارزشافزوده بالا، زودبازدهی و چالاکی، انعطافپذیری بالا و اشتغالزایی مطلوب، صنعت چاپ کشور حایز بسیاری از شاخصههای یک صنعت استراتژیک اقتصادی محسوب میشود. بنابراین، بازنگری و مهندسی مجدد آن ضروری به نظر میرسد.
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: با توجه به جایگاه حقیقی صنعت چاپ و در سالی که توسط مقام معظم رهبری بهعنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است، بهرسمیتشناختن این صنعت بهعنوان یک صنعت استراتژیک اقتصادی ضرورتی انکارناپذیر است، چرا که مهیا کردن زیرساختهای لازم و اختصاص منابع مورد نیاز این صنعت، نهتنها بر ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای این صنعت استراتژیک میافزاید بلکه به الگوی رشد متوازن، درازمدت، پایدار، پویا و درونزای اقتصاد کشور کمک شایانی خواهد کرد بهگونهای که شاهد تحولی جدی در همه حوزهها و صنایع تولیدی کشور خواهیم بود.
این فعال حوزه چاپ در ادامه، راهکارها و راهبردهای پیشنهادی خود را در راستای احیای جایگاه حقیقی صنعت چاپ را با هدف ایفای نقش موثرتر صنعت استراتژیک اقتصادی چاپ در سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بیان کرد.
بیطرفان اظهار کرد: صنعت استراتژیک چاپ با هدف عملی کردن قابلیتها، ظرفیتها و توانمندیهای ذاتی، بالقوه و بالفعل خود و رسیدن به جایگاه اصلی نیازمند تشکیلاتی مستقل و با اختیارات کافی در حوزه دولت است که باید از قابلیتها و توانمندیهای مدیریتی، برنامهریزی و سیاستگذاری در سطح کلان ملی برخوردار باشد. بنابراین، پیشنهاد میکنم در گام نخست، چارت سازمانی و تشکیلاتی دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یک معاونت و یا حداقل یک سازمان مستقل در وزارتخانه ارتقا یابد و در گام بعدی، در سطح صنفی نیز نسبت به تجمیع اتحادیههای مختلف اقدامهای لازم صورت بگیرد.
دبیر کمیسیون تعیین تعرفه اتحادیه چاپخانهداران تهران توضیح داد: خانواده بزرگ صنعت چاپ تنها به دنبال تغییر متولی نیست و در مجموع، نام وزارتخانه و اینکه کدام وزارتخانه متولی آن باشد از اهمیت خاصی برخوردار نیست بلکه صنعت چاپ نیازمند یک متولی کارآمد و توانمند است. این مهم است که صنعت چاپ در وظایف و ماموریتهای محوله به آن وزارتخانه، از اولویت و جایگاه درخور شأنی برخوردار باشد تا از این رهگذر بتواند بر نیازهای علمی و عملی، کاربردی و صنعتی، اداری و اقتصادی فایق آید.
بیطرفان در پاسخ به این سوال که انجمن علمی علوم و فنآوری چاپ ایران چه اهدافی را دنبال میکند، گفت: این انجمن درصدد است در راستای سند چشمانداز و برنامههای پنجساله کشور و با هدف گسترش، پیشبرد و ارتقای علمی صنعت چاپ، توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی آن، گامهای عملی و موثری بردارد. بنابراین، پیشنهاد میکنم نسبت به در صدر قرار گرفتن مسایل علمی و پژوهشی صنعت چاپ و فراهم کردن مقدمات حضور و فعالیت همهجانبه و تاثیرگذار این انجمن از سوی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فنآوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی تمهیدات لازم اندیشیده شود.
این فعال حوزه چاپ همچنین با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته، صنعتی و در حال توسعه، صنعت استراتژیک چاپ از جایگاه رفیعی در سندهای چشمانداز، ملی، توسعهای و راهبردی میانمدت و بلندمدت برخوردار است، افزود: باید دولتمردان و برنامهنویسان کشور برای تدوین سند ملی و راهبردی میانمدت و بلندمدت صنعت چاپ دست به کار شوند و بخشهایی را در برنامههای پنجساله توسعه و در کل، در برنامهریزیهای میانمدت و بلندمدت کلان و ملی، به صنعت استراتژیک چاپ اختصاص دهند.
بنیانگذار انجمن در حال تاسیس علوم و فناوری چاپ ایران در ادامه سخنانش اظهار کرد: از آنجایی که صنعت چاپ کشور از قابلیتها و توانمندیهای بالقوهای برای صدور انواع محصولات چاپی برخوردار است، پیشنهاد میدهم با ایجاد مناطق ویژه و آزاد چاپی و در عین حال مبتنی بر قوانین کشور و موازین شرعی شرایط لازم برای حضور موثر و گسترده صنعت چاپ در بازارهای صادراتی و اخذ سفارشهای آنها فراهم شود.
دبیر کمیسیون تعیین تعرفه اتحادیه چاپخانهداران تهران در ادامه گفت: توجه و اهتمام ویژه به مولفه بازسازی، بهسازی و نوسازی صنایع بهویژه صنایع استراتژیک اقتصادی از واجبات است و استادان و کارشناسهای خبره بر تاثیرگذاری این مولفه، بر افزایش بهرهوری، کیفیت محصول، صرفه اقتصادی و رقابتپذیری صنایع تاکید مضاعفی دارند.
بیطرفان در پایان گفت: با توجه به این مهم، ضرورت دارد تا موضوع بازسازی، بهسازی و نوسازی صنعت چاپ در اولویت باشد و تمهیدات لازم برای اختصاص منابع و حتیالمقدور ارزانقیمت در دستور کار قرار بگیرد.
نظر شما