سه‌شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
تأکید اسماعیلی بر تلاش جمهوری اسلامی در برداشتن گام‌های موثر برای اعتلای فرهنگ قرآنی/ وزیر اموردینی موریتانی: خدمت به قرآن در تمام زمان‌ها و مکان‌ها ارزش والایی دارد

اسماعیلی گفت: در نمایشگاه بین‌المللی قرآن در تلاش هستیم با وفاق و همدلی که میان مسلمین در صیانت از حریم قرآن وجود دارد، گام‌های مؤثری را برای اعتلای فرهنگ قرآنی برداریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم افتتاحیه بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم عصر دیروز دوشنبه 14 فروردین‌ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از وزرا و مسئولین کشورهای خارجی در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.

اسماعیلی پس از ابراز خوشحالی از مهیا شدن توفیق میزبانی از خواهران و برادران کشورهای اسلامی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این نشست و جلسه برای میهمانان حاوی نکات خوب و در عین حال وحدت‌بخش میان امت اسلامی باشد.
 
او در ادامه با اشاره به سی‌امین دوره برگزاری نمایشگاه قرآن اظهار کرد: نمایشگاه قرآن کریم در ایران سی ساله شد، این نمایشگاه به عنوان با شکوه‌ترین نمایشگاه قرآنی در سطح جهانی است که در شهر تهران برگزار می‌شود و امیدواریم به واسطه انقلاب اسلامی و برقراری نظام جمهوری اسلامی با رویش‌های گسترده‌ای در حوزه معارف قرآنی همراه باشیم. 

او افزود: امروز در کشور ما صدها هزار حافظ قرآن و میلیون‌ها فعال در حوزه پژوهش‌های قرآنی، آموزش‌های قرآنی و فعالیت‌های قرآنی مشغول به کار هستند و ما در این دوره از نمایشگاه بیش از ۷۵ هزار متر از این مکان مقدس، مصلی بزرگ تهران را به نمایشگاه اختصاص دادیم و در طول برگزاری نمایشگاه ده‌ها هزارنفر از این فعالیت بازدید می‌کنند. 

اسماعیلی تصریح کرد: همچنین دانشگاه‌های مختلف، مدارس قرآنی و جلسات دینی رونق بسیار زیادی را در کشور ما دارند. در ایام ماه مبارک رمضان در بسیاری از مساجد جلسات جزء خوانی قرآن در حال انجام است. امسال با حضور برادران و خواهران گرامی از ۲۱ کشور مختلف اسلامی به همه فرهیختگان و نخبگان جهان اسلام کمک می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر با رشد گرایش اسلام‌گرایی و ترویج فرهنگ قرآنی، شاهد فعالیت‌هایی علیه آموزه‌های قرآنی بودیم، گفت: در نمایشگاه بین‌المللی قرآن در تلاش هستیم با وفاق و همدلی که میان مسلمین در صیانت از حریم قرآن وجود دارد، گام‌های مؤثری را برای اعتلای فرهنگ قرآنی برداریم و با کمک خواهران و برادران از کشورهای اسلامی این تجربه جدید را جلو ببریم.
 

 

الداه ولد سيدی ولد أعمر طالب وزیر امور دینی موریتانی نیز در این نشست ضمن ابراز تشکر از وزیر ارشاد و مقامات جمهوری اسلامی ایران در دعوت از کشور موریتانی در سی امین نمایشگاه بین‌المللی قران بیان کرد: تشکر ویژه دارم از شما که در این ماه قرآن به معارف قرآنی ارزش نهاده‌اند. دعوت کشور موریتانی در این نمایشگاه دلیلی بر ارتباط صمیمی بین این دو کشور و نیز نشان از روابط تاریخی و گرم این کشور دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شما ملت ایران واجب کفایی امت اسلامی را برای برگزاری چنین نمایشگاهی به نیابت از کشورهای اسلامی در این ماه بزرگ انجام دادید، گفت: قرآن از بهترین عبادات است و در قرآن هم ذکر شده خدمت به قرآن از ثواب بالایی برخوردار است و ذکر قرآن در تمام زمان‌ها و مکان‌ها ارزش والایی دارد و شما در این نمایشگاه این کار ارزشمند را انجام دادید.

محمد حمید، وزیر فرهنگ گردشگردی و صنایع دستی نیجر از دیگر سخنرانان افتتاحیه بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن نیز در سخنانی کوتاه اظهار کرد: من نماینده کشور نیجر هستم تا در اینجا صحبت کنم و به مناسبت سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن من در اینجا حضور دارم. ابتدا بر خودم لازم می‌دانم از دولتمردان جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم که از کشور ما دعوت به عمل آورده‌اند تا وحدت بین دو کشور تقویت شود.

محمد حمید تصریح کرد: ما اینجا هستیم تا فرهنگ قرآنی و اسلام و مسلمانی را تبلیغ کنیم و از کشورمان سخن بگوییم، نیجر در غرب آفریقا قرار دارد و بخش زیادی از مردم این کشور مسلمانند و به خاطر همین فرهنگ مسلمانی در کشور ما، خواهان زیادی دارد و کشور نیجر به اسلام افتخار می‌کند.

وی گفت: نیجر بزرگترین دانشگاه اسلامی را در آفریقا دارد و ما گام‌های مهمی برای نشر فرهنگ اسلامی و ارتقای معنویت برداشته‌ایم که از آن جمله رواج کتابخانه‌های اسلامی بوده است.
 
سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین‌ با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی(ره) تهران برپا می‌شود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها