اخبار سرویس اندیشه ایبنا در هفتهای که گذشت؛
از انتشار کتاب جدید مقصود فراستخواه تا چاپ دوم «اخبار جعلی»
سرویس اندیشه خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اخبار متنوعی را در هفته گذشته منتشر کرد از انتشار کتاب جدید مقصود فراستخواه تحت عنوان «اخلاق در ایران؛ بین زمین و آسمان» تا خبر به چاپ دوم رسیدن کتاب «اخبار جعلی».
مقابله با اطلاعات نادرست در بسیاری از زمینههای زندگی روزمره از جمله سیاست، بازار، ارتباطات بهداشتی، روزنامه نگاری، آموزش و علم اهمیت دارد. در فضای عمومی که حقایق و اطلاعات نادرست محو میشوند و عمداً محو میشوند، این کتاب میپرسد چه چیزی تعیین میکند که آیا مردم اطلاعات (نادرست) را میپذیرند یا به اشتراک میگذارند؟، و برای مقابله با اطلاعات نادرست چه کاری میتوان انجام داد؟
هر سه این جنبهها باید در زمینه شبکههای اجتماعی آنلاین که اساساً نحوه تولید، مصرف و انتقال اطلاعات را تغییر داده اند، درک شوند. مشارکتهای موجود در این جلد بهروزترین یافتههای تجربی، نظریهها و کاربردها را خلاصه میکند و درباره ایدههای پیشرفته و جهتگیریهای آتی مداخلات برای مقابله با اخبار جعلی بحث میکند. همچنین راهنمایی در مورد نحوه رسیدگی به اطلاعات نادرست در عصر «حقایق جایگزین» ارائه میدهد، این کتاب کتابی جذاب و حیاتی برای دانشجویان و دانشگاهیان در روانشناسی، ارتباطات، و علوم سیاسی و برای متخصصان از جمله سیاست گذاران و روزنامه نگاران است.
انتشار کتاب «زندگیای که میتوانی نجات دهی»
کتاب «زندگیای که میتوانی نجات دهی» به همت نشر کرگدن منتشر شده است و درباره این است که چگونه نقش خود را در پایان دادن به فقر جهانی ایفا کنیم. این کتاب قانعکننده و گیرا قصد دارد به دو پرسش دشوار پاسخ دهد: مردم کشورهای ثروتمند چرا باید برای مبارزه با فقر جهانی پول بدهند و هرکدام چهقدر باید بدهند؟ سینگر از خوانندگانش نمیخواهد بین زهد و لذتجویی یکی را انتخاب کنند، بلکه راهحل میانهای پیشنهاد میکند که برای همگان منطقی و ارزشمند است.
120 عنوان کتاب جدید الکترونیک در حوزه بورس
همزمان با هفته جهانی سرمایه گذار 120 عنوان کتاب الکترونیک و 3 عنوان کتاب صوتی از سوی انتشارات بورس در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. این آثار شامل عناوینی چون «الفبای بازار سرمایه»، «سواد مالی در عصر دیجیتال» و ... است. همچنین کتابهای صوتی که با تخفیف 50 تا 90 درصد در دسترس علاقمندان قرار میگیرند عبارتند از: خودآموز بورس، سرمایه گذار احساساتی و بورس آموز. برای هر روز هفته جهانی سرمایه گذار یک عنوان ویژه انتخاب شده که خرید آن کتاب در همان روز با تخفیف ویژه عرضه میشود.
در روز جهانی کودک نیز به جای یک کتاب همه عناوین کودک و نوجوان با تخفیف ویژه قابل تهیه است. این عناوین شامل اشتیاق غیر عقلانی، الفبای بورس، بیولوژی سرمایه گذار، آموزش سواد مالی برای کودکان، سواد مالی برای همه، 101 استراتژی تکنیکال، تاریخ بازار سرمایه و سواد مالی در عصر دیجیتال است.
انتشار کتاب «اخلاق در ایران؛ بین زمین و آسمان؛ کاربرد نظریات علمی در عاملیت اخلاقی ما»
خبر مهم دیگری که در هفته گذشته روی سایت خبرگزاری کتاب قرار گرفت، مربوط به یکی از جدیدترین آثار مقصود فراستخواه جامعهشناس و مدرس برنامهریزی توسعه بود. فراستخواه در این کتاب اخلاق را به مثابه کیفیت انسانی، محل بحث کاربردی قرار داده است.
او در این کتاب با طرح پرسشهایی سعی دارد به اخلاق در ایران بپردازد. او در پشت جلد این اثر آورده است: «آیا امروزه اخلاقی بودن دشوار است؟ نظریه بخت اخلاقی چه میگوید؟ آیا «امر واقعی» بر ضد «امر اخلاقی» عمل میکند؟ وقتی ساختارها اخلاقی نیستند، نقطه امیدی باقی است؟ نقطه امید کجاست؟ لحظه اخلاقی چطور رخ میدهد؟ برای اخلاق از فرد آغاز کنیم یا از جامعه؟ چرا و چگونه پایان اخلاقی، پایان اجتماع است؟ آیا ما به برنامهای قوی برای اخلاقی ماندن خودمان نیاز داریم؟ یکپارچگی عقلانی و هیجانی لازم برای حیات اخلاقی از چه طریق به انسجام قوی میرسد؟ چه راهکارهایی برای پرورش هودتنظیمی هیجانی هست؟...
در فصول این کتاب، اخلاق به مثابه کیفیت انسانی، محل بحث کاربردی واقع شده است. با مقایسه پنج نسخه اخلاقی، اخلاق مراقبت مبنای کار قرار گرفته است و اینکه چگونه، حتی آنگاه که در شرایط ترومایی به سر میبریم و غایتها گم شدهاند، باز هم میتوان به ساختیابی مجدد اخلاقی نایل آمد و لذت حیات اخلاقی را تجربه کرد. نویسنده با آوردن مثالهای عینی این بحث را پیش برده است که چگونه شرارت از سطح وجود ما رخنه میکند و شیطان در جزئیات است. مدوس اپراندی اخلاق؛ راهبردها و تاکتیکهایی تا حدی روشن برای زیست اخلاقی به دست میدهد.»
انتشار کتاب «برنامهریزی، مسکن و زیرساخت برای روستاهای هوشمند»
کتاب «برنامهریزی، مسکن و زیرساخت برای روستاهای هوشمند» منتشر شد. این کتاب نوشته همانتا دولوی، ری گرین، سالی دونوان است که توسط انتشارات مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری منتشر شده است. این کتاب که توسط سه نفر از اساتید دانشگاه ملبورن بر اساس یافتههای تحقیقات میدانی تنظیم شده است، به بررسی بسیاری از عوامل مرتبط به هم در روستاهای هوشمند، با هدف بهبود شرایط زندگی روستاییان، میپردازد و توسط محمدرضا رضوانی و اعضای هیئتعلمی دانشگاه تهران ترجمه و از سوی انتشارات مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری منتشر شد.
این کتاب مروری بر بسیاری عوامل مرتبط به هم که باید در ایجاد روستاهای هوشمند مورد توجه قرار گیرند، خواهد داشت و هدف از ان بهبود شرایط زندگی روستاییان است. در بخشی از این کتاب اینطور آمده است: «تفکرات و شیوه های رایجی را مرور می شود که در سیسال گذشته، برای ارتقای اجتماعات محلی روستایی، در اقتصادهای درحال توسعه، ظهور کرده اند، و با تکیه بر مجموعه ای از دانش، در گستره ای از رشته های مرتبط، طیف وسیعی از ایده های نوآورانه را برای برنامه ریزی روستایی، مسکن و توسعه زیرساخت ارائه می دهد».
این کتاب با مقدمهای بر برخی ملاحظات و رویکردهای مختلف در زمینههای درآمدزایی، آموزش، کشاورزی، آب، فاضلاب، مسکن، انرژی، پسماند، بهداشت و حکمرانی، پیچیدگیهای هریک از این عوامل را مرور می کند و چارچوبی را برای مطالعات بیشتر تعیین مینماید. همچنین، پیشنهاد میکند فناوریهای جدید با اشکال سنتی توسعه روستایی، تلفیق شود تا نواحی روستایی را به مکانهای بهتری برای زندگی تبدیل نماید که تاحدامکان، از نظر اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی، پایدار باشند. محتوای این کتاب میتواند در شکلگیری صحیح مفهوم روستای هوشمند در جامعۀ علمی، مدیران، کارشناسان و سیاستگذاران اثربخش باشد.
یادداشت رضا رسولی درباره دو حاشیه نویسی بر قانون اساسی
مطلب مهم دیگری که هفته گذشته در ایبنا منتشر شد یادداشت رضا رسولی مدرس حقوق بود که با عنوان «یک قانون و دونگاه» به انتشار درآمد. در بخشی از یادداشت او اینطور آمده است: قانون اساسی، فقط میثاق ملی نیست بلکه شالوده بنیادین اعتبار نظم حقوقی و ام القوانین است و تمام قوانین عادی ریشه در آن دارند و اتفاقا بر اساس قانون اساسی کشور ما نباید قانونی بر خلاف قانون اساسی تصویب شود. فراتر از این، قانون اساسی صورت بندی ساختار سیاسی و نظامات حاکم بر رویه و رویکرد حاکمیت را ترسیم میکند.
از این رو مطالعه این قانون و تحلیل و بررسی ساختارها و نهادهای حاکمیتی روایت شده در آن، تامل در خلاهای تقنینی و ظرفیتهای مغفول در آن برای مردم، مخصوصا پژوهش گران موضوعات حقوقی، سیاسی و اجتماعی موضوعی مهم تلقی میشود.
از دیگر سو، قانون اساسی روح خواستههای هر ملت است. روحی که تصویر آن در تکه ای کاغذ منقوش است و اعتبار و کار آمدی آن به میزان التزام فرمانروایان و فرمانبرداران است. با این وصف باید خرم و شادمان بود از این که در سالهای اخیر علاوه بر این که آشنایی با قانون اساسی در سرفصلهای درسی برخی از رشتههای دانشگاهی لحاظ شده است و از سوی دیگر مراکز حقوقی و حقوق دانها، توجه ویژه ای به توسعه ادبیات مربوط نقد و بررسی و تحلیل این بالاترین سند قانونی حکمرانی داشته اند.
در همین راستا انتشار «حاشیه نویسی بر قانون اساسی» کشورمان از اتفاقهای مهم و شایسته ستایش عرصه علم حقوق است که در این فرصت مغتنم به صورت تطبیقی، ۲ عنوان از این حاشیه نویسیها معرفی میشوند.
نظر شما