چهارشنبه ۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
ادبیات، سرانجام اداره جهان را به دوش خواهد گرفت

مصطفی فعله‌گری، نویسنده و منتقد ادبی گفت: ادبیات سرانجام اداره جهان را به دوش خواهد گرفت و مکاتب مختلف اگر مجهز و مسلح به ادبیات نشوند در آینده حرفی برای گفتن نخواهند داشت و در آینده نمی‌توانند از اضمحلال خود پیشگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مصطفی فعله‌گری با اشاره به آثار خود، بیان کرد: کتاب «برادرم تختی» روایت دو نوجوان کُرد قصرشیرینی از دهه ۴۰ تا پایان جنگ است که براساس واقعیت نوشته شده است. کتاب دیگر من «دود شدن در بزم اهریمن» است که با نگاهی به آثار و زندگی هوشنگ گلشیری و بدون تعارف و همراه با توانایی‌ها و کاستی‌های آن نوشته شده است. من از هوشنگ گلشیری بسیار آموختم اما این نباید دلیل بر این باشد که من در برابر نویسنده توانمند پیشروی دهه ۴۰ زبان نقادی‌ام را ببندم.

این نویسنده همچنین گفت: کتاب بعدی من به نام «باران تمشک» به عنوان یکی از آثار برتر ادبیات داستانی انقلاب شناخته شده که روایت رخدادهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه مبارزات طبقاتی و لایحه‌های گوناگون اجتماعی است. این کتاب را براساس مبنای هویت فرهنگی و ملی ایرانیان و با نگاه غیرحزبی و انتقادی نوشته‌ام.

وی عنوان کرد: زبان داستان من بیشتر به شعر نزدیک است و هدفم این است که رمان شاعرانه بنویسم که از نسل شعر باشد؛ زیرا دیالکتیک جنگ مسلحانه داخل رمان را تلطیف می‌کند.

این منتقد ادبی با اشاره به چالش و کاستی جایزه‌های ادبی در ایران تصریح کرد: در جهان جایزه‌هایی که به نویسندگان داده می‌شود از نظر رفاهی و امنیت نویسندگی، زندگیشان را به دو دوره تقسیم می‌کند و نویسنده بعد از گرفتن هر جایزه‌ای به دو دلیل گسترش تیراژ آثار و مبلغ جایزه دریافتی، زندگی آنان دچار تحول مالی می‌شود و تلاش می‌کنند در خلوت خود با عمق و تمرکز به کار نویسندگی بپردازند. در ایران امروز، ما دردمندانه جایزه برای مراکز دولتی و خصوصی بیشتر رفع تکلیف است و هیچ تأثیر عمیقی بر زندگی نویسندگان ما نداشته و نخواهد داشت. جایزه دادن ضروری است اما نشانه موفق بودن یک اثر ادبی و فرهنگی نیست و امیدوارم که در جوایز ادبی تحولاتی صورت گیرد.

وی همچنین گفت: ادبیات سرانجام اداره جهان را به دوش خواهد گرفت و مذاهب و مکاتب اگر مجهز و مسلح به ادبیات نشوند در آینده حرفی برای گفتن نخواهند داشت و در آینده نمی‌توانند از اضمحلال خود پیشگیری کنند.

فعله‌گری در پایان بیان کرد: کتابی در پنج جلد نوشتم که جلد اول آن با نام «چنین گفت مصطفی» درباره بحران کتاب و سختی‌های نشرکتاب است. این رمان برگرفته از نام قرآن و دعوت بشریت به خواندن و اندرز دادن به کسانی است که قرآن را پاره می‌کنند چرا که برخی از جاهلان، به جای خواندن این کتاب مقدس و پاسخگویی به دعوت‌های آن، راه سوزاندن آن را در پیش می‌گیرند. این کتاب اثری درباره کتاب است و بحران نشر به دلیل قحطی کتاب‌خوانی در میان مردم و شرایط بحران های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لطمه‌های بسیاری به روند معیشت نویسندگان می‌زند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها