انتشار کتاب «خروشچف دروغ گفت، بررسی سخنرانه محرمانه خروشچف علیه استالین»؛
سخنرانی خروشچف درباره ژوزف استالین و لاورنتی بریا دروغ بوده است!
گرور فر در کتاب «خروشچف دروغ گفت، بررسی سخنرانه محرمانه خروشچف علیه استالین» معتقد است سخنرانی خروشچف درباره ژوزف استالین و لاورنتی بریا دروغ بوده است! اینکه چرا باور کردن همه آن دروغها مشکلی نداشت ولی باور اینکه همه آن دروغها، دروغ بوده است، اینقدر سخت است، مسئلهای است که باید از خودمان و تمام تاریخنویسی غرب و رسانههای جهان سرمایه بپرسیم!
25 فوریه 1956 نیکیتا خروشچف، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی، در کنگره بیستم این حزب سخنرانی و طی آن اتهامات فراوانی را متوجه استالین (و لاورنتی بریا) کرد. تاریخنگاران و سیاستمداران غربی از این سخنرانی استقبال کردند. مورخان غربی و رهبران جنگ سرد بر اساس آن به بازنویسی تاریخ اتحاد شوری، به ویژه در دوران استالین پرداختند و پارادایم تاریخنویسی شوروی تا همین امروز بر بنیاد اتهامات استوار است.
کتاب «خروشچف دروغ گفت، بررسی سخنرانه محرمانه خروشچف علیه استالین» جمعیت بسیار بزرگی از کمونیستها و سوسیالیستهای سرتاسر جهان، پساز افشای متن «سخنرانی محرمانه» «نیکیتا خروشچف» در کنگره بیستم حزب کمونیست اتحاد شوروی، تا پای جنون پیش رفتند! عدهای حجم چیزی که بر آن نام اشاگری درباره جنایات استالین گذاشته شده بود، چنان برایشان بزرگ بود که دست به خودکشی زدند. همزمان در اردوگاه غرب، جشن و هلهله برپا بود و از گوشه و کنار ستایشها روانه شد و آرامآرام پاورقینویسها و روزنامهچیهای جهان سرمایه دست به کار شدند و ارقام کشتههای دوران استالین جوری بالا رفته بود که اگر قرار به حقیقتیابی بود، باید میپرسیدیم: «با این دهها میلیون نفری که استالین کشته، پس کی الان زنده است؟!» ولی خب دروغهای بزرگ همواره خواهان دارند، بهشرطی که همهچیز در اختیارمان باشد؛ بود و شد!
اما واقعیت ماجرا این است که «خروشچف دروغ گفت» و حقیقت امروز پیش روی ماست؛ «گرور فر» در پژوهش سترگ و درخشانش با رجوع به هزاران سند و نامه و سخنرانی و خاطرات، ثابت میکند که «سخنرانی محرمانه خروشچف علیه استالین، سرتاسر و بهطور مطلق دروغ بوده است! واقعیت ماجرا این است که قریب به هفت دهه پساز آن سخنرانی، اهمیتی ندارد که تلگراف لندن زمانی نوشته بود «تأثیرگذارترین سخنرانی قرن بیستم» و نیویورک تایمز هم 50 سال بعد نوشته بود «کار بزرگی که در سالگردش باید ازآن تجلیل شود»، مهم این است که مورخ بزرگ آمریکایی به تدقیق بیش از 61 مدعای جانشین استالین را رد و ردیهاش را اثبات کرده است.
خواندن این کتاب، نه فقط دعوت به حقیقت بلکه دعوت به مقابله با دروغ و تاریخ دروغ است؛ اگر رسانههای جهان سرمایه دههها به شما گفتهاند «تأثیرگذارترین سخنرانی قرن بیستم» را خروشچف ادا کرده، گرور فر با وجود همه حملههایی که میدانست اتفاق خواهد افتاد، سمت حقیقت ایستاد و حملهها را به جان خرید. نویسندهای که در ابتدا فکر میکرد اگر 25 درصد پژوهشاش موفقیتآمیز باشد، رسالتش را انجام داده، درنهایت متوجه شد که 100 درصد سخنرانی خروشچف درباره ژوزف استالین و لاورنتی بریا دروغ بودهاست! اینکه چرا باور کردن همه آن دروغها مشکلی نداشت ولی باور اینکه همه آن دروغها، دروغ بودهاست، اینقدر سخت است، مسئلهایست که باید از خودمان و تمام تاریخنویسی غرب و رسانههای جهان سرمایه بپرسیم!
حدود 60 سال بعد، گرور فر، استاد ادبیات انگلیسی قرون وسطی در دانشگاه ایالتی مونت کار آمریکا و از متخصصان تاریخ اتحاد شوروی و به ویژه دوران استالین، به تحقیق موشکافانه درباره عیار این اتهامات پرداخت و به این نتیجه شگفتانگیز رسید که همه 61 اتهام خروشچف علیه استالین و «بریا» در سخنرانی مذکور دروغ بودهاند. به این ترتیب، پارادایم تاریخنویسی غربی درباره اتحاد شوروی در دوران استالین ممکن است به کافی دگرگون شود.
نشر هنوز کتاب «خروشچف دروغ گفت، بررسی سخنرانه محرمانه خروشچف علیه استالین» نوشته گرور فر با ترجمه بهمن تقیزاده را در 333 صفحه به بهای 235 هزار تومان روانه بازار نشر کرد.
نظر شما