چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
ارائه کتاب‌ در نمایشگاه پیش از صدور مجوز تخلف است

رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تشریح فعالیت‌های این کارگروه گفت: تخلفات احتمالی ناشران بخش داخلی توسط بازرسان کارگروه روزانه و همزمان با ایام نمایشگاه کتاب تهران به صورت جدی رصد و در پایان هر روز مجموعه‌ای از گزارش‌ها به هیات رسیدگی به تخلفات ارسال می‌شود.

محمدجواد مرادی‌نیا؛ رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: این کارگروه طبق مقررات و آیین‌نامه‌ای که برای آن نوشته شده، از تخلفات احتمالی جلوگیری می‌کند و تلاش دارد بر فضای نمایشگاه نظارت داشته باشد.
 
وی افزود: برای کتاب‌هایی که ناشران به نمایشگاه می‌آورند، بازه زمانی مشخصی در نظر گرفته شده است به عنوان مثال کتاب‌ها ارائه شده در نمایشگاه باید تا پنج سال قبل باشند و در نمایشگاه امسال، نباید کتاب‌های قبل از سال 91 عرضه شود، اگر ناشری این کار را انجام دهد، تخلف محسوب می‌شود.
 
مرادی‌نیا همچنین درباره بخش دیگر تخلفات، توضیح داد: ناشران باید حداکثر 40 عنوان کتاب داشته باشند تا بتوانند در نمایشگاه غرفه بگیرند و اگر ناشری ادعا کرده باشد که 40 عنوان کتاب دارد و غرفه گرفته باشد، کارشناسان ما در نمایشگاه ادعای ناشر را بررسی می‌کنند، در برخی موارد مشخص شده است این ادعا درست نیست و ناشر فقط چهار یا پنج عنوان کتاب جدید دارد و دیگر کتاب‌های غرفه او، متعلق به ناشران دیگر است.
 
رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یادآور شد: از سوی دیگر برخی کتاب‌ها هنوز مجوز ندارند، یعنی ناشر کتاب خود را برای دریافت مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کرده و مجوز آن در سیستم کارشناسی هنوز صادر نشده است، یا اینکه به ناشر گفته می‌شود که این کتاب مجوز نخواهد گرفت، اگر کتابی بدون مجوز در نمایشگاه عرضه شود، تخلف محسوب می‌شود.
 
وی با اشاره به بحث قاچاق کتاب، گفت:‌ گاهی نیز ناشری در نمایشگاه غرفه می‌گیرد و کتاب‌های ناشر دیگر را بدون اجازه او در نمایشگاه می‌آورد و می‌فروشد، همچنین ممکن است نسخه کپی‌شده کتاب را در غرفه بفروشد که در صورت مشاهده چنین تخلفاتی، کارشناسان کارگروه نظارت بر نشر داخلی موضوع را گزارش می‌دهند.
 
مرادی‌نیا ادامه داد: تعدادی از کارشناسان کارگروه نظارت بر نشر داخلی در هر سالن از بخش‌های مختلف مستقر هستند و اگر تخلفی مشاهده کنند، به صورت مکتوب و مستند گزارش می‌دهد و صورتجلسه تهیه می‌شود.
 
وی با بیان اینکه بازرس‌های کارگروه دارای کارت شناسایی هستند، گفت: این افراد روزانه خود را به غرفه‌دار معرفی و کتاب‌ها را چک می‌کنند،  گزارش ناظران ما نیز در پایان هر روز به همراه مستندات به هیات رسیدگی به تخلفات نمایشگاه ارسال می‌شود و احکام را متناسب با تخلفی که صورت گرفته، صادر می‌کنند.
 
رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تاکید کرد: در این میان ممکن است احکامی شامل تذکر شفاهی، تذکر کتبی، تعطیلی یکروزه غرفه‌ها، جمع‌آوری کتاب‌ها و محرومیت برخی ناشران نیز از حضور در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده باشد.  
 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها