داستان پاورقی تلگرامی، چیستا یثربی به نام «او؛ یک زن» طی روزهای گذشته توسط انتشارات کتاب کولهپشتی راهی بازار نشر شد. این اثر پیشتر به صورت بخشبخش از اردیبهشتماه سال جاری در فضای مجازی منتشر شده بود.
چیستا یثربی در معرفی این کتاب به خبرنگار ایبنا گفت: این کتاب ژانر عاشقانه-اجتماعی است و به مشکلات زنان میپردازد و بعد از بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مجازی منتشر شد. به نظرم این اثر بعد کتاب «سووشون» سیمین دانشور یکی از کتابهایی است که به شکل داستانی به مشکلات زنان میپردازد. البته کتاب «عادت میکنیم» زویا پیرزاد هم هست اما آن کتاب عاشقانه بود و رگههای اجتماعی نداشت.
وی ادامه داد: داستان این کتاب با زندگی بازیگر مردی به نام شهرام نیکان آغاز و رفتهرفته وارد مشکلات زنان میشود. داستان از مبارزات و مشکلاتی مانند ازدواج اجباری و دیگر سختیهای قبل از انقلاب شروع میشود، به انقلاب میپردازد، به سراغ همنسلهای خودمیرود و سرانجام به شخصیت اصلی داستان که دختر دهه هفتادی است، میرسد. در واقع این کتاب چهار نسل زنان را بررسی میکند و عشقها و سرخوردگیهای این زنان را به تصویر میکشد.
این نویسنده در توضیح نحوه انتشار این رمان در فضای مجازی اظهار کرد: این رمان از اردیبهشت تا آبانماه سال جاری توسط 43 کانال تلگرامی و چند صفحه اینستاگرامی در فضای مجازی منتشر شد. البته برخی از این کانالها با اجازه من و برخی بدون اجازه من اقدام به انتشار داستان کردند. شاید جالب باشد که بدانید یکی از این کانالها داستان را تغییر میداد و به شکلی که خودش علاقه داشت در فضای مجازی منتشر میکرد.
وی افزود: استقبال مردم از این رمان برای من خیلی جالب بود به طوری که اگر شبی به دلیل عدم دسترسی به اینترنت یا مشکل شخصی نمیتوانستم قسمت جدید داستان را منتشر کنم با موجی از مخالفتها و اعتراضات روبهرو میشدم.
یثربی با اشاره به سختیهای نگارش این اثر گفت: باور کنید 8 ماه با مردم بودن کار آسانی نیست زیرا باید تلاش میکردم که مردم را با این داستان همراه کنم تا مخاطبانم را از دست ندهم. به دلیل برخی نامهربانیها و انتشار داستان تحریف شده، چهار بار قصد داشتم داستان را ادامه ندهم اما مردم نگذاشتند.
وی ادامه داد: در زمان نگارش این رمان چنان در نقش فرورفته بودم که تبدیل به یک دختر دهه هفتادی شده بودم و کاملا رفتارم شبیه این نسل شده بود. مانند اینها حرف میزدم و خیلی از ویژگیهای یک دختر دهه هفتادی را داشتم.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: «هجده سالم که بود، عاشق رئیسم شدم... خیلی ساده اعتراف میکنم... چون خیلی زیاد عاشقش شدم... روز مصاحبه چند نفر رو گلچین کرد که خودش ازشون مصاحبه بگیره... همهشون زیبا بهنظر میرسیدن. کلی بهخودشون رسیده بودن. من ساده بودم، با همون مانتوی کتون و شلوار جین همیشگیم. نمیدونم چرا منم بین اونا انتخاب کرد! ... نوبت من که رسید کمی استرس داشتم. بچه نبودم. مصاحبههای شغلی زیادی داده بودم و چون پارتی نداشتم رد شده بودم... سرش روی کاغذ بود. موهایش خرمایی. بدون اینکه سرش را بلند کند، گفت: مجرد یا متأهل؟ گزینهی سومی نبود؟ نفس عمیقی کشیدم و با قاطعیت گفتم: «مطلقه!» سرش را از روی کاغذ بلند کرد، گفت: «خیلی جوانید!» تازه متوجه شدم چشمانش بین سبز و خاکستریست و چقدر آشناست! جوان بود. شاید هفت هشت سالی بزرگتر از من! گفتم: جوان؟ ممکنه! در فرم نوشت: مطلقه!»
رمان «او؛ یک زن» اثر چیستا یثربی در 256 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و بهبهای 20 هزار تومان توسط انتشارات کتاب کولهپشتی منتشر شد.
چیستا یثربی، نویسنده، مترجم، شاعر، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر در مهرماه سال 1347 متولد شد. نام او برای بسیاری از علاقهمندان و صاحبنظران رشته تئاتر، شناخته شده است. او بیش از 26 نمایشنامه نوشته و نمایشهایی مانند «جمعه دم غروب»، «چنگیزخان»، «اتاق تاریک»، «کارناوال با لباس خانه»، «حیاط خلوت»، «مهمان سرزمین خواب»، «زنی که تابستان گذشته رسید»، «سرخ سوزان»، «یک شب دیگر هم بمان سیلویا» و «زنی برای همیشه» را کارگردانی کرده است.
او تا به حال جوایز متعددی را از جشنوارههای مختلف دریافت کرده و اجراهای مختلفی در خارج از کشور داشته است. «داستان پستچی» به قلم او در فضای مجازی بسیار مورد استقبال قرار گرفت و خیلیها را کتابخوان کرد. این قصه، داستان واقعی زندگی یثربی است. او پیش از رمان «او؛ یک زن» کتابهای «پستچی»، «معلم پیانو»، «نگاهت همیشه دوشنبه ست» را در فضای مجازی منتشر کرده بود.
نظر شما