چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
پیگیری قانونی توزیع کتاب الکترونیک در کتابخانه های آمریکا

دو تن از نمایندگان مردم آمریکا در کنگره و مجلس نمایندگان این کشور موضوع و چالش کتابخانه‌های عمومی با ناشران را بر سر فروش و توزیع کتاب‌های الکترونیک و امانت آنها را مورد پیگیری قانونی قرار داده‌‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گودریدر، دو تن از نمایندگان مردم آمریکا در کنگره و مجلس نمایندگان این کشور موضوع و چالش کتابخانه‌های عمومی با ناشران را بر سر فروش و توزیع کتاب‌های الکترونیک و امانت آنها را مورد پیگیری قانونی قرار داده‌‌اند. سناتور «رون وایدن» از ایالت اورگون و «آنا ایشو» از ایالت کالیفرنیا در نامه‌ای سرگشاده به ناشران و توزیع‌کنندگان کتاب‌های الکترونیک خواستار بازگویی سیستم توزیع کتاب الکترونیک در کشور شدند.
 
اعضای کنگره آمریکا اعتقاد دارند سیستم توزیع و فروش کتاب الکترونیک در کشور چندان واضح و روشن نیست و فرآیند امانت‌دهی این کتاب‌ها در کتابخانه‌های عمومی نیز به طبع قوانین صریحی ندارد. آنها در نامه خود خطاب به انتشاراتی معتبر مثل هارپرکالینز، پنگوئن، سیمون اند شوستر و اشت خواستار ارائه گزارشی از این روند شدند.
 
تصمیم اخیر انتشارات مک میلان آمریکا اعتراض بسیاری از کتابخانه‌های عمومی این کشور را برانگیخته است. طبق سیاست جدید مک‌میلان کتابخانه‌ها می‌توانند کتاب‌های منتشر شده توسط این انتشارات را تنها پس از گذشته هشت هفته نسخه‌های منقضی کتاب الکترونیک را خریداری کنند و تنها قادر به خرید یک نسخه از کتاب‌ها خواهند بود. بسیاری از کتابخانه‌ها اعتقاد دارند این تصمیم مک‌میلان نوعی توهین به آنهاست.
 
موضوع اختلاف کتابخانه‌ها و انتشارات آمریکا از ماه‌های گذشته در این کشور شدت پیدا کرده است. بسیاری از انتشارات بزرگ آمریکا می‌گویند کتابخانه‌ها به تجارت آنها خسارت می‌زنند درحالیکه مسئولان کتابخانه‌ها اعتقاد دارند موجب ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و افزایش فروش کتاب می‌شوند. 
 
اکثر تاجران و ناشران کتاب فکر می‌کنند اقتصاد صنعت نشر و چاپ ساده است. وقتی کتابی چاپی فروخته می‌شود دیگر امتیاز آن به شخص خریدار واگذار می‌شود. یعنی می‌‌تواند آن را قرض داده یا بفروشد. حالا در مورد کتاب‌های الکترونیک وضع کاملاً فرق می‌کند و ناشران در واگذاری این کتاب‌ها احتیاط بیشتری می‌کنند. برای کتابداران چنین منطقی برای کتاب‌های چاپی و الکترونیک کاملاً مشابه است. آنها اعتقاد دارند کاربران کتابخانه برایشان کتاب چاپی و غیرچاپی تفاوتی ندارد. هر کاربر بر اساس سلیقه خود کتاب قرض می‌گیرد و این مسئله هیچ تهدیدی برای ناشران نیست.
 
موسسه تحقیقاتی پیو ماه گذشته نتایج آخرین نظرسنجی خود را از کاربران کتابخانه اینگونه منتشر کرده بود که بسیاری از کسانی که اقدام به خرید کتابی می‌کنند معمولاً آن را در کتابخانه جستجو کرده بودند. به گفته پیو ، بیش از 60درصد كاربران و مشتری‌های دائمی كتابخانه‌ها کتاب‌های قرض گرفته شده از کتابخانه را از کتابفروشی‌ها خریداری می‌کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها