یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
ادبیات داستانی ما به دوران اوج خود نرسیده است

حنانه سلطانی، نویسنده‌، گفت: به نظرم فاصله‌ای بین نویسنده و مخاطب وجود دارد که باعث شده ادبیات داستانی ما هنوز به دوران اوج خود، یعنی زمانی که مخاطبان برای خرید کتاب صف بکشند، نرسد.

به گزارش سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حنانه سلطانی نویسنده‌ای ایرانی است که با رمان‌های تاریخی و اجتماعی خود در ادبیات معاصر ایران شناخته می‌شود. او با نثری روان و روایت‌هایی عمیق، به بازسازی وقایع تاریخی از زاویه دید انسان‌های عادی می‌پردازد. سلطانی در آثارش به موضوعاتی چون هویت، فراموشی، و تأثیر تاریخ بر زندگی افراد توجه دارد و با خلق شخصیت‌های چندلایه، خواننده را به تأمل وا می‌دارد.

اولین رمان سلطانی، «شاه (۱۲۹۸ تهران، ۱۳۵۰ شیراز)» منتشرشده در نشر چشمه، روایتی جسورانه از تاریخ آلترناتیو است که ترور محمدرضا پهلوی در جشن‌های ۲۵۰۰ ساله را تصویر می‌کند. این اثر با ساختاری پلیسی و پرسش‌هایی درباره حقیقت، مخاطب را درگیر جست‌وجویی مداوم می‌کند. دومین کتاب او «چریک» در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران، عرضه شده است.

سلطانی در گفت‌وگو با ایبنا درباره تازه‌ترین کتابش بیان کرد: کتاب «چریک» رمان دوم من است که در سال ۱۴۰۲ منتشر شده است. این رمان در بستر تاریخی انقلاب ایران، بین سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸، روایت می‌شود. داستان درباره زنی میان‌سال است که به بیماری فراموشی مبتلا شده و به همراه نوه‌اش، شهرزاد، از شیراز به تهران می‌آید تا پسرش را، که پدر شهرزاد است و سال‌هاست از او بی‌خبرند، پیدا کند. در جریان این جستجو، آن‌ها درگیر اتفاقات منتهی به انقلاب ۱۳۵۷ می‌شوند.

ادبیات داستانی ما به دوران اوج خود نرسیده است

وی در مورد ادبیات زنانه و مردانه گفت: من به این تقسیم‌بندی اعتقاد ندارم. در رمان قبلی‌ام، «شاه (۱۲۹۸ تهران، ۱۳۵۰ شیراز)»، راوی یک مرد بود و در «چریک» به اقتضای داستان، یک زن به‌عنوان راوی انتخاب شده است. برای من، ابتدا داستان و ماجرا اهمیت دارد و سپس تصمیم می‌گیرم که از زاویه دید کدام شخصیت، فارغ از جنسیت، داستان بهتر روایت می‌شود.

این نویسنده در مورد کیفیت آثار منتشرشده در سال‌های اخیر اظهار کرد: به نظرم فاصله‌ای بین نویسنده و مخاطب وجود دارد که باعث شده ادبیات داستانی ما هنوز به دوران اوج خود، یعنی زمانی که مخاطبان برای خرید کتاب صف بکشند، نرسد. اما وضعیت امسال نسبت به سال گذشته امیدوارکننده‌تر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین