یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۵
کتاب «دیوان حماسه‌ی عاشورا» در مشهد رونمایی شد

خراسان‌رضوی – کتاب «دیوان حماسه‌ی عاشورا» شامل 7500 بیت در سبک مثنوی و اثر جاودان مورخ، شاعر، عارف و فقیه بزرگ مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدحسین آیتی(ره) در مشهد رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در مشهد، در این مراسم حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: آیت الله آیتی بیرجندی می‌فرمایند «هر کجا برای سیدالشهدا(ع)کاری انجام شود، به واسطه ماندگاری امام حسین(ع)، آن کار ماندگار می‌شود». این دیوان نیز به واسطه سخنان و حرفهای دل شاعر به سیدالشهدا(ع)، اثری بسیار ارزشمند است.
 
وی اظهار کرد: نکته ارزشمند کتاب در نیمه پایانی و فصل چهارم و پنجم این اثر است. در جائیکه شاعر در کار خود توقف می‌کند، اما آیت الله حسن شیرازی خطاب به مرحوم آیت‌الله آیتی از خواب خود می‌گوید. ایشان می‌فرمایند« حضرت زینب(س) به من گفتند به شما تاکید کنم به سرودن این اثر در خصوص تبیین قیام عاشورا ادامه دهید».
 
در ادامه اسماعیل آیتی، گردآورنده کتاب «دیوان حماسه عاشورا» گفت: شناخت مولف، تأثیر به سزایی در شناخت اثر دارد. از این رو در ابتدا لازم می‌دانم به معرفی مرحوم آیت‌الله محمدحسین آیتی بپردازیم. ایشان در سال 1271 متولد و در سال 1350 در بیرجند چشم از جهان فرو بست. پدر ایشان مرحوم آیت الله محمدباقر آیتی فردی مشرف بر فقه شیعه بود که به سایر فرقه‌ها نیز اشراف کامل داشت به بطوریکه او را «شیخ الفریقین» می‌نامیدند که در طول حیات خود 100 کتاب را تالیف کرده است. در این میان 67 اثر در چاپ کبریت احمد اخیرا در قم به چاپ رسیده است.
 
وی با اشاره به آثار آیت الله محمدحسین آیتی، اظهار کرد: خوشبختانه ایشان در قلم خود، اجازات اجتهادات 5 مرجع بزرگ زمان در نجف اشرف از جمله آیت الله سیدحسن اصفهانی، آیت الله شیخ ضیاءالدین عراقی، آیت الله شاهرودی، آیت الله محمدکاظم شیرازی و آیت الله آقا میرزا حسینی استهبانی شیرازی را دارد. «مقامات الابرار» و «مقالات الطهار» شامل پنج دفتر و 15 هزار بیت شعر است که کتاب «دیوان حماسه عاشورا» دفتر چهارم و پنجم این اثر در قالب کتاب «مقامات الابرار» است. سه دفتر دیگر تحت عنوان «مقامات معنوی»، «معارف معنوی» و «گنجینه حکمت» در کتابهای مستقل به چاپ رسیده است.
 
آیتی افزود: دفتر چهارم این اثر، نتیجه خواب آیت الله حسن شیرازی درباره حضرت زینب(ع) است. به تعبیر بنده ارزش و اهمیت قضایای اسارت در تبیین این راه کمتر از شهادت نیست، لذا باید به این موضوع پرداخته می‌شد و نتیجه آن شد که دفتر پنجم را به حضرت زینب(س) تقدیم کرده‌اند.
 
وی با اشاره به مقدمه کتاب، ابراز کرد: مرحوم مولف در مقدمه کتاب می‌گوید «این کتاب جامع تمامت قضایای واقعه طحف که در کتب اصحفاف وارد است، می‌باشد» و به واقع این کتاب با تمام جزئیات به حرکت امام حسین(ع) از مدینه، ورود به مکه، دیدارها و سخنرانیها، ورود به کربلا و ... می‌پردازد. نکته ارزشمند این کتاب در این است که به توصیه برخی از علمای قم به مستندات سازی سخنان مولف با دیگر اسناد نیز پرداخته شده است.
 
گردآورنده کتاب «دیوان حماسه عاشورا» در خصوص جمع‌بندی این اثر، تصریح کرد: این اثر به مدت 10 سال و با همراهی محمد رمضانپور و محمودرضا علوی بجستان به واسطه آنکه اشعار پشت سر هم و بدون فصل بندی بود، گردآوردی و جمع‌بندی شد. نویسنده به واسطه حضور طولانی در نجف اشرف از کلمات عربی بسیاری استفاده کرده است، یکی از تلاشهای ما درج توضیحاتی پیرامون این کلمات در پاورقی کتاب برای درک موثرتر اثر بود.
 
کتاب «دیوان حماسه‌ی عاشورا» شامل 7500 بین بر سبک مثنری سروده و و اثر جاودان مورخ، شاعر، عارف و فقیه بزرگ مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدحسین آیتی(ره) با فرازبندی، تفسیر و تنظیم محمد رمضانپور، اسماعیل آیتی؛ با ویرایش ادبی و مستندسازی محمودرضا علوی بجستان توسط انتشارات راه روشن هدایت در سال 1399 در مشهد به چاپ رسیده است. گفتنی است، در پایان ضمن خوانش فرازهایی از کتاب، آئین رونمایی نیز انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها