سه‌شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱
شکوه قاسم‌نیا برای کلاس‌اولی‌ها دیکته شب می‌گوید

شکوه قاسم‌نیا در کتاب «شب به شب دیکته شب» دیکته گفتن و دیکته نوشتن را برای بچه‌ها، معلمان و والدین جذاب و لذت‌بخش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از جمله دغدغه‌های معلمان کلاس اول ابتدایی این است که باتوجه به حروف الفبایی که دانش‌آموزان آموخته‌اند بتوانند از کلمه‌های جدید و جمله‌های زیبا در دیکته برای دانش‌آموزان استفاده کنند تا آنها با کلمه‌ها و لغات جدید هم آشنا شوند. این مساله تا حدودی دیکته گفتن را برایشان سخت کرده است. البته این موضوع برای والدین هم به نوعی دغدغه محسوب می‌شود چون علاوه بر استفاده از جملات کلیشه‌ای کتاب درسی، باید بتوانند از کلمه‌ها و جمله‌های جدید هم استفاده کنند.
 
کتاب «شب به شب دیکته شب» اثر شکوه قاسم‌نیا و تصویرگری سحر حق‌گو که به تازگی از سوی نشر افق منتشر شده، ازجمله آثاری است که این مشکل را حل کرده است. این شاعر و نویسنده پیشکسوت و نام‌آشنای کودکان در این کتاب می‌کوشد با استفاده از تجربه‌اش در ادبیات، متن‌هایی را در قالب داستان برای دیکته کلاس‌اولی‌ها بنویسد که جذاب و شنیدنی باشند و کمتر بچه‌ها، مربیان و والدین را خسته کنند، هم بچه‌ها از دیکته نوشتن لذت ببرند، هم والدین و مربیان از دیکته گفتن خسته نشوند و از شیوه‌های مدون و علمی برای آموزش کودکان استفاده کنند.
 
متن‌های کتاب «شب به شب دیکته شب» از کم و کوتاه شروع شده و به تدریج زیاد و بلند می‌شود. در هر متن بیشترین کلمات مربوط به حرف مورد نظر استفاده شده است. کلمه‌های دیگر هم که مورد استفاده قرار نگرفته‌اند، در پایان هر متن در سه یا چهار ردیف یک هجایی، سه و چهار هجایی آورده شده‌اند که والدین و مربیان می‌توانند با استفاده از ذوق و خلاقیتشان این کلمات را در جمله‌های جدید به کار ببرند.
 
درپایان هر دیکته هم یک نقاشی شب ارائه شده که کودک می‌تواند آن را در دفترش زیر دیکته‌ای که نوشته است، بکشد. این کار هم خستگی‌اش را از بین می‌برد و هم قوه خلاقیتش را تقویت می‌کند. موضوع پیشنهادی برای نقاشی هم به گونه‌ای انتخاب شده که مرتبط با حرف مربوطه و در حد توان تصویرگری بچه‌ها باشد.
 
پیش از این نیز در سال 1392 مجموعه 42 جلدی «خودم می‌خوانم» به قلم شکوه قاسم‌نیا و عبدالرحمن صفارپور با تصویرگری سحر حق‌گو برای ایجاد مهارت در روان خوانی و لذت بردن از متن از سوی نشر افق برای کلاس‌اولی‌ها منتشر شده بود. مجموعه «خودم می‌خوانم» که به صورت هماهنگ با نظام آموزشی مدارس تولید شده با تلفیق تصویر و کلام به کودکان در آموزش پلکانی به بالا رفتن مهارت کودک در خواندن کمک می‌کند.
 



شکوه قاسم‌نیا، شاعر و نویسنده کودکان و نوجوانان، فعالیت ادبی خود را برای کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۹ با مجله کیهان بچه ها آغاز کرده است. انتشار مجله گلک در سال ۱۳۶۹ او را در حوزه شعر خردسال متمرکز کرد. قاسم‌نیا همان سال نخستین مجموعه شعرش با عنوان «ماه و ماهی» را در انتشارات قدیانی منتشر کرد و تا کنون بیش از ۱۵۰عنوان کتاب برای کودکان به بازار نشر ارائه داده است. «چرا نمی خندی؟»، «قصه‌های شیرین هزارو یک شب»، «مجموعه قصه‌های شیرین کودکانه»، «پسته دهان بسته»، «آقا موشه باهوش»، «آرزوهای کرم کوچولو»، «نخودی‌ها»، «قاروقاروقار خبردار»، مجموعه سه جلدی «خانه‌ها جورواجورند»، «ماشین‌ها جورواجورند» و «مامان می‌خوام ورزش کنم»، «از آسمون تا اینجا»، «شعر دعا»، «بازی، بازی، بازی»، تعدادی از آثار اوست که در حوزه تالیف و شعر به چاپ رسیده است. قاسم نیا برای تالیف داستان بلند «هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها» و اشعار کتاب «کلاغه به خنده افتاد» در یازدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو دیپلم افتخار دربخش شعر و داستان گرفت. «هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها» موفق به دریافت جایزه کتاب سال کودک و نوجوان در بخش داستان کودک هم شد.
 
انتشارات افق، کتاب «شب به شب دیکته شب» را در قالب 120 صفحه مصور رنگی با شمارگان سه هزار نسخه و قیمت 125 هزار ریال منتشر کرده است.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها