کتاب «نقد پژوهی و نقد اثربخش» که کتابی بینا رشتهای با رویکرد فلسفی و تحلیلی است به قلم محمدعلی نویدی، چاپ و منتشر شد.
نویدی بیان کرد: جریان نقدپژوهی و نقادی، ریشه در خردمندی و عقل ورزی دارد؛ زیرا، مراد از نقد و سنجش و بحث و بررسی یک کتاب، مطلب، رخداد، اثر و محصول، نیک فهمی، عیار دانی و بهتر گزینی آن می باشد. به گزینی و بهتر فهمی از خردمندی ست، و خردمندی با فرهمندی و شکوه و عظمت و هوشمندی آدمی قریب و قرین است.
او گفت: نقد و نقادی، در واقع، تشخیص و ارتقای عیار و اعتبار متعلق و موضوع مورد نقد و بررسی است. و ارتقای اعتبار یک موضوع و پدیده با عیان شدن میزان عیار و اعتذار آن امکان پذیر است. بنابراین، نقدپژوهی و نقد و نقادی، برای اهل اندیشه و علم و دانش یک فرصت مناسب و مغتنم و مساعد و یک امکان بیبدیل برای صیقل دادن داشتهها و اندیشهها و ایدهها و آثار و افکار است. بدین جهت، نقد پژوهی و نقادی تفکر و تلاش جدی و اثربخش میطلبد تا جان و جهان آدمی را تازه و باطراوت نماید و نقایص و عیوب را آشکار سازد.
او ادامه داد: این کتاب در چهار فصل تألیف شده است: فصل اول کندوکاوی در معانی نقد و نقادی است که خود شامل ده مقاله کوتاه به روش تفکراثربخش است. فصل دوم در ضرورت نقدپژوهی به نگارش در آمده و شامل دوازده مقاله کوتاه در باب ضرورت نقد پژوهی است. فصل سوم درباره ویژگیهای نقادان اثربخش تألیف شده است که شامل چگونگی نگرش، منش و کنش نقادان و مقوله نقد پژوهی است و متضمن یازده مقاله است و فصل چهارم با عنوان «قواعد پیشنهادی عقلانی و اثربخش، برای نقادان و نقدپژوهی» شامل دوازده قاعده و قانون در نقد و نقادی است.
نظر شما