شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۲
کتاب «قدرت، سیاست و سنت در امپراتوری مغول و ایلخانیان» بررسی می‌شود

کتاب «قدرت، سیاست و سنت در امپراتوری مغول و ایلخانیان» نوشته مایکل هوپ در کافه مانا نقد و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «قدرت، سیاست و سنت در امپراتوری مغول و ایلخانیان» در عصر شنبه‌های مجله بخارا نقد و بررسی می‌شود.

در این نشست ابوالفضل رضوی، حمید کرمی‌پور، هوشنگ خسروبیگی، احمد محیط‌طباطبایی و علی دهباشی حضور دارند و در این باره گفت‌وگو می‌کنند.

انتشارات نگارستان اندیشه کتاب «قدرت، سیاست و سنت در امپراتوری مغول و ایلخانان» اثر مایکل هوپ ترجمه سید ابوالفضل رضوی را منتشر کرد. 

مایکل هوپ در این کتاب تلاش کرده تا تفسیر جدیدی از چگونگی فهم و اعمال قدرت در عصر جانشینان چنگیز و به ویژه ایلخانان ارائه کند؛ او با اقتباس از تفسیر حمید دهباشی از نظریه وبر در تبیین تحولات سیاسی پس از رحلت حضرت رسول (ص)، سعی کرده تا مساله جانشینی پس از چنگیز را در قالب نوعی واگرایی ایدئولوژیک نشان دهد. او در این مسیر از نظریه «ماکس وبر» درباره «روال‌مند شدن کاریزما» استفاده کرده است.

در تفسیر هوپ، منافع دو گروه برجسته در قدرت موسوم به «کالیچالیست‌ها» و «پاتریمونیالیست‌ها» با ادعای حفظ و حراست از سنن و میراث چنگیزی به چشم می‌خورد، جناح پاتریمونیال با اهتمام به حق موروثی فرزندان چنگیز، همه چیز را متعلق به خود و حق مشروع تلقی می‌کند. این تفسیر، به تدریج با اندیشه پادشاهی مطلقه که از سوی نخبگان دیوانی ایرانی به حاکمان مغولی ارائه می‌شد ترکیب شد و رویکرد پدرشاهانه مغولی را با حمایت جدی دولتمردان ایرانی که منافع خود و جامعه را در تمرکز قدرت در دست ایلخانان می‌دیدند، همراه ساخت.   

این نشست شنبه 17 تیرماه ساعت 17 در کافه مانا برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها