بیگیحبیبآبادی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره آسیبهای حوزه کتابهای شعر انتظار توضیح داد: چنین آسیبهایی متوجه هر نوع شعر آیینی و از جمله شعر انتظار است و بنابراین اگر به آسیبشناسی این موضوع میپردازیم باید بهطور کلی شعر آیینی را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: نکته مثبت درباره شعر انتظار به روز بودن این نوع شعر در آثار شاعران و فراوانی آن است. اغلب شاعران و بهویژه شاعران آیینیسرا چندین نمونه شعر در این زمینه نیز دارند و این روند هم در شعر کلاسیک و هم در شعر سپید دیده میشود.
این شاعر با تاکید بر ارایه شعرهای انتظار در قالب یک کتاب مستقل یا مجموعههای گردآوری اظهار کرد: بهطور کلی در میان اشعار آیینی مجموعههایی که به شعر علوی، شعر عاشورایی، شعر رضوی و شعر انتظار اختصاص دارند بیشتر از دیگر اشعار مذهبی هستند.
وی در ادامه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابیاش از جایگاه و سطح شعر انتظار در میان آثار شاعران معاصر گفت: سطح شعر انتظار و توانمندیهای این نوع شعر به سطح کار شاعر و توانایی کلی او در عرصه شعر بستگی دارد. بنابراین در آثار شاعران برتر، شعر انتظار از جایگاه بالاتری برخوردار است و انتظارهای مخاطبان را بیشتر برآورده میکند.
بیگیحبیبآبادی افزود: اگر این موضوع در شعر شاعران تازهکار یا مداحانی که وارد عرصه شعر و سرایش شعر شدهاند، بررسی میکنیم، به شیوه دیگری خود را نشان میدهد. به بیان دیگر بیشتر با آثار سطحی روبهرو هستیم و انتظار و فلسفه انتظار آنگونه که باید در این آثار پرداخته نمیشود و تنها در ظاهر شعر باقی میماند.
وی در پایان یادآور شد: از سوی دیگر فراموش نکنیم که شاعران با استعداد و توانا در هر حوزهای و از جمله شعر آیینی و زیرمجموعه آن یعنی شعر انتظار میتوانند خوش بدرخشند.
سهشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما