خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ در این مقاله قصد داریم به معرفی چند ناشر معتبر کتاب های زبان انگلیسی بپردازیم. پس بدون معطلی به سراغ معرفی این ناشرین میرویم.
انتشارات پنگوئن
احتمالاً میدانید که پنگوئن بزرگترین ناشر دنیاست. کتاب های انتشارات پنگوئن در چندین کشور دنیا به چاپ می رسد و هزاران عنوان در زمینه های مختلف را به چاپ می رساند. پنگوئن در سال ۱۹۳۵ بعنوان زیر مجموعه نشر بادلی هد (the Bodley head) توسط سر آلن لین تاسیس شد. ایده اولیه تاسیس پنگوئن این بود که کتابهایی با کیفیت و ارزان در اختیار عامه مردم بریتانیا قرار دهد. احتمالاً شما هم با طرح های جلد ساده ولی جذاب پنگوئن آشنا هستید که در سالهای اولیه همه عناوین را به این شکل چاپ می کرد. پنگوئن توانست با وارد کردن کتاب به زندگی عامه مردم انقلاب بزرگی در صنعت نشر جهان ایجاد کند. دلیل این موفقیت عمدتاً به قیمت بسیار پایین کتابها و عناوین خوب پنگوئن مربوط بود. در سالهای ابتدائی کتابها با قیمتی در حدود ۶ پنسی به بازار عرضه می شد و باعث شده بود تمام اقشار امکان خرید کتاب را داشته باشند. چند سال پس از تاسیس پنگوئن سیاست تولید کتابها در قطع جیبی دنبال می شد تا در سال ۱۹۳۹ اولین کتاب در قطع غیر جیبی چاپ شد. یکی از نوآوری های پنگوئن انتشار کتاب ها در قالب سری های خاص بود. مثلاً در سال ۱۹۴۵، با ترجمهی ادیسهی هومر توسط E. V. Rieu، مجموعهی Penguin Classics شروع به کار کرد و صدها کتاب از آثار کلاسیک ادبیات در این مجموعه به چاپ رسید. این مجموعه، به تدریج به یکی از مهمترین شاخههای انتشارات پنگوئن تبدیل شد و هدف آن ارائهی آثار کلاسیک ادبیات جهانی در قالبی قابلدسترس برای عموم مردم بود. یکی از نوآوری های دیگر پنگوئن این بود که برای برخی از موضوعات کتاب ها را با ناشرین زیرمجموعه خود به چاپ می رساند. مثلاً puffin برای چاپ کتابهای کودک و pelican books برای چاپ کتابهای علوم انسانی.
انتشارات پن (pan books)
معرفی این ناشر را از وبسایت پلاتوبوک (وبسایت تخصصی کتاب های زبان اصلی) نقل میکنیم:
انتشارات پن به عنوان یک ناشر مستقل در سال ۱۹۴۴ شروع به فعالیت کرد. انتشارات پن نیز همچون پنگوئن تمرکز خود را بر انتشار کتاب های قطع جیبی گذاشت و توانست در مدت زمان کمی به مهم ترین رقیب پنگوئن تبدیل شود. چاپ مجموعه آثار یان فلمینگ تحت عنوان جیمز باند توانست جایگاه پن را تثبیت کند. همچنین پن توانست با چاپ برخی آثار کلاسیک مثل آثار جین آستین و چارلز دیکنز موقعیت خود را بعنوان یک ناشر ادبی بهبود ببخشد. چند سال پس از تأسیس، پن توسط کنسرسیومی از چندین ناشر از جمله مکمیلان، کالینز، هاینمن و به طور موقت هادِر و استاوتن خریداری شد. در نهایت در سال ۱۹۸۷ به طور کامل توسط مکمیلان مالکیت یافت.
انتشارات بنتام (bantam books)
انتشارات بنتام در سال ۱۹۴۵ در آمریکا تاسیس شد و جزو پیشگامان نشر در آمریکا محسوب می شود. در ابتدا بنتام اغلب با چاپ مجدد رمان های معروف شناخته شد و به مرور به چاپ کتب تالیفی خود پرداخت. این انتشارات در حال حاصر زیر مجموعه ای از بنگاه random house است که مالکیت بسیاری از ناشرین مطرح دنیا را داراست.
انتشارات مک میلان (macmillan publishing)
این انتشارات در سال ۱۸۴۳ در بریتانیا تاسیس شد و یکی از قدیمی ترین ناشران دنیاست که در حال حاضر نیز مشغول فعالیت است. مک میلان یکی از پنج ناشر بزرگ زبان انگلیسی در دنیاست که به big five شهرت دارند. از کتابهای مهمی که در قرن ۱۹ توسط مک میلان به چاپ رسید می توان به کتاب آلیس در سرزمین عجایب اشاره کرد. نویسندگان مطرحی همچون توماس هاردی، رابیندرانات تاگور، شون اوکیسی و مارگارت میچل با مک میلان همکاری داشتند.
انتشارات دانشگاه آکسفورد (Oxford University Press)
این انتشارات که بزرگترین انتشارات دانشگاهی دنیاست در سال ۱۵۸۶ تاسیس شد و در حدود ۴۵۰ سال قدمت دارد. انتشارات دانشگاه آکسفورد در حال حاضر طیف وسیعی از موضوعات را برای انتشار اثار پوشش می دهد. از کتاب های مذهبی و آموزشی تا کتابهای ادبی و تاریخی.
انتشارات سایمون اند شوستر (Simon & Schuster)
سایمون اند شوستر که در سال ۱۹۴۲ در نیویورک تأسیس شد، هر سال حدود ۲۰۰۰ عنوان کتاب را از طریق ۳۵ زیرمجموعهاش منتشر میکند. این شرکت یکی از غولهای صنعت نشر به شمار میرود؛ کتابهایش بهطور مداوم در فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار میگیرند (فقط در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۰۰ بار!) و جوایز معتبر ادبی بسیاری از جمله جوایز ملی کتاب، جایزه پولیتزر و مدال کالدکات برای نشر کتابهای کودکان را از آن خود کردهاند.
انتشارات هچت (Hachette Book Group)
گروه انتشاراتی هچت (Hachette Book Group) بخش آمریکایی شرکت هچت لیور (Hachette Livre) است که دومین ناشر بزرگ دنیا در حوزه کتابهای عمومی و آموزشی به شمار میرود. گروه انتشاراتی هچت ۲۴ زیرمجموعه دارد و هر سال حدود ۲۱۰۰ عنوان کتاب برای بزرگسالان و ۵۰۰ عنوان کتاب برای نوجوانان منتشر میکند. این آثار دامنهای گسترده دارند؛ از آثار علمی-تخیلی و فانتزی پیشتاز در بازار تحت برند «اوربیت» (Orbit)، تا داستانها و نوشتههای ادبی و غیرداستانی و پرفروشهای تجاری از نویسندگانی چون پاتریشیا کورنول و جیمز پترسون. همچنین، این گروه سالانه حدود ۷۵۰ عنوان کتاب صوتی نیز تولید میکند.
انتشارات بلومزبری (bloomsbury publishing)
بلومزبری یک انتشارات مستقل پیشروی جهانی است که دفاتری در لندن، نیویورک، دهلی نو، آکسفورد و سیدنی دارد. این انتشارات بیشتر به خاطر چاپ مجموعهی مشهور هری پاتر نوشتهی جی. کی. رولینگ شناخته میشود. بلومزبری با بهرهگیری از چندین شاخهی انتشاراتی خود، میزبان نویسندگانی است که برندهی جوایزی چون نوبل، پولیتزر و بوکر شدهاند. بلومزبری فهرستی متنوع از کتابها را در حوزههای داستان بزرگسالان، غیرداستانی، کتابهای کودک، و همچنین انتشارات دانشگاهی عرضه میکند.
هارپرکالینز (HarperCollins)
امروزه هارپرکالینز دومین ناشر بزرگ کتاب در جهان است و زیرمجموعهای از برند رسانهای عظیم News Corporation محسوب میشود، اما تاریخ پربار آن به چاپخانهای خانوادگی که در سال ۱۸۱۷ تأسیس شده بود، بازمیگردد.
این شرکت در سال ۱۹۸۹ با ادغام دو ناشر William Collins, Sons و Harper & Row شکل گرفت و اکنون دارای بیش از ۱۲۰ مرکز چاپ کتاب ست که سالانه حدود ۱۰ هزار کتاب جدید منتشر میکنند.
نتیجه گیری
در این مقاله ۹ ناشر مهم دنیا را معرفی کردیم. اگر به دنبال کتاب های زبان اصلی هستید مهم است که ناشرین مطرح را بشناسید و بتوانید بهترین انتخاب را در هنگام خرید کتاب داشته باشید. مثلاً با توجه به معرفی ناشرین بالا احتمالاً اگر قصد خرید رمان به زبان انگلیسی داشته باشید ابتا سراغ ناشرینی مثل پنگوئن، پن، بنتام یا آکسفورد خواهید رفت.
نظر شما