

برگزیده
-
درنگی بر خیام فیلسوف؛
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن
خیام به عنوان دانشمندی جاسنگین و بسیار محترم و نامآور قربانی منازعات عصر و زمانه شده و از آنجا که در الهیات راه و روش فلسفی داشته، به عنوان نماد و چهره اصلی اهل فلسفه، مورد طعن و حمله قرار گرفته است
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
-
بنیاد ملی پاکستان «معنویت اسلامی و صوفیسم» منتشر کرد؛
اسرار معنوی و مکاشفه دریا
«معنویت اسلامی و صوفیسم» به قلم محمد طاهر نویسنده پاکستانی و دانشآموخته ادبیات انگلیسی از دانشگاه پنجاب است که به همت بنیاد ملی پاکستان منتشر شده است.
تازهها
-
توسط گروه کتابخوانی ماندلا برگزار شد؛
نقد کتاب «دلهرههای کودکی» در کرمان
کرمان- کتاب «دلهرههای کودکی» نوشته آلیس میلر به همت گروه کتابخوانی ماندلا در کرمان نقد و بررسی شد.
-
در دانشگاه شیراز؛
کتاب «هرچه یادا یاد» نقد و بررسی شد
فارس- میزگرد بررسی و نقد کتاب «هرچه یادا یاد»، اثر کاووس حسنلی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، با حضور نویسنده اثر، بهمیزبانی مرکز پژوهشهای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز برگزار شد.
-
نویسنده بشرویهای مطرح کرد؛
مخاطب با درگیر شدن با مسائل بومی، خودش را در داستان پیدا میکند
خراسان جنوبی - نویسنده بشرویهای با بیان اینکه باورها و اصطلاحات محلی تاثیر زیادی بر نوشتههایم دارند، گفت: مخاطب با درگیر شدن با مسائل بومی و منطقهای، خودش را در داستان پیدا میکند.
-
مراسم رونمایی از ۲ کتاب با موضوع رئیسجمهور فقید در یاسوج برگزار شد
کهگیلویه و بویراحمد– آیین رونمایی از دو اثر پژوهشی پیرامون شخصیت و اندیشه شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید، با حضور جمعی از استادان دانشگاه، پژوهشگران و روحانیون در کتابخانه مرکزی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
-
در رونمایی کتاب «حماسه و محبت در ادبیات شفاهی آذربایجان» مطرح شد؛
ادبیات شفاهی گنجینهای ارزشمند از تجربیات است
آذربایجانغربی_ رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان خوی گفت: ادبیات شفاهی، با قصهها، افسانهها، عاشقانهها و ضربالمثلهای خود، گنجینهای ارزشمند از تجربیات و حکمت نیاکان ما است.
-
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران:
برگزاری جایزه ادبی «نیما» در نور/ جشنواره فرهنگی هنری «کاسپین» برگزار میشود
مازندران- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از برگزاری دو رویداد مهم فرهنگی در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: جشنواره فرهنگی هنری «کاسپین» در شهریور ماه و جایزه ادبی «نیما» همزمان با سالروز تولد این شاعر در مازندران برگزار میشود.
-
همزمان با روز بزرگداشت خیام؛
کارگاه کتابخوانی «هزار سال شعر فارسی» در سیمرغ برگزار شد
مازندران- کارگاه کتابخوانی «هزار سال شعر فارسی» همزمان با روز بزرگداشت خیام در کانون پرورش فکری شهرستان سیمرغ برگزار شد.
-
به بهانه سالگرد درگذشت شاعر خراسانی؛
محمد قهرمان؛ صدای ماندگار خراسان در شعر محلی
خراسانرضوی - محمد قهرمان، شاعری از دیار تربت حیدریه و پیرو سبک هندی یا اصفهانی بود و به سبک شعرای قرن دهم و یازدهم شعر میسرود و اهالی شعر از او به عنوان شاعر لهجهها یاد میکنند.
-
یادداشت مهمان؛
قابلیتهای پنهان استندهای POD در کتابفروشیها
مجید تیموری، کارشناس حوزه کتابفروشی معتقد است؛ «عدم محدودیت حضور کتابهای POD در استندها فرصت مناسبی برای ناشران کوچک ایجاد خواهد کرد تا با ناشران بزرگ در بستری یکسان رقابت کنند.»
-
به همت انتشارات سروش؛
چطور تمام داستانهای جهان را میتوان در ۳۶ وضعیت خلاصه کرد؟
کتاب «سیوشش وضعیت نمایشی» نوشته ژرژ پولتی و ترجمه سید جمال آل احمد و عباس بیاتی در نوبت سیزدهم با ۱۹۷ صفحه به قیمت ۲۵۰ تومان به همت انتشارات سروش منتشر شده است.
-
حنانه سلطانی در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد:
ادبیات داستانی ما به دوران اوج خود نرسیده است
حنانه سلطانی، نویسنده، گفت: به نظرم فاصلهای بین نویسنده و مخاطب وجود دارد که باعث شده ادبیات داستانی ما هنوز به دوران اوج خود، یعنی زمانی که مخاطبان برای خرید کتاب صف بکشند، نرسد.
-
معاون امور هنری وزارت فرهنگ در گفتوگو با ایبنا:
موزه تئاتر راهاندازی میشود/ کتابخانههای پراکنده تئاتر ساماندهی میشوند
نادره رضایی درباره فعالیتهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: درصدد آنیم موزه تئاتر را راهاندازی کنیم؛ همچنین میتوان پروژهای برای موزه، کتابخانه و مرکز اسناد در سطح معاونت تعریف کرد، بهویژه آنکه کتابخانهها پراکندگی زیادی دارند و در تئاتر شهر وضعیت مناسبی ندارند.
-
درنگی بر خیام فیلسوف؛
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن
خیام به عنوان دانشمندی جاسنگین و بسیار محترم و نامآور قربانی منازعات عصر و زمانه شده و از آنجا که در الهیات راه و روش فلسفی داشته، به عنوان نماد و چهره اصلی اهل فلسفه، مورد طعن و حمله قرار گرفته است
-
به همت موسسه فرهنگی نارنج؛
کتاب «باغ نارنج» منتشر شد
فارس- مجموعه داستانهای کوتاه برگزیده دورههای پنجم تا نهم دوسالانه داستان کوتاه نارنج با عنوان کتاب «باغ نارنج» به همت انتشارات ناد و همکاری موسسه فرهنگی هنری نارنج منتشر شد.
-
با حضور نویسنده؛
کتاب «طور هدایت» در بیرجند رونمایی شد
خراسان جنوبی - نشست رونمایی و بررسی کتاب «طور هدایت» تألیف غلامرضا بهنام، با حضور جمعی از اساتید حوزه، پژوهشگران قرآنی، فعالان فرهنگی، نویسندگان و علاقهمندان به معارف دینی، در خراسان جنوبی برگزار شد.
-
ناصر غیاثی در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد؛
مشغول ترجمه گزینگویههای کافکا هستم
«گزینگویههای کافکا» کتابی است که این روزها در دست ترجمه دارم. این ۱۰۹ گزینگویه را راینر شتاخ، زندگینامهنویس و مفسر شهیر کافکا از روی دستنوشتههای او و همراه با توضیح و تفسیر هر یک از گزینگویهها منتشر کرده است.
-
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان:
فعالیت انجمنهای ادبی به غنای ادب و فرهنگ پارسی میانجامد
همدان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان گفت: فعالیت انجمنهای ادبی که پرمخاطب هم هستند، نشان دهنده پویایی و حال خوب و تلاش برای غنای هرچه بیشتر ادب و فرهنگ فارسی است.
-
در دبیرستان ماندگار خیام؛
زنگ خیام در نیشابور نواخته شد
خراسان رضوی- همزمان با روز ملی بزرگداشت «حکیم عمر خیام نیشابوری»، زنگ خیام در دبیرستان ماندگار خیام شهرستان نیشابور نواخته شد.
-
رویداد بزرگ قرآنی در خراسان شمالی کلید خورد؛
آغاز مرحله شهرستانی چهلوهشتمین دوره مسابقات قرآن کریم با حضور ۵۱۷ نفر
خراسان شمالی- مرحله شهرستانی چهلوهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با شرکت ۵۱۷ نفر از بانوان و آقایان در دو رده سنی و در رشتههای آوایی و معارفی برگزار خواهد شد.
-
یک استاد دانشگاه فردوسی مطرح کرد؛
رسیدن به هویت مستقل از مهمترین دغدغههای شاهنامه است
خراسانرضوی - یک استاد دانشگاه فردوسی گفت: یکی از مهمترین مسائلی که دغدغه شاهنامه است و حاصل تجربیات قرون گذشته ایرانیان بوده، ابراز هویت و رسیدن به هویت مستقل است که امروز به آن «هویت ایرانی» میگوییم.
نظر شما