یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
کارگاه‌های روزنامه‌نگاری و نویسندگی برای نوجوانان و جوانان

کارگاه‌های فرهنگی، ادبی و هنری برای نوجوانان و جوانان از سوی ماهنامه‌ سروش نوجوان، وابسته به سازمان صدا و سیما برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ماهنامه‌ سروش نوجوان، وابسته به سازمان صدا و سیما درنظر دارد کارگاه‌های فرهنگی، ادبی و هنری برای نوجوانان و جوانان در ایام تعطیلات تابستان برگزار کند.
 
این دوره‌های تابستانی سروش نوجوان شامل شش رشته شامل خبرنگاری، سواد رسانه‌ای، نویسندگی برای مطبوعات، نقد و تحلیل فیلم، مهارت‌های تفکر، ایده‌پردازی برای عکاسی و داغستان‌نویسی است.
 
هنرجویان هر دوره، پس از گذراندن آموزش‌های لازم و انجام پروژه‌های عملی گواهی پایان دوره می‌گیرند. همچنین این افراد به جمع تحریریه مجله می‌پیوندند و آثار برتر در ماهنامه‌ سروش نوجوان چاپ خواهد شد.

 رفیع افتخار، دکتر مهران بهروزفغانی، شبنم میرزین‌العابدین، دکتر زهره شاه‌قاسمی، ندا حیدری، لادن میرزا خلیلی و سیدعلی کاشفی خوانساری مدرسان این کلاس‌ها خواهند بود.

دوره آموزش نویسندگی برای مطبوعات

در این دوره، سیدعلی کاشفی خوانساری اصول نویسندگی در مطبوعات را به نوجوانان آموزش می‌دهد و آنها فرصت خواهند داشت تا آن‌چه می‌آموزند را به صورت عملی تجربه کنند. دوره آموزش نویسندگی در مطبوعات روزهای دوشنبه‌ از ساعت ۱۰:۳۰ تا  ۱۲ تشکیل می‌شود.

سیدعلی کاشفی خوانساری مهندسی عمران خوانده و دوره‌های تخصصی بازیگری و کارگردانی، روزنامه‌نگاری و عکاسی را گذرانده و تا به حال بیش از ۸۰ عنوان کتاب نوشته است. او بیش از ۲۵ سال است که در مطبوعات ایران فعالیت دارد.

دوره آموزش خبرنگاری

نوجوانان می‌توانند اصول خبرنویسی و مهارت‌های خبرنگاری را زیر نظر بهروزفغانی یاد بگیرند. این دوره روزهای یک‌شنبه‌ از ساعت ۱۲ تا ۱۳:۳۰ تشکیل می‌شود.

مهران بهروزفغانی در رشته علوم ارتباطات اجتماعی تحصیل کرده و کتاب‌هایی را در حوزه تخصصی رسانه نوشته و ترجمه کرده است. او همچنین فعالیت زیادی در مطبوعات ایران
دارد. 
 
دوره آموزش نقد و تحلیل فیلم

در کارگاه‌های روزنامه‌نگاری و نویسندگی، همچنین در نوجوانان می‌توانند با شبنم میرزین‌العابدین اصول نقد و بررسی و تحلیل فیلم را تمرین کنند و درباره سینما گفت‌وگو کرده و یادداشت بنویسند. این دوره چهارشنبه‌‌ها از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ تشکیل می‌شود.

شبنم میرزین‌العابدین، زبان انگلیسی و سینما خوانده و در مطبوعات سینمایی، نویسنده و منتقد و سردبیر بوده است. او همچنین در آموزشگاه‌های سینمایی تدریس کرده و کتاب‌هایی درباره فیلم ترجمه کرده است. میرزین‌العابدین از داوران جشن خانه سینما هم بوده است. 
 
دوره آموزش سواد رسانه‌ای

دوره آموزش سواد رسانه‌ای نیز با تدریس زهره شاه‌قاسمی برگزار می‌شود. او تلاش می‌کند سبد مصرف رسانه‌ای خانواده را به کمک نوجوانان پُربار کند و درباره مدیریت استفاده از رسانه‌ها در خانواده به آن‌ها آموزش می‌دهد تا بدانند چه با‌زی‌هایی برایشان مناسب‌ است و کدام برنامه‌های تلویزیونی را ببینند و چگونه در شبکه‌های اجتماعی فعال باشند. این دوره روزهای یک‌شنبه‌ از ساعت ۱۸ تا  ۱۹:۳۰ تشکیل می‌شود. 

زهره شاه‌قاسمی علوم ارتباطات اجتماعی خوانده، مدرس دانشگاه علامه طباطبایی و عضو گروه فرهنگ و ارتباطات جهاد دانشگاهی است. شاه‌قاسمی متخصص برگزاری دوره‌های سواد رسانه‌ای و مهارت‌های ارتباط مؤثر است.

 
 دوره آموزش داستان‌نویسی

کارگاه داستان‌نویسی توسط رفیع افتخار برگزار می‌شود تا نوجوانان با عناصر داستان و ویژگی‌های یک داستان خوب آشنا شوند. این دوره آموزشی روزهای شنبه‌ از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ تشکیل می‌شود.

رفیع افتخار در رشته كشاورزی درس خوانده، ولی عمرش را صرف قصه‌پردازی کرده است. بیش از ۵۰ عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان نوشته که از آثار او می‌توان به «طلسم خانه‌ عنکبوت‌ها»، «برعسوس»، «برسد به دست دوست»، «دنیای آرزوها»، «از ورای یک خاطره»، «تعطيلات بامزه يخمک»، «ساپروفیت»، «شب‌نشینی با عموبسک» و «راز صورتی من» اشاره کرد. 
 
مهارت‌های تفکر

در دوره‌ مهارت‌های تفکر نوجوانان می‌توانند با ندا حیدری چاله و چوله‌های فکری‌شان را شناسایی کرده و یاد بگیرند چگونه ذهن‌شان را پُر از سؤال‌های لازم و دلیل‌های مناسب کنند. این دوره آموزشی روزهای یک‌شنبه‌ از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ تشکیل می‌شود.

ندا حیدری در دانشگاه تهران، مالزی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در رشته علوم ارتباطات اجتماعی، آموزش کودکان و فلسفه برای کودکان (فبک) تحصیل کرده است. او در دبستان‌های تهران تدریس و برای کودکان کتاب ترجمه کرده است. 
 
ایده‌پردازی برای عکاسی

نوجوانان می‌توانند در دوره ایده‌پردازی برای عکاسی با لادن میرزاخلیلی ایده‌پردازی و طراحی صحنه برای عکاسی هدفمند را تمرین کنند و پروژه‌های عملی عکاسی انجام دهند. این دوره آموزشی روزهای یک‌شنبه‌‌ از ساعت ۱۰:۳۰ تا  ۱۲ تشکیل می‌شود.

لادن میرزاخلیلی در رشته طراحی صنعتی در دانشگاه الزهرا تحصیل کرده و علاوه‌بر عکاسی در موسیقی، طراحی لباس، عروسک‌گردانی و طراحی اسباب‌بازی هم تجربه‌های درخشانی دارد.
 
هزینه‌ ثبت‌نام در هر دوره‌ آموزشی ۱۵۰هزار تومان و تعداد جلسات برگزاری هر دوره ۷ جلسه‌ است.
 
علاقه‌مندان برای ثبت‌نام تا یکم مردادماه فرصت دارند در ساعت اداری به مؤسسه‌ انتشارات سروش واقع در تقاطع خیابان مطهری و خیابان مفتح، کنار ایستگاه مترو مفتح، ساختمان سروش مراجعه کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها