

برگزیده
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
تازهها
-
هادی تقیزاده در گفتوگو با ایبنا:
جهانیشدن ادبیات معاصر ایران نیازمند سیاستگذاری فرهنگی است
هادی تقیزاده، نویسنده، گفت: بدون سیاستگذاری فرهنگی و برنامهریزی کلان در حمایت از گسترش زبان فارسی نمیتوان به جهانی شدن ادبیات معاصر ایران امیدوار بود.
-
نگاهی به کتاب «کلنا قاسم»؛
روایتی تازه از پشتپرده چند عملیات امنیتی
کتاب «کلنا قاسم» به قلم علیرضا سکاکی، روایتی مستند_داستانی از ترور شهید صیادخدایی و دو عملیات امنیتی در اربیل و ایتالیا است که با استناد به اطلاعات محرمانه، به بررسی انتقامگیری از عوامل ترور شهید حاج قاسم سلیمانی میپردازد.
-
مروری بر فیلمهایی که از دل ادبیات و خاطرات جنگ بیرون آمدند؛
اقتباس، نفس تازهای در سینمای دفاع مقدس
در سینمای ایران، دفاع مقدس نه فقط یک ژانر بلکه خاطرهای ملی است؛ خاطرهای که بارها و بارها در قاب تصویر بازنمایی شده و روایتگر رشادتها، ایثارها و واقعیتهای تلخ و شیرین جنگ هشتساله بوده است.
-
در سالروز بازدید مقام معظم رهبری صورت گرفت؛
حضور استاندار خراسانرضوی در آرامگاه فردوسی/ دستور فعالیت مجدد شورای احیای توس
خراسان رضوی- استاندار خراسان رضوی در بیست و نهمین سالگرد بازدید مقام معظم رهبری از آرامگاه فردوسی، با حضور در این مجموعه فرهنگی تاریخی، دستور فعالیت مجدد شورای احیای توس را صادر کرد.
-
ایبنا گزارش میدهد؛
ثبات نسبی در بازار ملزومات چاپ و نشر
بازار کاغذ در هفتهای که گذشت ثبات نسبی داشت اما بهای مرکب و چسب صحافی سرد ایرانی، افزایش قیمت را تجربه کرد.
-
به منظور پاسداشت ادبیات آئینی؛
محفل ادبی عاشورایی «محتشم کاشانی» در بندرعباس برگزار شد
هرمزگان - به منظور پاسداشت ادبیات آئینی، محفل ادبی عاشورایی «محتشم کاشانی» در بندرعباس برگزار شد.
-
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز:
هوش مصنوعی را در ادبیات کودک به رسمیت بشناسیم
فارس- مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز گفت: باید حضور هوش مصنوعی را در ادبیات کودک به رسمیت بشناسیم.
-
مروری بر کتابهای «مجموعهی بالا و پایین»؛
جستوجو در جهان طبیعت با کودکان
عناصر مختلفی وجود دارد که میتواند یک کتاب آموزشی را برای کودکان و نوجوانان جذاب کند. داشتن تصویرهای گیرا، کوتاه بودن متن برای پرداختن به اصل مطلب و تعریف قصهای جذاب در خلال آموزش، از جمله این مولفهها هستند. انتشارات مهرسا، مجموعهای 5 جلدی با عنوان «مجموعهی بالا و پایین» منتشر کرده است. این مجموعه که آموزشی است، تمام مولفههای یادشده را داراست.
-
مدیرکل اداره ارشاد هرمزگان:
نفرات برتر مسابقه خوشنویسی برای ایران در بندرعباس معرفی شدند
هرمزگان - مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: نفرات برتر مسابقه خوشنویسی برای ایران در بندرعباس معرفی شدند.
-
شاعر و نویسنده خوزستانی:
ادبیات کودک و نوجوان در خوزستان نوپاست/ لزوم تقویت کتابخانه مدارس
خوزستان- مهدی مرادی شاعر و نویسنده خوزستانی گفت: خوزستان در زمینه ادبیات کودک و نوجوان نوپا است و قدمتی ندارد و شاعران و نویسندگان این استان باید ادبیات کودکو نوجوان را چابُک کنند.
-
مدیر باشگاه کتابخوانی «چیکو»:
بچههای بندرعباس نویسندگی را تجربه کردند
هرمزگان - مدیر باشگاه کتابخوانی «چیکو» بیان کرد: بچههای بندرعباس با حضور در یک کارگاه یک روزه کتاب خودشان را نوشتند و نویسندگی را تجربه کردند.
-
انتشارات سرشار منتشر کرد؛
«یادم تو را...»؛ روایت شاعرانهای از عشق، تنهایی و صبوری
قزوین- کتاب «یادم تو را...» نوشته سارینا مرادی در قالب نثری احساسی و عاشقانه منتشر شد.
-
توسط انتشارات سیمرغ خراسان؛
کتاب «مادران شاد، فرزندان شاد، جامعه سالم» رهسپار بازار کتاب شد
خراسان رضوی - کتاب «مادران شاد، فرزندان شاد، جامعه سالم» به قلم اشرف حاجیآبادی نویسنده مشهدی رهسپار بازار کتاب شد.
-
نگاهی به کتاب «الهیات سیاسی در یهودیت»؛
ویژهگرایی بنمایه سیاست یهود
ویژگی اصلی الاهیات سیاسی یهودی، اعتقاد به ویژهگرایی است. آموزهای که نژاد یهودی را در نقش پیشآهنگی بشر قرار میدهد. این اصل حتی اگر صریحاً در بستر یک نظریهی الاهیات سیاسی قرار نگیرد، باز هم نظریهای عمیقاً سیاسی است
-
یادداشت؛
بوشهر؛ محل دفن خالق بریتانیایی دانشنامه خلیج فارس
بوشهر- جان گوردون لوریمر، دیپلمات و تاریخنگار بریتانیایی در حالی در بوشهر آرام گرفته است که با تألیف دانشنامه خلیج فارس، عمان و عربستان مرکزی، نقش شگرفی را در مستندنگاری خلیج فارس و کرانهها و پسکرانههای آن ایفا کرده است.
-
مروری بر کتاب «ظهیرالدوله؛ ستارگان دربند»؛
ستارگان دربند
آرامستان ظهیرالدوله جایی فراتر از محل آرمیدن انسانها است. یک موزه در فضای باز است که در خود شخصیتها و داستانهای جذاب و متفاوتی دارد.
-
توسط نشر تنهایان؛
«خلوت» راهی کتابفروشیها شد
فارس- انتشارات تنهایان در شیراز کتاب «خلوت» را منتشر و راهی کرد کتابفروشیها کرد.
-
از سوی شورای کتاب کودک؛
«آرمان آرین» و «هدا حدادی» نامزد جایزهی آلما ۲۰۲۶ شدند
شورای کتاب کودک به عنوان یکی از 3 نهادی که در ایران در هر دوره جایزه آسترید لیندگرن نامزدهای خود را اعلام میکند، برای دوره ۲۰۲۶ این رویداد، آرمان آرین را در بخش نویسندگان و هدا حدادی را در بخش تصویرگران حوزه کودک و نوجوان را معرفی کرد.
-
ثبت نام مدیران خودرو با شرایط ویژه برای تمامی خودروها
در ادامه این مطلب در مورد فرآیند فروش و چگونگی رزرو ثبت نام، اطلاعات لازم را در اختیار شما، مشتریان عزیز قرار میدهیم تا بتوانید مراحل را بهصورت کامل و بدون نقص طی نمایید. همچنین، در ادامه، اطلاعات دقیقی از نحوه ثبت نام و مدارکی که باید برای تکمیل ثبت نام ارائه شود نیز، توضیح داده شده است تا مشتریان بتوانند خرید مطمئن و آسانی را تجربه کنند.
-
پیام ابراهیم حیدری به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان
ادبیات کودک و نوجوان آزمایشگاه بزرگی برای کشف جهان هستی است
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان با صدور پیامی ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی ادبیات کودک و نوجوان از ضرورتهای این ادبیات گفت.
نظر شما