در ابتدای جلسه رضا نیازی معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ضمن تبریک فرا رسیدن هفته کتاب افزود: با توجه به جلسات صورت گرفته با شهردار پیشین مرکز استان و پیگیریهای صورت گرفته در حوزه شهری و حوزه کتاب و کتابخوانی در پایتخت کتاب و تعاملی که شهرداریها با نهادهای ذیربط دارند، طرح ایجاد گذر فرهنگ و هنر مطرح شد و به عنوان یکی از طرحهای پیشنهادی به دبیرخانه پایتخت کتاب ایران ارسال شد.
نیازی گفت: گذرها فرصتی برای برقراری ارتباط بین ارائهدهندگان برخی خدمات، تولیدکنندگان محصولات با مصرفکنندگان است که این گذرها را به عنوان مقصد گذران اوقات فراغت و یا تأمین کالاها و ملزومات فرهنگی انتخاب میکنند. گذرهای فرهنگی بخشی از کالبد هنری شهر و فضایی برای ارتقای خلاقیت شهروندان محسوب میشوند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تصریح کرد: در گذرهای فرهنگ و هنر مجموعهای از کسب و کارهای فرهنگی و هنری فعالیت میکنند و فضای بیرونی آن پیادهراهی برای عرضه هنر خیابانی، هنرهای آیینی و دیگر فعالیتهای فرهنگی و هنری هستند.
نیازی گفت: با توجه به قرار گرفتن خرمآباد در بین 36 شهر که به نیمه نهایی پایتخت کتاب ایران راه پیدا کردند نیاز است در حوزه فرهنگی ارتباط شهرداری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر شود و این اداره کل جهت تأمین کتاب و اعزام مربیان برای سرای محلات آمادگی دارد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: رسالت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیت فرهنگی و هنری است شهرداری خرمآباد ظرفیتهای خوبی در فعالیتهای فرهنگی و هنری دارد و انعقاد تفاهمنامههای مشترک بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری میتواند فعالیتهای مشترک را افزایش دهد.
در بخش دیگری از این دیدار اعظم روانشاد رئیس اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: مناسبتهای فرهنگی مانند هفته کتاب، روز فرهنگ عمومی، گرچه در تقویم روز خاصی را برای بزرگداشت این ایام اختصاص دادهاند ولی ما باید هر روز برای توسعه فرهنگ استانمان تلاش کنیم.
روانشاد افزود: انتظار داریم در حوزه شهرداری فرهنگ را به عنوان زیربنا در دستور کار باشد، وقتی فرهنگ زیربنا باشد، مردم یک شهر فرهنگ توسعه یافتهتری داشته باشند کارهای اقتصادی نیز راحتتر پیش میروند.
رئیس اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: همراهی شورای شهر، شهرداری و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و نیز جلسات مشترک میان کمیسیون فرهنگی شورای شهر و اداره کل فرهنگ و ارشاد جهت پیشبرد برنامههای فرهنگی و برنامههای پایتخت کتاب میتواند اثرگذار باشد.
تیمور احمدوند مسئول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: در کمیته اقتصادِ فرهنگِ برش سندِ فرهنگی نگاه ویژهای به ایجاد گذر فرهنگ و هنر شده است. امیدواریم ایجاد این گذر در دوران مدیریت شما -شهردار خرمآباد- با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی که در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر در خرمآباد وجود دارد که به دلیل عدم برنامهریزی و حمایتهای لازم، متأسفانه مغفول و معطل مانده است، با راهاندازی این گذر بخشی از این عقبماندگیها قابل رفع باشد.
احمدوند در خصوص پرداخت نیم درصد سهم کتابخانههای عمومی از درآمد شهرداریها و همچنین نظارت و گزارشگیری از این پرداختها را در راستای توسعه فضاهای مطالعه و فضاهای فرهنگی و جلب رضایت مردم از شهرداریها مهم دانست و افزود: امیدواریم شهردار مرکز استان این مهم را مد نظر قرار داشته باشد.
سجاد شفیعی مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در دیدار گفت: شهرداری در حوزه تبلیغات شهری بیشترین امکان و فضا را نسبت به سایر دستگاههای اجرایی دارد و این ظرفیت میتواند به موفقیتِ برنامههای فرهنگی - هنری بیانجامد.
شفیعی افزود: علاوه بر نگاه ویژه شهرداری به تمام حوزههای فرهنگی - هنری در خصوص هفته کتاب از ظرفیت فضاسازی شهری در تعامل با شهرداری استفاده کنیم که این تعاملها دو طرفه خواهد بود و امیدواریم فصل تازهای در حوزهی فرهنگسازی، رشد و ارتقا فعالیتهای فرهنگی داشته باشد.
سعید فتوحی شهردار خرمآباد پس از صحبتهای مهمانان تصریح کرد: بدهکاری شهرداری خرمآباد بالای ۳۰۰ میلیارد تومان است، این در حالی است که بودجهی امسال شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان بوده و از این میزان ۲۵۰ میلیارد تومان بابت حقوق و دستمزد پرداخت میشود به همین سبب است شهرداری خرمآباد نمیتواند سهم نیمدرصد کتابخانهها را به موقع پرداخت نماید.
فتوحی جهت انجام کارهای زیربنایی فرهنگی در شهر خرمآباد با همکاری نهادهای فرهنگی اعلام آمادگی کرد و افزود: هر پروژهای چه در بحث کتاب و کتابخوانی و یا سایر موارد که بتواند خرمآباد را هر چه بهتر معرفی کند حمایت میکنیم.
در این جلسه پیشنهاد ایجاد فرهنگسرا در خرم آباد از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان مطرح شد که شهردار خرمآباد افزود: فرهنگسرا یکی از زیر ساختهای مهم فرهنگی و از نشانههای پیشرفت یک شهر یا منطقه هستند و بیشک فرهنگسراها نقش مهمی در توسعهیافتگی و تعالی فرهنگ دارند.
شهردار خرمآباد افزود: جهت ایجاد فرهنگسرا در شهر خرمآباد تلاش میکنیم؛ اما وجود سرمایهگذار بخش خصوصی در این راه میتواند ما را سریعتر به نتیجه مطلوب برساند.
در پایان این جلسه جهت ایجاد گذر فرهنگ و هنر مکانی از طرف شهردار خرمآباد پیشنهاد شد و مقرر شد که در روزهای آینده بازدیدی از آن محل به عمل آید و مقدمات جهت ایجاد گذر فرهنگ و هنر در شهر خرمآباد صورت پذیرد.
همچنین هماهنگیهای لازم جهت برگزاری جلسه با شورای شهر و نامگذاری یکی از بوستانها یا خیابانهای شهر خرمآباد به نام کتاب انجام گرفت.
نیازی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در پایان این جلسه ضمن تشکر از «سعید فتوحی» شهردار خرمآباد برخی از مزایای ایجاد گذر فرهنگ و هنر را اینگونه برشمرد:
- ایجاد زمینههای مناسب برای توسعه سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ و هنر
- حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی در راهاندازی کسب و کار فرهنگی
- پشتیبانی از کارآفرینی و فعالیتهای نوآورانه در حوزه فرهنگ و هنر
- فراهم آوردن امکانات لازم برای افزایش دسترسی مناسب عامه مردم به آثار، خدمات و کالاهای فرهنگی و هنری
- افزایش نشاط اجتماعی
- کمک به توسعه پایدار شهری
- احیای هویت فرهنگی شهر خرمآباد
نظر شما