شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۵
مقام معظم رهبری بر حساس بودن شاعر نسبت به مسائل اجتماعی و جهانی تأکید دارند

محمدرضا سنگری، منتقد ادبی گفت: مقام معظم رهبری در پی آن هستند که اندیشه‌های دینی را به شکلی زیباتر، مانا و تأثیرگذارتر مطرح کنند و به همين دلیل ادبیات را می‌ستایند.

محمدرضا سنگری، شاعر و نویسنده در مورد علت توجه خاص مقام معظم رهبری به ادبیات و شعر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: اصولا توجه به ادبیات به عنوان یکی از شاخه‌های هنری برای هرکسی که می‌خواهد اندیشه‌ای را زیباتر عرضه کند، وجود دارد و برای این امربايد از ادبیات بهره بگیریم.
 
سنگری ادامه داد: اگر تصمیم بگیریم که و مسائل را زیباتر و تأثیرگذارتر بیان کنیم تا با قلب مخاطب گره و پیوند بخورد باید به ادبیات پناه ببریم. مقام معظم رهبری هم به سبب اینکه در پی آن هستند که اندیشه‌های دینی را به شکلی زیباتر، مانا و تأثیرگذارتر مطرح کنند، ادبیات را می‌ستایند .
 
مدیر ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از گذشته با محافل ادبی پیوند دارند،عنوان کرد: زمانی که ایشان در خراسان که مهد ادبی است، بودند در محافل ادبی و شعرخوانی و انجمن‌ها شرکت می‌کردند و به این ترتیب ذوق سرشار ایشان پرورانده شد.
 
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری وقتی به ادبیات می‌رسند با لذت از ادبیات یاد می‌کنند و خودشان هم ادبیات را به کار می‌برند. بسیار پیش آمده که ایشان در فرمایشات و سخنرانی‌های خود به شعر استناد کردند از ادبیات بهره بردند و حتی به شاعران و نویسندگان اشاره کردند و سخنان و اشعار آنها را مطرح فرمودند.
 
نویسنده کتاب‌هایی همچون یک جرعه تشنگی، سوگ سرخ و زیر خیمه عطش با اشاره به اینکه ادبیات و زیبایی با سرشت و فطرت آدمی گره خورده است، بیان کرد: همه ما در پی زیبایی هستیم و مقام معظم رهبری این بعد فطری وجودی‌شان بسیار بسیار سرشار و سرزنده است و یکی از دلایلی که ایشان به ادبیات توجه خاص دارند،همین است.
 
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دلیل دیگر توجه خاص مقام معظم رهبری به ادبیات این است که ایشان خودشان طبعا در حوزه ادبیات صاحب اثر هستند. ایشان شاعر هستند، شعر می‌سرایند و همچنین شعر را می‌شناسند. ایشان نویسنده هستند، می‌نویسند و نوشتن خلاق را می‌شناسند و به همین دلیل به ادبیات عشق می‌ورزند.
 
سنگری در پاسخ به این سؤال که شعر باید چه مسیری را طی کند تا به جایگاه موردنظر مقام معظم رهبری برسد، گفت: شعر یک جوشش درونی برای شاعر است. شعر باید جهت داشته باشد، به نیازی پاسخ دهد و یک کمبود را جبران کند و مقام معظم رهبری نیز شعر را مسئول و متعهد می‌دانند.
 
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها در دیدار با شاعران و فرمایشات خود، شاعران را دعوت کردند که حقیقت جامعه را بشناسند و حقایق را در قالب شعر با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری شعر بیان کنند. ایشان این نکته را بارها و بارها در سخنان خود مورد تاکید قرار دادند.
 
این نویسنده، شاعر و منتقد ادبی بیان کرد: مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود از شعر به عنوان ثروت ملی یاد کردند و فرمودند، شعر پشتوانه تاریخی است که به ما رسیده و میراث فرهنگی محسوب می‌شود و باید آن را حفظ کنیم.  بارها تاکید فرمودند که نگذارید شعر هرز رود و یا دچار سقوط اخلاقی و اجتماعی شود. مقام معظم رهبری همچنین در این راستا در سخنان خود فرمودند «این طور نباشد که شاعر چیزی بگوید و جامعه چیزی دیگر.»
 
سنگری همچنین گفت: مسئله دیگری که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند این است که شاعر باید به مسائل اجتماعی جامعه خود و مسائل جهانی حساس باشد و باورها و بینش‌های خود را حفظ کند. ایشان توصیه می‌کنند شاعران علاوه بر دقت در محتوای شعر، به ویژگی‌های ادبی و ظاهری شعر هم توجه داشته باشند تا شعر زیبا، پویا و تاثیر گذار باشد، تخیل در آن لحاظ شود و زبانش هم زبان امروز باشد .توجه به این نکات ارزنده باعث می‌شود که شعر مسیر درست و مورد توجه مقام معظم رهبری را طی کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها