گروه مطالعات آرشیوی و تدوین استانداردهای پژوهشکده اسناد و کمیته آرشیو انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» را به صورت مجازی برگزار کرده و در این کارگاه چیستی و تعریف اصطلاحنامه توسط فتانه ترکاشوند به عنوان مدرس این کارگاه شرح داده شد.
معاون اداره کل پژوهش و آموزش ادامه داد: مقایسه اصطلاحنامه ها با واژه نامه ، انواع اصطلاحنامه ها ، روابط اساسی در اصطلاحنامه ها، فرآیند ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات در آرشیو، تا قبل از آذر ماه ۱۳۷۰، به صورت دستی و بدون بهره گیری از سیستم ماشینی انجام می گرفت. بعد از ادغام كتابخانه ملي و سازمان اسناد در سال 1381 روند ذخيره سازي اطلاعات و نمايه ها دچار تغييرات شد.
وی یادآور شد: فهرست نويسان و نمايه سازان اسناد از برنامه رسا و بانك اصفا ، مستند مشاهير و تنالگان ها موضوعات مورد نياز خود را در فراخوان اعلام و ثبت مي كردند که عموما آنها را دچار مشکل می کرد چون اصطلاحات مورد نیازشان در رسا موجود نبود. پس از بررسی و نظر خواهی از متخصصان موضوعی، 11 سرشاخه برای این اصلاحنامه تبیین شد و پس از ورود اصطلاحات در حوزه اسناد یک میکرو تزاروس طراحی شد.
نظر شما