نائب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران با بیان اینکه 95 درصد مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ وارداتی است، گفت: دولت باید ارز یارانهای برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ را تامین کند و با اعتماد به تعاونیهای صنفی، زمینه توزیع این کالاها را در میان اعضا فراهم کنند، تا چرخ صنعت چاپ به حرکت در بیاید.
وی افزود: این در حالی است که چاپ، یک صنعت مادر به شمار میآید، تمام صنایع به آن وابسته هستند و تمام کالاها باید ابتدا آمادهسازی، چاپ و بستهبندی شده و بعد به دست مشتریان برسد.
پورمند با اشاره به نشستها و جلساتی که در وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت برای بررسی موضوع برگزار شده است، گفت: تاکنون جلسات مشترک بسیاری برای بررسی وضعیت صنعت چاپ و تامین ارز دولتی با نمایندگان وزارتخانهها داشتیم و درباره ضرورت ورود مواد با قیمت مناسبت صحبت کردیم، اما مساله اینجا است که این جلسهها خروجی و نتیجه خوب و مناسبی نداشت.
وی تاکید کرد: در همه این جلسهها، حرفهای زیادی درباره ضرورت و اهمیت صنعت چاپ و مواد اولیه آن؛ بهخصوص در حوزه نشر بیان شد. قولهای زیادی هم دادند اما فقط برخی از آنها جنبه عملی پیدا کرد و اجرا شدند.
پورمند با بیان اینکه یکی از معضلات ما در دوره کنونی تعطیلی چاپخانهها است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون چاپخانههای زیادی تعطیل شدهاند و همکاران ما دستگاهها و ماشینآلات خود را برای فروش گذاشتهاند، شخص دیگری هم حاضر نیست این دستگاهها را خریداری کرده و بر روی این صنعت سرمایهگذاری کند.
نائب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران با بیان اینکه بیش از 20 نفر از همکاران من چاپخانههای خود را برای فروش گذاشتهاند، تاکید کرد: من هم در این فکر هستم که با بیش از چهار دهه فعالیت در این صنعت از آن خارج شوم؛ برایاینکه چاپ به شدت آسیبپذیر شده و ادامه حرکت در آن واقعا کار سختی است.
پورمند یادآور شد: باید به این صنعت و تولید بها داده شود، در بسیاری از کشورهای دنیا به صنایع کوچک بها داده میشود تا چرخهای اقتصاد بگردد، اما در کشور ما فشارهای مختلفی از سوی سازمان تامین اجتماعی، اداره مالیات و بیمه بر روی تولیدکنندگان است که ادامه کار را برای همکاران سخت میکند.
وی با بیان اینکه وارداتی بودن مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، مشکل اصلی چاپ است، گفت: برخی از کارشناسان و مسئولان دولتی بر این موضوع تاکید میکنند که از تولیدات داخلی در این صنعت استفاده کنی اما عملا امکانپذیر نیست چون ما در بخش کاغذ و مرکب تولیدات محدودی داریم که پاسخگوی صنایع نیست. در این زمینه اگر میخواستیم از محصولات داخلی استفاده کنیم، باید 40 سال پیش به فکر آن میبودیم و زیرساختهای آن را تامین میکردیم.
به گفته پورمند، در گذشته تعاونی چاپخانهداران، تمام کالاهای خود شامل مرکب، کاغذ و ... را از کشور کره جنوبی وارد میکرد اما الان چند ماه است که اجازه گشایش اعتبار نداریم و نمیتوانیم کالا وارد کنیم و این موضوع به معضلی جدی برای صنف تبدیل شده است.
نائب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران دولت با بیان اینکه اعطای ارز دولتی برای صنایع تولیدی از جمله صنعت چاپ یک ضرورت است، عنوان کرد: دولت برای ورود کالا با ارز یارانهای برای دستاندرکاران این حوزه اقدام کند اما متاسفانه اینکار نمیشود، تاکنون بیش از 20 جلسه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم اما عملا تفاوتی برای این صنعت نداشت.
وی تاکید کرد: تا زمانی که ارز دولتی به صنایع اختصاص پیدا نکند تا واردات داشته باشیم مشکل ما حل نمیشود، البته حتی اگر الان هم اقدام شود پروسه آن شش ماه طول میکشد و در این میان کالاهایی که با ارز ارزان و دولتی به کشور آورده شده است، با دلار آزاد فروخته میشود. اگر ارز دولتی اختصاص داده شود و کالا به کشور بیاید، شش ماه دیگر تنشها و حباب قیمتها فروکش پیدا میکند و اگر این کار انجام نشود، این موضوع هیچ وقت سر و سامان پیدا نمیکند.
نظر شما